Babich Sauvignon Blanc Marlborough
Wino Babich Sauvignon Blanc Marlborough
Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Babich Marlborough Sauvignon Blanc
Kraj: Nowa Zelandia
Region: Marlborough
Producent: Babich Wines
Rodzaj: białe, wytrawne
Szczep: Sauvignon Blanc
Alkohol: 13% PAW1
To klasyczny Marlborough Sauvignon Blanc, który jest konsekwentnie produkowany w pełniejszym, bardziej dojrzałym, bardziej miękkim stylu, który dobrze się rozwija. To wino jest czyste, świeże i tropikalne, z owocami z kilku winnic położonych na terenie całego Marlborough. Perfumowany i ujędrniony marakują, czarną porzeczką i słodkimi ziołami. Mandaryńskie notatki również. Soczyste i wypełniające usta z warstwami owoców, w tym agrestu, czarnej porzeczki i cytryny, jest też linia mineralności i nuta papryki. Długie, jasne i zrównoważone.
Notatki Sommelier Bachus Wina
Wino Sauvignon Blancjedno z najbardziej przyjaznych dla żywności win białych, które jest łatwo dostępne na całym świecie. To wszechstronne białe wino, które idealnie komponuje się z wieloma różnymi rodzajami potraw. Szczególnie uwielbiam podawać Sauvignon Blanc z kuchnią azjatycką. Wysoka kwasowość i nuty ziołowe sprawiają, że jest doskonałym towarzyszem dań z owoców morza. Wyraźna kwasowość wina doskonale komponuje się także z sałatkami z pikantnymi dressingami i kozim serem, a jego chrupkość przełamuje bogactwo smażonego kurczaka czy kremowych dań z makaronu. Dodatkowo żywe smaki klasycznego smaku Sauvignon Blanc sprawiają, że doskonale komponuje się z daniami ze świeżymi ziołami, daniami wegetariańskimi i daniami o lekkich aromatach cytrusowych.
Babich Sauvignon Blanc Marlborough - Opinie klientów
Klasyk Sauvignon blanc z nowego świata
Przyjemne wino, dobrze smakuje lecz bez ambicji. Smak powtarzający się cytrusy świeżość. Wino bardzo podobne do Nos Racines Sauvignon Blanc. Szczerze wino Babich pijemy bez jedzenia wino bez powodzenia.
Babich Sauvignon Blanc Wino za 60 złotych
W nosie pokrzywy, tymianek, zielone jabłka i grejpfrut. Średnio treściwe, ostre i czyste z orzeźwiającym rdzeniem cytrusów i zielonych owoców.
Wino z Marlborough takich wiele .. A miało być smacznie
Wino smakuje jak Sun Sauvignon blanc za 50 złoty więc czemu tak drogo. W Niemczech wino Babich Sauvignon blanc jest w każdym markecie. Przyjacielu chwyć butelkę Hunky Dory sauvignon Blanc za 50 zeta i będzie ok
Wino do pstrąga pieczonego w ziołach
Kupując wino otrzymałam szereg pięknych słów o smaku wina. Lubię wina z nowej Zelandii więc bez wąchania zakupiłam butelkę wina Babich Sauvignon Blanc. Po otwarciu emocje opadły, zwykłe klasyczne nowozelandzkie sauvignon blanc. Wino o świeżym i pełnym wdzięku profilu aromatycznym, o zapachu czarnego bzu i marakui, połączonym z klasycznymi nutami bukszpanu i liści pomidora. Na podniebieniu dobrze skoncentrowane, o długim i otulającym smaku. Wino polecam do pstrąga pieczonego lub duszonego na parze w towarzystwie warzyw.
Jest dużo ciekawszych win sauvignon blanc Marlborough
świeże i lekkie białe wino, idealne na aperitif w gronie przyjaciół. Uwalniane aromaty przypominają nuty białej brzoskwini, grejpfruta i niedojrzałej gruszki. Łyk jest świeży, zrównoważony, zwinny i mineralny. Jest dużo ciekawszych win z Nowej Zelandii w waszej ofercie.
Polecane produkty
Saint Clair Vicar’s Choice Sauvignon Blanc Marlborough
Villa Maria Sauvignon Blanc Marlborough
Hunky Dory Sauvignon Blanc Marlborough
- Polecane!
Mount Riley Sauvignon Blanc Marlborough
- Polecane!
Mount Vernon Sauvignon Blanc Marlborough
Lawson's Dry Hills White Label Sauvignon Blanc
Ra Nui Sauvignon Blanc Marlborough
- Polecane!
Crowded House Sauvignon Blanc Marlborough
Lake Chalice The Nest Sauvignon Blanc Marlborough
Secret Coast Sauvignon Blanc Marlborough
- Polecane!
2024-01-18
Wielokrotnie oceniałem jest OK
Babich Sauvignon Blanc, który wielokrotnie oceniałem jest OK Sauvignon Blanc, który oferuje zarówno wartość, jak i wartość. Najtańsze, jakie kupiłem, kosztowało przed 100, więc zastanawiam się, czy istnieje wino o lepszej wartości niż to. W przypadku Babich, dawniej pijano je z taką samą ilością chłodzenia jak zwykłe wino, obecnie jednak pija się je w nieco wyższej temperaturze. Kiedy jest zimno, jest bogate w aromat limonki i ziół i wypełnia usta uczuciem orzeźwienia, ale gdy temperatura nieco wzrośnie, można poczuć bardziej złożony smak wraz ze słodyczą czerwonego jabłka. Jest to białe wino, które ma przyjemne okrągłe odczucie w ustach, umiarkowaną kwasowość i długi finisz, który pozwala cieszyć się długotrwałym posmakiem. Lubię pić australijskie Sauvignon Blanc i jeśli jeszcze tego nie próbowałeś, to jest to wino, którego musisz spróbować.