

Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Wino jak wino szału brak tego pozytywnego, Nowozelandzkie wina lubię lecz Matua SB warto ją zastąpić winem też z Nowej Zelandii Mount Riley Sauvignon Blanc które jest pycha
Wino stanowczo przereklamowwane, piękne opisy wzbogacone słowami nieprezentuj smaku i aromatu o jakim zostajemy opinformowani. Niedaj się oszukać poczytaj więcej opinni a dowiesz się że cudowne wino kupujesz a przy degusatcji cłowiek zdziwiony. dobrym przykładem jest wpis z jednego z sklepów promujcego wino Matua Sauvignon Blanc czytaj: Orzeźwiające, z kruchą, niemal wibrującą na podniebieniu kwasowością i cudownie intensywnymi aromatami. Matua dostarcza wszystkiego, czego można oczekiwać po nowozelandzkim Sauvignon Blanc. Wino pachnie obłędnie. Jest tutaj bogactwo aromatów tropikalnych jak marakuja, ananas, brzoskwinia oraz owoc liczi. Wprawny nos wychwyci również akcent soku z kwiatów czarnego bzu oraz liście czarnej porzeczki. Nie czuć natomiast alkoholu, którego integracja z elementami struktury jest perfekcyjna. Czy to na pewno wino sauvignon blanc? Tak! Wino Matua tak ma i tego się właśnie spodziewamy sięgając po butelkę z maoryską maską na etykiecie. Polecamy!
Naprawdę lubię wina z Nowej Zelandii Wasz wybór jest doskonały lecz skusiłem się na wino Matua ponieważ w restauracji smakował nam ten styl, lecz dziś wiem że to była chwila emocji spotkania. na pewno już zapomną o winie Matua
Wino przereklamowane, wygląda ok lecz są dużo lepsze wina sauvignon blanc w ofercie Bachus Wina
Bardzo przyjemne i świeże wino. Dobry atak z nutami owocowymi, które wypełniają usta. Ma kremowe, lekkie i smaczne średnie podniebienie oraz dobrą i zrównoważoną kwasowość. Dobry finisz z gorzkim akcentem, typowym dla odmiany, z nutami brzoskwini. Jasnożółta barwa z zielonymi refleksami. Wino czyste i jasne. Intensywne aromaty odmianowe. Wiele tropikalnych i pestkowych owoców z nutami cytrusowymi uwalnia się wraz z nutami świeżych ziół i subtelnymi nutami kopru włoskiego.
Aromaty krzemienia i suszonych traw witają smaki dojrzałego kantalupa, rozmytej, rozgrzanej słońcem brzoskwini i trawy cytrynowej. Mocny smak i mocna kwasowość łączą się z lekko namacalnym wykończeniem dla orzeźwienia i dużej trwałości.
Zielonkawo-żółta barwa z nutami limonki, grejpfruta i melona, z czystym, mineralnym finiszem.
Wino ma jasny i klarowny wygląd z nutami cytryny i limonki w nosie. W smaku intensywne i owocowe, z aromatami marakui i agrestu, które są doskonale zrównoważone z kwasowością. Ma długi, rześki finisz, który pozostawia uczucie orzeźwienia w ustach, dzięki czemu jest idealnym dodatkiem do lekkich dań, sałatek i owoców morza. To wino jest koniecznością dla miłośników Sauvignon Blanc, którzy cenią sobie najwyższą jakość i wyrazisty smak.
Świeże, pikantne i rześkie, to lekkie wino wyprodukowane z organicznych winogron rozświetla podniebienie aromatami skórki cytryny, jicamy i kolendry, uzupełnionych orzeźwiającą kwasowością. Świetnie sprawdzi się jako aperitif, aby zaostrzyć apetyt znajomych na posiłek.
Pierwszy nowozelandzki Sauvignon Blanc degustowany przez nas, jest nadal tak samo czysty jak pierwsza partia. Spotkasz się z nutami cytrynowymi, cytrusowymi oraz nutą żywej marakui i bazylii. Podniebienie jest świeże i żywe z skoncentrowanym liściem czarnej porzeczki i nutą klasycznej skoszonej trawy i zielonego melona. Tak orzeźwiające, że będziesz chciał jeszcze jeden kieliszek.
Mocne, żywe wino z powściągliwą nutą marakui, trawy cytrynowej, papryki i gujawy, wzmocnione pikantną, apetyczną kwasowością. Wino ma nową, zastrzeżoną butelkę i etykietę, która sprytnie zachowuje zacienione wzgórza, które były charakterystyczną cechą poprzedniej etykiety.
Podaruj sobie sauvignon blanc Matua wino które tryska cytrusami
Naprawdę lubię to wino. Świetny stosunek jakości do ceny i piękny płynny napój na wschodzie. blady.
Zapalniczka Matua ma ten klasyczny nowozelandzki smak Sauvignon Blanc, który uwielbiasz, ale ma mniej kalorii, których nie potrzebujesz. Nos jest apetycznie żywy z grillowanym ananasem i marakui. Podniebienie również nie skąpi smaku, pękając od pikantnych cytrusów i naturalnej kwasowości. Jest to lżejszy styl Sauvignon Blanc z zaledwie 80 kaloriami na 5 uncji. porcja. Brawa dla tego! Połącz ze świeżą sałatką ze szpinakiem, awokado, truskawkami i pieczonym kurczakiem.
