

Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Bukiet z nutą białej brzoskwini, owoców tropikalnych, zielonego jabłka oraz szałwii, melisy i mięty, z wyczuwalnym, delikatnym korzennym niuansem. Usta lekko słone, z przyjemną kwasowością, mięsiste i harmonijne, o dobrej zarysowanej maślanej strukturze.
Rewelacyjnie rześkie, o przyjemnej słodkiej budowie, świetne! A ta delikatna brzoskwinia w tle jest po prostu cudowna - pierwszy raz spotykam się z tak przyjemnym brzoskwiniowym posmakiem. Polecam!
Kim Crawford Sauvignon Blanc White Wine jest świeże i soczyste, z dojrzałymi, tropikalnymi smakami marakui, melona i pestkowców. Każda lampka wina ujawnia klasyczne aromaty sauvignon blanc Marlborough, uniesione cytrusy, owoce tropikalne i zmiażdżone zioła, wraz z żywą kwasowością i dużą ilością ciężaru i długości na podniebieniu. To nowozelandzkie sauvignon blanc jest wytwarzane z winogron specjalnie wyselekcjonowanych z winnic w dolinie Wairau w Marlborough i sąsiedniej dolinie Awatere. Klimat i szybko osuszająca gleba w tym obszarze dają winiarzom wybór winogron, które dostarczają niezmiennie aromatyczne wino, z którego słynie Kim Crawford. Ciesz się tą butelką wina natychmiast lub pozwól, aby smaki rozwijały się przez nawet trzy lata. Połącz wino Kim Crawford Sauvignon Blanc ze świeżymi ostrygami, szparagami, homarami lub lekką sałatką. Schłodź to białe wino stołowe przez co najmniej dwie godziny, a następnie podawaj schłodzone, aby uzyskać optymalny smak. Spraw, aby było niesamowite z winem Kim Crawford.
Białe wino, które rzuca wyzwanie zmysłom swoim jasnożółtym odcieniem i zielonkawymi refleksami. Gdy zbliżymy je do nosa, rozwinie się spektrum intensywnych aromatów, od świeżo skoszonej trawy po mieszankę świeżych owoców, takich jak cytrusy, ananas i melon, wszystko to podparte mineralnym fundamentem, który nadaje mu charakterystyczny charakter. Na podniebieniu jest żywe i orzeźwiające, z teksturą, która wypełnia usta, nie będąc uciążliwym. Finisz jest rześki, zdefiniowany i trwały, zachęcając do dalszego delektowania się. Wino i potrawy czyli Sery miękkie, Biała ryba, Białe mięso, Tłuste ryby, Risotto, Foie gras, Warzywa, Owoce morza a ja polecam Aperitif tak po prostu wino do książki w ostateczności wino do filmu
Sauvignon Blanc pochodzące z Nowej Zelandii należą do najpopularniejszych na świecie, a producentem, którego można spotkać na całym świecie, prezentującym wina z tej odmiany szczepu, jest nikt inny, jak sam Kim Crawford. Naturalnie chcieliśmy zobaczyć, o co chodzi i wzięliśmy butelkę, żeby się nią nacieszyć. Typowość gatunkowa? Ta spełnia wszystkie wymagania. To nowozelandzkie wino Sauvignon Blanc ma jasnocytrynową barwę i średnie (+) aromaty zielonego jabłka, grejpfruta, ananasa, brzoskwini, krążków brzoskwiniowych, agrestu, trawy, cytryny i limonki. W smaku wytrawne, o wysokiej kwasowości, średnim alkoholu, intensywności smaku i finiszu oraz średnim(+) body. Mieliśmy nuty cytryny, limonki, gruszki, nektarynki, ananasa, grejpfruta i lekki mokry kamień. Jeśli chodzi o smaki, to wino było przyznaję trochę proste, ale obejmuje całe spektrum od nut cytrusowych aż po dojrzały tropikalny charakter, którego oczekujemy od winogron. Dodaj do tego wysoką kwasowość, która była przyzwoicie zrównoważona i wszechstronna, co dało butelkę, która po prostu krzyczy Sauvignon Blanc. Połączyliśmy kwaśne wino Sauvignon Blanc z tartą ziemniaczano-pomidorową, aby sprawdzić, jak wino wypadnie w zestawieniu z bogatym smakiem dania i kwaskowatym smakiem pomidorów. Chociaż to wino trzymało się dobrze dzięki wysokiej kwasowości, nie doświadczyliśmy żadnej zauważalnej transformacji na podniebieniu w zakresie nowych smaków lub akcentów jedzenia. Samo Sauvignon Blanc po prostu zachowało swój charakterystyczny smak do samego końca – coś, co nadal możemy docenić, nawet jeśli chcemy trochę więcej, jeśli chodzi o parowanie jedzenia. Gdybyśmy próbowali połączyć te same dania jeszcze raz, prawdopodobnie wybralibyśmy coś mniej ziemniaczanego, a bardziej kwaśnego lub lekką rybę albo tajskie danie.
