Yllera 9 Meses
Wino Yllera 9 Meses
Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Yllera 9 Meses
Kraj: Hiszpania
Region: Kastylia-León
Apelacja: VdT Castilla y León
Producent: Grupo Yllera
Szczepy: Tempranillo , Cabernet Sauvignon,
Syrah, Merlot
Rodzaj: czerwone wytrawne
Dojrzewanie: 9 miesięcy, dąb amerykański
Pojemność: 0,75l
Temperatura: 16–18° C
Alkohol: 14%
Nota degustacyjna:
Yllera 9 Meses to czerwone wytrawne wino powstałe w wyniku kupażu gron Tempranillo , Cabernet Sauvignon, Syrah oraz Merlot uprawianych w rejonie Kastylia-León. Wino dojrzewało przez okres 9 miesięcy w beczkach z amerykańskiego dębu. Wino prezentuje wiśniową barwę z fioletowymi refleksami. Bukiet ujawnia intensywne aromaty dojrzałych świeżych ciemnych owoców z akcentami przypraw korzennych, lukrecji oraz tostów. Na podniebieniu miękkie i eleganckie z dobrze zrównoważoną kwasowością i długim przyjemnym wykończeniu.
Sugestie kulinarne: czerwone mięsa, mięsa z grilla, duszone mięsa, gulasze, dania z makaronami, deska wędlin, miękkie sery.
Producent: Grupo Yllera
„Rodzina Yllera produkuje wysokiej jakości wina od 6 pokoleń. Obecnie nasza firma jest prowadzona przez zespół młodych profesjonalistów pod przewodnictwem braci Marcosa i Carlosa Yllera i możemy być dumni z tego, że nazwaliśmy Yllera Bodegas Y Viñedos, zawsze poszukując najlepszego stosunku jakości do ceny do osobowości w naszych win oraz dzięki ciągłym inwestycjom i rozbudowom w winnicach i winnicach, parku beczkowym, technologii i TURYSTYCE WINA (El Hilo de Ariadna), realizując praktyki z poszanowaniem środowiska i bezpieczeństwa żywności.
Nasze wina są co roku nagradzane w najważniejszych międzynarodowych konkursach i zdobywamy najlepsze recenzje i oceny, ale tym, co nas najbardziej ekscytuje, jest codzienne uznanie naszych klientów.”
2023-06-14
wino Yllera 9 Meses
Hiszpańskie wino wytrawne o wiśniowej barwie z purpurowymi przebłyskami. Wyraziste w nosie; aromaty dojrzałych, świeżych, ciemnych owoców subtelnie wzbogacają nuty przypraw korzennych, lukrecji i tostów. Na podniebieniu miękkie, krągłe i eleganckie, dobrze zbudowane, czyste i harmonijne, o długim, smakowitym zakończeniu. Potencjał dojrzewania - do 2024 roku. Podawać do czerwonych mięs - grillowanych i duszonych, makaronów, sałatek, warzyw, wędzonych kiełbas i miękkich serów.