

Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Głęboki, jasny fioletowo-czerwony kolor, młody jak na swój wiek, pozostawia osad w wirującym szkle. Bukiet jest bardzo bogaty i wielowarstwowy, słodko owocowy i doskonale równoważący pikantne, ziemisto-ziemiste i ciemne owocowe cechy. Podniebienie jest bardzo pełne, ale miękko pluszowe i soczyście owocowe, sadzowe i grafitowe taniny pozostawiają długotrwałe wytrawne wrażenie. Trwałe wrażenie wielkiej elegancji. Taniny są drobne, obfite i trwałe, w harmonii z całością.
Obalmy kilka popularnych błędnych przekonań: nie każde koszerne wino produkowane jest w Izraelu i nie każde izraelskie wino jest koszerne! Obecnie prawie każdy kraj produkujący wino na świecie produkuje wino koszerne. W Izraelu, po prostu aby było to mylące, wiele mniejszych winiarni produkuje wino niekoszerne. Prawdą jest jednak stwierdzenie, że większość win produkowanych w Izraelu jest koszerna.Oznaczenia koszerności nie należy uważać za proces definiujący jakość. Pomyśl o certyfikacji koszerności bardziej jak o programie zapewnienia jakości, podobnym do systemów ISO. Wszystkie surowce, takie jak drożdże, beczki i środki klarujące, muszą być przygotowywane zgodnie z najsurowszymi normami jakości i higieny. Pochodzenie i identyfikowalność są kluczowe, dlatego też kładzie się przesadny nacisk na czystość. Jednakże nic nie zmienia podstawowego sposobu produkcji wina, a w całym procesie stosowane są tradycyjne metody.
Nos tego wina był wyraźnie na krawędzi, pokazując daktyle, pieczone zwierzę, czekoladę, z wrzeszczącymi dojrzałymi truskawkami i malinami. Usta tego średnio treściwego wina ukazywały przyjemne warstwy słodkich i skoncentrowanych jagód, jeżyn, jeżyn, śliwek i słodkich owoców. Finisz jest długi z cierpkimi owocami, bogatą czekoladą, z szalonymi niebieskimi i czarnymi owocami z lukrecją i cierpkimi owocami.
Na łyku można wyczuć połączone nuty intensywnych tanin i dobrej mleczności, które kończą się aksamitną waniliową bazą.
Wspaniale warstwowe, subtelne i jednocześnie muskularne, zapewnia doskonałą równowagę pomiędzy świeżo zebranym oregano i liściem laurowym, a także śliwkami i puree z górskich jagód. Mineralny grzbiet zakotwicza tę czerwień, a optymistyczne wykończenie, muśnięte drzewem sandałowym, tytoniem i kminkiem, sprawia, że idealnie nadaje się na stół.