Żywe aromaty grejpfruta i agrestu łączą się z nutami zielonego chilli, pokrzywy i liści pomidora. Cudowny, pikantny owoc o przyjemnej jedwabistej konsystencji i długim, skoncentrowanym finiszu.
Wino nowozelandzkie jak było dobre tak nadal utrzymuje tytuł dobrego sauvignon blanc
Jasna gwiazda z uniesionym aromatem cytryny, gruszki, zielonego banana, zielonego jabłka i ananasa. Średnio treściwe, żywe i aromatyczne z intensywnością soczystych owoców, delikatną konsystencją i chłodzącą wyraźną kwasowością. Owoc do przodu i od razu atrakcyjny.
Białe wino Kim Crawford Sauvignon Blanc jest świeże i soczyste z dojrzałymi, tropikalnymi aromatami marakui, melona i owoców pestkowych. Każdy kieliszek wina ujawnia klasyczne aromaty sauvignon blanc Marlborough z nutami cytrusów, owoców tropikalnych i pokruszonych ziół, wraz z żywą kwasowością oraz dużą wagą i długością na podniebieniu. To nowozelandzkie sauvignon blanc produkowane jest z winogron specjalnie wyselekcjonowanych z winnic w dolinie Wairau w Marlborough i sąsiedniej dolinie Awatere. Klimat i szybko przepuszczalna gleba na tym obszarze dają winiarzom wybór winogron, które dostarczają wino o niezmiennie aromatycznym smaku, z którego słynie Kim Crawford. Ciesz się tą butelką wina od razu lub pozwól, aby smaki rozwijały się nawet przez trzy lata. Połącz wino Kim Crawford Sauvignon Blanc ze świeżymi ostrygami, szparagami, homarem lub lekką sałatką. Białe wino stołowe przechowuj w lodówce przez co najmniej dwie godziny, a następnie podawaj schłodzone, aby uzyskać optymalny smak. Zrób to niesamowite z winem Kim Crawford.
Kocham wina z Nowej Zelandii sauvignon blanc białe klasyczne wino to flagowy produkt Marlborough i nie bez przyczyny, to właśnie ono zdobyło uznanie smakoszy wina na całym świecie. Szczep Sauvignon Blanc to nazwa, która jest znana w świecie winiarskim, a wina wyprodukowane właśnie z niego do złudzenia przypominają wina francuskie z dolny Loary. Lekka nuta cytrusów wyczuwalna w smaku i kwaskowość sprawiają, że to świetne wino do podawania w trakcie lekkich dań wytrawnych. Jeżeli marzy Ci się spróbowanie naprawdę dobrego nowozelandzkiego wina, to koniecznie wybierz Sauvignon Blanc z regionu Marlborough. Białe wino z Nowej Zelandii to gratka dla każdego smakosza.
Ma aromaty gujawy, cytryn, jagód jałowca, pokrojonych zielonych jabłek i mokrych kamieni. Czyste i klarowne o średniej treściwości i żywej kwasowości. Finisz mineralno-kamienisty
Niezwykle świeża chmura zapachu Sauvignon, tutaj lśnią egzotyczne niuanse z aromatami agrestu, grejpfruta, limonki i świeżych ziół. Cudownie soczyste na podniebieniu, płynie prosto po języku i ma wspaniałe smaki dojrzałej limonki, grejpfruta i nutę białej brzoskwini.
