Wino Bezalkoholowe Michel Schneider Cabernet Sauvignon
Wino Wino Bezalkoholowe Michel Schneider Cabernet Sauvignon
Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Michel Schneider Cabernet Sauvignon
Kraj: Niemcy
Region: Pfalz
Producent; Michel Schneider
Rodzaj: Czerwone, bezalkoholowe
Smak: Wino wytrawne
Szczep: Cabernet Sauvignon
Pojemność: 0,75l BK6
Alkohol: 0,0 %
Bezalkoholowe wino z elikatnymi taninami, ujawniające aromaty ciemnej wiśni, czarnej porzeczki oraz jeżyn z nutami fiołków i czarnego pieprzu. W winach bezalkoholowych Michel Schneider zastosowano najnowocześniejszą metodę usuwania alkoholu przy wykorzystaniu techniki wirujących stożków (SCC – Spinning Cone Column). Po zakończonym procesie fermentacji z wina zostają usunięte aromaty, które ponownie są dodawane po zakończonej dealkoholizacji. Otrzymane w ten sposób wino zachowuje swoje pierwotne walory smakowe i barwę. Wino dedykowane przede wszystkim kierowcom, kobietom w ciąży, osobom na diecie oraz wegetarianom i weganom. Sugestie kulinarne: Połącz z grillowanymi mięsami (takimi jak kurczak lub tuckey), jagnięciną gotowaną z sosem winnym lub grillowanymi warzywami i czerwoną, tłustą rybą.
Notatki Sommelier Bachus Wina
Jako smaczna alternatywa dla tych, którzy kochają wina, ale nie chcą pić alkoholu, oferujemy teraz bezalkoholowe czerwone, różowe i białe wino. Teraz minęło 150 lat od założenia Michela Schneidera. Standard jakości, który sam sobie wyznaczył Michel Schneider, był utrzymywany przez lata i dekady i rozwijany zgodnie z duchem czasu. Najnowsze metody produkcji, tzw. Zimna fermentacja win, umożliwiają powolne i łagodne rozwijanie wina i jego aromatów. Ale tradycja nadal odgrywa ważną rolę w produkcji naszych win. Czerwone wina Michela Schneidera są również opracowywane w tradycyjnej drewnianej beczce Barrique. W ten sposób wina te rozwijają specjalne smaki, które przypominają prażone migdały i wanilię.
Michel Schneider Pfalz cieszy się większą ilością słońca i mniejszego deszczu niż gdziekolwiek indziej w Niemczech, dzięki czemu doskonale nadaje się do rosnącej popularności czerwonych win w całym kraju. Chociaż Riesling jest nadal najlepszym winogronem, prawie 40 procent lub owoce uprawiane w Pfalz są czerwone, większość lub to Dornfelder. To ciekawe niemieckie przejście ma smak kwiatowy i pikantny, ale jest dość odporne na ekstremalne warunki pogodowe. Nawet Viognier i Sangiovese można znaleźć w Pfalz. Najważniejsze regiony Pfalz to: Mittelhaardt, gdzie nawet suche Rieslingi są bogate i okrągłe z nutą miodu; Forst ze swoją ciemną, bogatą ziemią gliniastą; i Deideshem na południu, które Jancis Robinson nazywa „jedną z najładniejszych wiosek w Niemczech”. Najlepsi producenci Pfalz zaczynają od Reichsrat von Buhl i Koehler-Ruprecht.
2022-08-21
Wino bez zawartosci alkoholu
Przyjemne w smaku, trudno rozpoznać że w winie brakuje alkoholu.