HAKUTSURU PLUM WINE

Opis

Smak
Półsłodkie
Ilość

 

Największy wybór wina z 7000 gatunków

 

Tylko produkty w dobrych cenach

  Zdjęcie przedstawia wino w wybranym roczniku.

Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.

Wino śliwkowe Hakutsuru 750 ml

 

Kraj: Japonia

Region: Hyogo

Rodzaj: Wino spokojne

Pojemność: 0,75l

Alkohol: 12,5%

 

Rozwiń opis...

Delikatnie słodkie wino produkowane ze starannie wyselekcjonowanych owoców japońskiej śliwy. Orzeźwiające, z delikatnie zaznaczoną kwasowością i wyraźnym aromatem dojrzałych śliwek. Idealne jako aperitif lub wino deserowe.

 

Notatki Sommelier Bachus Wina

 

Wino śliwkowe lub umeshu to sfermentowany napój alkoholowy wytwarzany ze śliwek i produkowany głównie w Japonii i Korei, ze śliwki ume (wymawianej jako `` wu-meh ''), który zawiera potas i wapń, dzięki czemu napój jest ceniony za działanie odprężające, a także dla zachowania zdrowia. Napój umeshu jest spożywany od ponad 1000 lat w Japonii i do dnia dzisiejszego likier i / lub wino z owoców ume pozostaje znanym napojem w japońskich gospodarstwach domowych.

 

Założony w 1743 roku Hakutsuru jest jednym z najstarszych producentów sake w Japonii i znajduje się w dystrykcie Nada w Kobe, wiodącym obszarze produkcji sake znanym w całej Japonii. Nazwa Hakutsuru oznacza „biały żuraw”. Powściągliwy charakter i wdzięczny wygląd japońskiego żurawia, a także skojarzenie kulturowe postrzegania żurawia w locie jako pomyślnego znaku sprawiły, że żuraw był idealnym symbolem reprezentującym doskonałą jakość sake Hakutsuru.

HAKUTSURU PLUM WINE - Opinie klientów

Dodaj opinię

HAKUTSURU PLUM WINE

Dodaj opinię