Jeden z moich absolutnie ulubionych stylów białego wina, i nie, jest świetny nie tylko latem… Sauvignon Blanc, Nowa Zelandia W tym przypadku Sauvignon Blanc jest fantastyczny o tej porze roku z szeroką gamą dań, od bogatych kanapek/przystawek d'oeuvres na pikantne dania na wynos, talerze serów lub brunch, Sauvignon Blanc, takie jak Kim Crawford, to świetna opcja na cieszenie się tym sezonem wakacyjnym.
Wino jest wytwarzane z winogron uprawianych w regionie Marlborough w Nowej Zelandii i znane jest ze swojego rześkiego, orzeźwiającego smaku i aromatycznego charakteru. Ma smaki i aromaty cytrusów, marakui i ziół i często jest spożywany jako aperitif lub w połączeniu z owocami morza, białymi serami lub sałatkami.
Sauvignon Blanc ma jasnosłomkowy kolor z jasnozielonym odcieniem. Wibrujące aromaty skórki limonki, trawy cytrynowej i marakui z bazowymi nutami mineralnymi i świeżymi ziołami. Żywe połączenie smaków marakui i rześkiego zielonego jabłka przyciąga podniebienie dzięki nieskazitelnej mineralnej kwasowości.
Bardzo teksturalny z czystymi owocami cytrusowymi, białą brzoskwinią i uroczą złożonością. Świeży i delikatny, ale ma w sobie bogactwo i głębię. Prawdziwa finezja tego wina.
To Sauvignon Blanc jest świeże o dominujących aromatach cytrusowych takich jak: grejpfrut, limonka, agrest, biała brzoskwinia, liczi z nutą świeżo skoszonej trawy i ziół. W ustach owocowe z dobrze wyważoną kwasowością i trwałym finiszem.
Wino do codziennego użytku, ale o jakości, której nie da się złamać. Orzeźwiający Sauvignon Blanc, owocowy, lekki, inspirujący. Jasne i czyste, ale z historią i silnym charakterem.
To jest bajecznie owocowe i elegancko uniesione na nosie, ukazujące jabłko Gala, świeżą gruszkę, białe kwiatowe i rockowe melonowe cechy. Jest równie czarujący na podniebieniu z cudowną wagą i okrągłym odczuciem w ustach w połączeniu z jedwabistą konsystencją i jasną kwasowością, oferując doskonałe picie - 4,5 gwiazdki." - Sam Kim, Orbita Wina
Nowozelandzki Sauvignon Blanc, można określić podręcznikowym, ma aromaty, konsystencję i smaki, których pragniesz w najlepszych winach tego gatunku. Jasno słomkowy i jasny w szkle. Ładne aromaty białych kwiatów, jabłka, gruszki i białych owoców pestkowych. Teksturowane, świeże, warstwowe i długie. Mnóstwo zwięzłych smaków cytrusów, zielonego melona, pikantnej kwasowości i odrobiny fenoli. Sprytny w ustach, całkiem pyszny. (Nakrętka)
Zniewalające wino, które staje się lepsze z każdym zawirowaniem kieliszka i prezentuje idealną równowagę między typowością odmian a integracją dębu
ok
Ze szkła wyskakują pikantne aromaty, z akcentami różowego grejpfruta, melona i agrestu. Na podniebieniu aromaty grejpfruta, melona spadziowego i marakui przyczyniają się do słodyczy dojrzałych owoców, połączonej ze zwartą, świeżą kwasowością. To pięknie zbalansowane wino.
Sauvignon Blanc ma nuty jasnej skórki cytrusowej, soczystego zielonego jabłka i pikantnej trawy cytrynowej.
Aromaty owoców tropikalnych, cytrusów, marakui i agrestu. Na podniebieniu czyste, rześkie z owocowymi nutami agrestu, skórki z limonki i melona.
świeże, żywe, stalowe i młodzieńcze wino na nos, gdzie jest wierne na podniebieniu; na pierwszy plan wysuwa się prosty i orzeźwiający smak cytryny i czerwonego jabłka.