Galil Mountain Pinot Noir
Wino Galil Mountain Pinot Noir
Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Pinot Noir Galil Mountain Upper Galilee
Kraj: Izrael
Szczep: Pinot Noir
Winiarnia Golan Heights
Pojemność: 0,75l
Alk. 14%
Wino charakteryzuje się bogatymi aromatami śliwki, czarnej wiśni i świeżych jagód, nutą jasnej trawy oraz nutami klonu i rumianego masła. Dzięki dobrze zrównoważonej kwasowości i gładkiej, jedwabistej konsystencji wino charakteryzuje się długotrwałym i przyjemnym finiszem.
Notatki Sommelier Bachus Wina
Po zasadzeniu winnic na Golan w 1976 r., w 1983 r. cztery kibuce (wspólnoty zbiorowe) i cztery moszawimy (wspólnoty spółdzielcze) założyły winnicę Golan Heights Winery. W 1984 roku Winiarnia wypuściła swoje pierwsze wino, wywołując wielkie emocje w Izraelu i za granicą. Winiarnia Golan Heights uprawia winorośl na powierzchni ponad 600 hektarów (1500 akrów) w 28 winnicach podzielonych na 430 bloków winnic. Głównym winiarzem winnicy Golan Heights jest Victor Schoenfeld. Przed pracą w winnicy Golan Heights przez ostatnie trzydzieści lat urodzony w Kalifornii Victor studiował na Uniwersytecie Kalifornijskim w Davis i zdobywał doświadczenie w branży winiarskiej, pracując w winnicach Szampanii.
Wina Gilgal to najwyższej jakości wina odmianowe z winnicy Golan Heights w Izraelu, charakteryzujące się wyrazistym owocowym aromatem. Produkowane są z taką samą starannością i dbałością o jakość jak wina Yarden. Niedawne wykopaliska, oznaczone monetą na etykiecie, opowiadają ekscytującą i heroiczną historię. Koszerne na Paschę.
Galil Mountain Pinot Noir - Opinie klientów
Galil Mountain Pinot Noir
Na nosie nuta fiołków i intensywne aromaty dzikich leśnych jagód i wiśni morello, które są subtelnie pokryte drobną drzewną przyprawą. Na podniebieniu nuta mięty zielnej, świeża kwasowość i nieskończenie długie słono-mineralne wykończenie.
2023-10-01
Galil Mountain Pinot Noir 2020
To gliniaste, ziemiste wino, którego mięsiste nuty basu wspaniale łączą się z jeżynami i drzewnymi przyprawami. W nosie wyraźne nuty wołowej bresaoli i peklowanych czarnych oliwek, a aromaty konfitury z czarnych malin i suszonych płatków róż sprawiają, że jest to złożone, utrzymujące się zwycięzca.