Poważny nos imbiru, liczi i zielonej herbaty. Podniebienie jest szerokie, teksturalne i pikantne, o niskiej kwasowości i ładnie zintegrowanej strukturze fenolowej. Bardzo satysfakcjonujące.
Przyjemny zapach owoców tropikalnych, słodkich landrynek oraz grejpfruta. Wyczuwalna także marakuja, którą uwielbiam. W smaku niestety nie wyczułam już tych akcentów. Na podniebieniu zdecydowanie bliżej do świeżości, kwasowości i aromatów cytrusowych. Mimo to, w cieplejsze dni sprzyjają lepiej dla Nowozelandzkiego Sauvignon Blanc, może być dobry pomysłem na szybkie orzeźwienie ;)
Mocny Sauvignon Blanc, reklama odmiany winogron! Właściwie zupełnie nietypowa dla Nowego Świata w swojej przejrzystości i elegancji. Arcydzieło winiarza. Filigranowy bukiet fig, kwiatu czarnego bzu i odrobiny szałwii. Długotrwałe w przyjemny sposób, orzeźwiające wykończenie.
Klasyczny Marlborough Sauvignon Blanc jest cudownie czysty, pełen dojrzałych cytrusowych nut cytrusowych i odrobiną żywej marakui i bazylii. Podniebienie jest świeże i żywe, z skoncentrowanymi liśćmi czarnej porzeczki i nutą klasycznej skoszonej trawy i zielonego melona. Tak orzeźwiające, że będziesz chciał więcej. Matua jest pierwszym winem które pobudziło we mnie chęć poznawania nowych win Nowozelandzkich I tak wędrując od knajpy do knajpy poznawałem kolejne wina Sauvignon Blanc. Teraz znam Villa Maria naprawdę jest dobre.
Idealne na zabawne, podnoszące na duchu spotkanie. Poznaj pioniera w nowozelandzkim Sauvignon Blanc, zbalansowane odczucie w ustach wypełnione rześkimi nutami cytrusowymi i odrobiną żywej marakui i bazylii. Ten klasyczny Marlborough Sauvignon Blanc jest cudownie czysty, pełen dojrzałych cytrusowych nut cytrusowych i odrobiną żywej marakui i bazylii. Podniebienie jest świeże i żywe, z skoncentrowanymi liśćmi czarnej porzeczki i nutą klasycznej skoszonej trawy i zielonego melona. Tak orzeźwiające, że będziesz chciał więcej.
Sauvignon Blanc jest pikantny i pełen tropikalnych aromatów marakui i nektarynek. Ma nuty trawy, wyraźną kwasowość i długi, rześki finisz. Pięknie komponuje się z sushi, kremowymi daniami z makaronu lub świeżą sałatką!
Miękki i soczysty, oferujący obfitą i soczystą mieszankę aromatów marakui, kluczowej limonki i rubinowego grejpfruta. Wyraziste i mocne na finiszu, z akcentami świeżo startego imbiru i zielonej herbaty.
Czasami po prostu trzeba spróbować i zobaczyć. Może pomóc, jeśli przeczytasz recenzję, taką jak ta, aby zorientować się, jakie jest wino. Spróbowałam tego wina pewnego popołudnia, a teraz dzielę się z wami swoimi przemyśleniami. To dobry przykład nowozelandzkiego wina z winogron Sauvignon Blanc. Ten rodzaj wina jest znany z tego, że ma smak owoców tropikalnych oraz „zielone” lub trawiaste smaki. To szczególne wino pochodzi z Marlborough w Nowej Zelandii. Czy wiedziałeś? Wino ma aspekt zwany „kwasowością”. Kwasowość sprawia, że usta marszczą się jak lemoniada. Mohua Sauvignon Blanc 2021 ma dobrą kwasowość, co lubię, ale niektórzy nie. Uważam, że kwasowość jest równoważona lekko mineralnym smakiem, przypominającym wodę butelkowaną...
W pierwszym zawirowaniu wino to prezentuje tropikalne aromaty ananasa, marakui, melona i likieru pomarańczowego. Na podniebieniu wyczuwalne są aromaty twarogu cytrynowego, guawy, mandarynek i nut mineralnych z lekko kremowym, ale żywym finiszem. Fermentację ze stali nierdzewnej uzupełniono niewielką ilością beczek z kasztanów, akacji i dębu francuskiego, które dodają temu pysznemu winu dodatkowego charakteru i niuansów. Bezszwowy od początku do końca, jest to elegancki i wyrafinowany Sauvignon Blanc.
Ekstrakt z kwiatu brzoskwini, suszone aromaty mango i rumianku spotykają się w nosie z odrobiną mokrej mineralności skały. Przyczepna, a nawet skórzasta struktura na łyku otula smak suszonych jabłek i guawy.
Cudowny Sauvignon Blanc z aromatami tropikalnych owoców, suszonych ziół i pikantnych cytrusów. Jest pełna, świeża konsystencja, z trwałymi smakami, które doskonale komponują się z owocami morza.
Atrakcyjne, pikantne aromaty mandarynki i kompotu jabłkowego, z intensywnym, wypełniającym usta atakiem grejpfruta na podniebieniu
Ma nuty cytrusowe z nutą grejpfruta i bazylii. Na podniebieniu świeży i żywy z liśćmi czarnej porzeczki i nutami pokrzywy i zielonego melona.