

Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Bardzo umami zapach pieprzu, wędzone mięso i wilgotna ziemia nabierają trochę popu dzięki kwaśnej wiśniowej tonacji, która jest uniesiona na podniebieniu przez wyłaniający się cierpki smak jeżyny, nawet gdy ta cierpka, pieprzna ziemistość utrzymuje się. Taniny prześlizgują się przez strumień kwasu.
Interesujący nos zieleni i ziemi, z grzybami i ładnymi czerwonymi owocami, z czarnymi owocami w tle. Usta są bogate, atramentowe i wytrawne z dojrzałymi owocami przebijającymi się przez ciemne jeżyny i dym. Ładne taniny i struktura pokrywająca usta. Finisz jest długi, zielony i ciemny z czekoladowymi i słodkimi nutami owocowymi, bardzo dojrzały.
W kieliszku ciemnofioletowo-czerwony kolor. W nosie piękne aromaty jagód, jeżyn, czarnych porzeczek, ziemi, skóry, przypraw z nutami tytoniu, wanilii i świeżych ziół. Na podniebieniu skoncentrowane, pełne i treściwe odczucie w ustach z ciemno dojrzałymi jeżynami, jagodami, czekoladą, rodzynkami i przyprawami. Mocne i złożone z długim, trwałym finiszem.
Cóż za niesamowity Cabernet Sauvignon z Izraela. W kieliszku ciemnofioletowo-czerwony kolor. W nosie piękne aromaty jagód, jeżyn, czarnych porzeczek, ziemi, skóry, przypraw z nutami tytoniu, wanilii i świeżych ziół. Na podniebieniu skoncentrowane, pełne i treściwe odczucie w ustach z ciemno dojrzałymi jeżynami, jagodami, czekoladą, rodzynkami i przyprawami. Mocne i złożone z długim, trwałym finiszem.
Otwieraliśmy sporo butelek wina z Izraela warte powtórzenia na pewno Yarden Cabernet aby nie za młody. Wino doskonale komponuje się z pełnymi aromatami potrawami, takimi jak udziec jagnięcy w ziołowej panierce, smażone steki z antrykotu czy kaczka duszona w merlocie z grzybami shiitake.
To Cabernet Sauvignon ma pełne ciało, skoncentrowany smak i długi finisz. W nosie wyróżniają się aromaty dojrzałych czarnych i czerwonych owoców, a także nuty tytoniu, ziemi i ziół, a wszystko to na tle nut tostowych. Chociaż ten rocznik może być pijany jako młody, poprawi się wraz z dojrzewaniem w butelce i powinien pozostać w doskonałym stanie do picia przez około 10 lat. Koniecznie wypróbuj już teraz!
Bogate, skoncentrowane czerwone wino wytrawne o aromatach dojrzałych jeżyn, czereśni, śliwek i likieru z czarnej porzeczki przemieszanych z nutami waniliowymi, tostowymi i przyprawowymi. W ustach doskonale zbudowane, jedwabiste, o długim, złożonym posmaku. Podawać do grillowanego steku z pieprzem, pieczonej gęsi, jagnięciny.
Po co komu szampan, skoro masz do uczczenia niezwykle bogatego Izraelskiego Cabernet? Ten skoncentrowany Yarden jest idealnym towarzyszem do obfitych dań mięsnych i jagnięcych. Jeśli możesz, poczekaj chwilę, zanim skosztujesz tego pięknego nektaru i daj mu trochę czasu na rozwinięcie swojej cierpliwości, zostanie sowicie nagrodzony. Uważamy, że ta kultowa czerwień z Wzgórza Golan będzie spektakularna z hiszpańską polędwicą wołową Asturias, stekami z panierowanej polędwicy wołowej, które są skąpane w pysznym sosie z sera pleśniowego i białego wina.