

Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Clos Henri Estate Sauvignon Blanc (Marlborough) - Krzemienny, mineralny charakter miesza się z mięsistym melonem, liśćmi limonki i suszonymi dzikimi ziołami w tym organicznym Sauvignon Blanc. Wśród kredowych elementów teksturalnych czuć cudowną, pikantną świeżość. Choć jest to wciąż dość młody, ogólnie rzecz biorąc, jest to krok w górę w stosunku do przeciętnego Marlborough SB. Oddaje znany na całym świecie styl, dodając jednocześnie dodatkowy poziom złożoności i klasy.
Żywy aromat agrestu, limonki, marakui i gujawy. Średnio treściwe, o intensywnym, owocowym i aromatycznym smaku. Finisz dojrzały i tropikalny.
Sauvignon Blanc z woskowym nosem, który pokazuje spokojne owoce. Podniebienie jest strukturalnie zdrowe z wielką kwasowością i lekko gorzkim wykończeniem - co jest dobrą rzeczą w tym przypadku - dodając warstwę złożoności.
Nos jest świeży, elegancki i mocno związany z aromatami białych kwiatów, agrestu, świeżych ziół i limonek, rozwijających się estrów i elementów marakui w kieliszku. Na podniebieniu wytrawne i średnio treściwe, o eleganckich proporcjach, jasne i soczyste smaki białych owoców pestkowych, agrestu i świeżych ziół. Odczucie w ustach jest żywe i orzeźwiające ze śliską kwasowością wzmacniającą bogactwo owoców. Wino przepływa gładko, delikatnie blaknąc do wytrawnego, delikatnego wykończenia. Jest to świeże, soczyste, otwarte Sauvignon Blanc z owocami agrestu i śliskim, gładkim odczuciem w ustach.
Pikantny, aromatyczny sauvignon blanc z nutami agrestu, zielonej papryki, limonki, imbiru, muszli ostryg i guawy. Jasne, żywe i dość strukturalne wino, z imponująco trwałym finiszem
To jest tak dopracowane i skoncentrowane. Ma znakomicie świeżą limonkę, marakuję i guawę, a także świeże zioła i mokre kamienie. Podniebienie ma atrakcyjnie szczegółowe i skoncentrowane smaki z pikantną, świeżą linią kwasowości i dużą ilością intensywnego, żywego i orzeźwiającego smaku limonki i marakui. Elegancki i dopracowany
Jest to charakterystyczny i atrakcyjny organiczny Sauvignon, który wydaje się bardziej francuski niż Kiwi, z klonami Loary i wykorzystaniem dębu. Dzikie drożdże, osad i fermentacja malolaktyczna nadają temu bogatemu, kremowo-orzechowemu profilowi, biorąc pod uwagę większą złożoność i pikantne odcienie z fermentacji w beczce i leżakowania, aby połączyć smaki pieczonego jabłka, prażonej brzoskwini i pikantnej cytryny.