Wino Chateau Musar Rouge Liban

378,00 zł
Brutto
594 Przedmioty

Opis

Kolor
Czerwone
Smak
Wytrawne
Ilość

 

Największy wybór wina z 7000 gatunków

 

Tylko produkty w dobrych cenach

  Zdjęcie przedstawia wino w wybranym roczniku.

Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.

Chateau Musar Rouge Bakka Valley 

 

Kraj: Liban

Region: Bakka Valley

Producent: Chateau Musar

Winiarz: Serge Hochar

Szczepy: Cabernet Sauvignon, Cinsault i Grenache

Rodzaj: czerwone, wytrawne

Pojemność: 0,75l 

 

Rozwiń opis...

Chateau Musar Rouge idealny do przełamania tabu libańskiego wina - ten sok jest niesamowity. Barwa wina ciemno rubinowa. Aromaty złożone z nutami delikatnych suszonych owoców,współgrającymi z bardzo wonnymi nutami wiśni I czekolady. W ustach wino na pograniczu cierpkości i słodyczy z nutą korzennych przypraw. Bardzo eleganckie, trwałe w smaku. Sugestie kulinarne: Wędliny, sery, gulasze, baranina w sosach, pieczone ptactwo, warzywa smażone z makaronem, jagnięcina z rusztu, makarony z trufla. Mieszanka Cabernet Sauvignon, Cinsault i Grenache z jednej winnicy w pobliżu wioski Aana w dolinie Bekaa, charakteryzującej się głębokimi glebami nad wapieniem. W średnim wieku 40 lat plony są niskie od tych dojrzałych krzewów: 20-30 hl na hektar

 

Notatka Sommelier Bachus Wina

Przez 20 lat wojny domowej Serge Hochar nadal produkował wspaniałe wino w Chateau Musar, mimo że jego winnice znajdowały się w rozdartej wojną dolinie Bekaa. Zdumiewająca jakość jest świadectwem jego marzeń, talentu i odporności. Bogata, aksamitna mieszanka Cabernet i Cinsault, starzeje się jak dobre Bordeaux, ale teraz też dobrze się pije. Mieszanka pełna jest przypraw i pieprznych owoców osadzonych na ziemi i czekoladzie. To czysta przyjemność w kieliszku i ma status jednej z najlepiej sprzedających się opcji w naszej ofercie win wegańskich .

Chateau Musar był pierwszym producentem w Libanie, który uzyskał certyfikat ekologiczny dla swoich winnic. Oddalone i nieskażone winnice Musar były „ekologiczne” domyślnie, zanim ukuto ten termin. Większość z nich znajduje się w dolinie Bekaa, położonej między dwoma łańcuchami górskimi biegnącymi równolegle do śródziemnomorskiego wybrzeża Libanu. Winorośl uprawiana jest tu od co najmniej 6000 lat. Filozofia poszanowania środowiska przez rodzinę Hochar oznacza, że ​​180 hektarów winnic Musar jest zarządzanych przy minimalnej ingerencji człowieka, a wszystkie wina są wytwarzane w sposób możliwie naturalny. Wszystkie winogrona są zbierane ręcznie przez miejscowych Beduinów od sierpnia do października. W winiarni drożdże w temperaturze pokojowej wykonują proces fermentacji. Wykorzystywane jest absolutne minimum siarki, a wina Chateau Musar nie są ani klarowane, ani filtrowane.

 

„Cabernet Sauvignon z winogron Bordeaux nadaje czarnemu posmakowi owoców; Winogrona Rodanu Cinsault i Carignan zapewniają zapach (fiołki; pieprz) i delikatną pikantność. Styl jest zawsze zdecydowanie libański: kusząco aromatyczny, z trwałymi owocowymi smakami. przed otwarciem w celu osadzenia osadu. Po starannym z dekantowaniu należy pozwolić winu oddychać przez kilka godzin i podawać w temperaturze 18 ° C do pieczeni, grilla (zwłaszcza jagnięcego), zapiekanek, dziczyzny i dojrzałych serów. ” - Serge Hochar, winiarz.

Chateau Musar Rouge Liban - Opinie klientów

Dodaj opinię

Chateau Musar Rouge Liban

Dodaj opinię