

Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Dobry atak, z lekkim i bardzo aromatycznym, owocowym środkiem podniebienia. Jego wysoka kwasowość jest bardzo dobrze zintegrowana. Prawidłowe wykończenie. Bardzo, bardzo świeże wino. Bardzo bladożółty kolor z zielonkawymi krawędziami. Bardzo jasne. Klarowne i czyste, bardzo owocowe aromaty. Wykazuje szeroką gamę owoców, od białych (jabłko) i owoców tropikalnych (ananas, mango) po cytrusy (grejpfrut, kiwi). Subtelne ziołowe tło.
Wino o średnio jasnej zielonkawo-żółtej barwie pachnie bogato aromatycznie: liście czarnej porzeczki, limonka, melisa i świeżo skoszona trawa to typowe aromaty Sauvingon Blanc. W ustach wytrawny, wyraźnie kwaśny i średnio treściwy zestaw kontynuuje linię aromatu, a posmak lekko zanika wraz z zielonym pieprzem i elegancką mineralnością. Wysokiej jakości Sauvingon Blanc m.in. do ryb w folii, szparagów i ziół, sałatek z kozim serem, raków i tataru rybnego! Zaletą stosunkowo młodego regionu winiarskiego według standardów europejskich jest to, że od początku można wykorzystać najnowsze technologie. Im lepiej sok winogronowy jest chroniony mechanicznie przed tlenem i niekorzystnymi bakteriami, tym mniejsze jest zapotrzebowanie na dodatki i substancje pomocnicze. Region Malborough zyskał sławę w latach 80. XX wieku, kiedy produkowane przez niego świeże, mineralne Sauvignon blanc wyniosło Nową Zelandię do grona krajów produkujących wina gatunkowe. Obszar położony w północno-wschodnim narożniku Eteläsaari stanowi dziś 2/3 produkcji wina w kraju, a wina cieszą się zainteresowaniem na całym świecie. „Kei puta te Wairau” – gdzie jest dziura w chmurze – to maoryski opis miejsca, w którym dziś liczne winnice cieszą się długimi godzinami słońca, ciepłymi, suchymi dniami, ale chłodnymi wieczorami i nocami. „Nau Mai” oznacza powitanie, witamy także w torbie na wino eleganckie, aromatyczne Sauvignon Blanc z nowozelandzkiego Malborough do Finlandii!
Nowozelandzkie wino można rzec dopracowane i strukturalne z przewagą wytrawne, o charakterystycznych mineralnych i ziołowych smakach i aromatach. W tych wine można również wyczuć nuty cytrusowe, agrestowe i czarnej porzeczki. Chrupki smak na tle dużej owocowsci odpowiednie wino do picia bez okazji. bez potrawy do muzyki czy też książki.
Na języku to zrównoważone białe wino charakteryzuje się niezwykle ostrą konsystencją. Wino Nau Mai Sauvignon Blanc jest imponująco świeże i żywe na podniebieniu dzięki obecnej kwasowości owoców. Finał tego białego wina z Południowej Wyspy Nowej Zelandii, a dokładniej z Marlborough, w końcu przekonuje dobrym pogłosem.
Ziołowy i tropikalny Sauvignon Blanc z nutami świeżego zielonego melona, cytrusów i grejpfruta. Jest orzeźwiający na podniebieniu i ma rześki, apetyczny finisz. Świetnie komponuje się z łososiem, kurczakiem, a nawet z lekkimi deserami, takimi jak makaroniki!
Ten elegancki i orzeźwiający Sauvignon Blanc ukazuje aromaty cytrusów, delikatnych kwiatów, ziół i dojrzałych owoców pestkowych. Podniebienie łatwe do picia jest miękkie, mięsiste i soczyste z nutą limonki i kredowej mineralności o zrównoważonym i jednolitym finiszu.
W kieliszku średnio cytrusowo-żółty kolor. Na średnim nosie aromaty cytryny, brzoskwini i jabłka z nutami czarnego bzu, selera i migdałów. Na podniebieniu wytrawne, średnio treściwe o średniej kwasowości i przyjemnej świeżości. Smaki przypominają nos z przyjemną złożonością, świeżością i pijalnością. Finisz ma średnią długość z przyjemnym zasoleniem. Świetny Sauvignon Blanc. Zanim się zorientujesz, butelka jest już pusta.