- Polecane!

Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Saint Clair Pioneer Block Sauvignon Blanc ma piękny i delikatny bukiet, z nutami białych kwiatów i aromatami owoców, takich jak gruszka lub brzoskwinia. W smaku jest suche, mocne i złożone. Z obszernym ciałem i bardzo długotrwałym i przyjemnym finiszem.
Mnóstwo nut tropikalnych, papai i dojrzałej brzoskwini, kumkwatu, białego pieprzu i ziołowej odrobiny fasolki szparagowej. Podniebienie pełne, skoncentrowane, tak, dość surowe i naprawdę intensywne, cud stylu, który być może nie jest dla każdego.
Ta chrupiąca biel emanuje klasycznymi cechami Sauvy B, obejmującymi skoszoną trawę, zieloną paprykę, trawę cytrynową, rdzeń limonki, skórkę grejpfruta i dopiero co dojrzałą marakuję. Na podniebieniu pożądana wysoka kwasowość wraz z lekkim posmakiem, który dodaje soczystości. Baw się dobrze z tym.
Wino oferuje letnią sałatkę owocową z nutami brzoskwini, gruszki, cytrusów, melona spadziowego i owoców tropikalnych. Tutaj są nuty brioszki i nuta dymna. W smaku pojawiają się także angielskie ciasteczka z lemon curd, mandarynką i przyjemną nutą grejpfruta, a także bardzo ładny beczkowy ton nadający winu długość. Idealne wino spożywcze i właściwy wybór, gdy chcesz zaskoczyć osobę, która zawsze mówi, że „Sauvignon Blanc z Nowej Zelandii to nie moja bajka”.
Najbardziej znane na arenie międzynarodowej wino Nowej Zelandii. To wzorcowe wino na nowo zmieniło globalną mapę Sauvignon Blanc i zmieniło kilka granic w światowym atlasie win. Intensywne, pachnące, znakomicie różnorodne. Wino, które umieściło Nową Zelandię na światowej scenie winiarskiej.
Efektowne, dojrzałe, tropikalne, owocowe, zielne i klasyczne z aromatami słodkich świeżych ziół i kosza owoców tropikalnych, czerwonego jabłka i brzoskwini, trawy cytrynowej i świeżego czarnego bzu. Śliniący się, żywy, świeży i owocowy z rdzeniem smaków, które odzwierciedlają bukiet, kontrastującą kwasowość, a następnie świeży smak zioła i czerwonej papryki. Zbalansowany, orzeźwiający i dobrze wykonany z piciem najlepiej od 2021 do 2026 roku.
Intensywność drewna jest zatem mniejsza, ale uwodzicielska egzotyka i owoce są jeszcze bardziej intensywne. Tropikalna guawa, marakuja, brzoskwinia, kwiat pomarańczy, delikatne orzechy laskowe i eleganckie aromaty prażonych ciast czynią nos Imperiale wielowarstwowym fajerwerkiem. Na podniebieniu jest gęste i soczyste z urzekającą intensywną kwasowością. To prawdziwa rewelacja, którą można podawać z owocami morza, daniami wegetariańskimi i kozim serem.
Wino sauvignon blanc jest zwodniczo chude na nosie z wysoką mineralnością i mrugającymi owocami. Podniebienie jest gwiazdą z cudownymi okrągłymi, przyczepnymi owocami, które wypełniają podniebienie i wykazują delikatną nutę brzoskwiń. Odpowiednio orzeźwiające wino, naprawdę odświeżające.
Wina białe robią furorę tego lata. A Saint Clair jest tego dowodem. Najlepsze letnie łyki charakteryzują się wysoką kwasowością, treściwością od lekkiej do średniej i wytrawnym smakiem prowadzącym do rześkiego finiszu. Te wina do popijania są idealne na cały dzień przy basenie lub na piknik w parku. A gdy jest nadmiar pracy Twój wieczór też potrzebuje resetu. My degustujemy w Warszawie na tarasie.
Właśnie ponownie odkryłam ulicę Clair w promocji i bardzo się cieszę, że to zrobiłem. Cudowne wino z powrotem na mojej liście zakupów.
Wyraźnie delikatny i elegancki styl Marlborough Sauvignon Blanc, którego wspaniałe aromaty działają jak przynęta, sprawiając, że chcesz się zbliżyć, co jest celem aromatu, kiedy o tym pomyślisz. Wszystko, co ma przyjemny aromat, ma przyciągać (i jest odwrotnie, więc proszę, zwróć uwagę, spokojnie skosztuj wina z gotowanymi warzywami w kompozycji z szparagami i suszoną szynką param ). Przyciąga do siebie subtelnymi nutami marakui, liczi i ciasta z limonką, a podniebienie jest jedwabiste i delikatne ze stonowanymi nutami cytrusowymi, które rozjaśniają i odświeżają. Szczerze degustuję wina przeszło 2o lat a tu nadal życie daje mi prezenty w postaci uczciwie mówiąc dobrych win. Wiem przyjdzie gościu do sklepu i produkuje się pół godziny i opowiada o wakacyjnych doznaniach jakie pił wina za 30 zł i też używa wina dobre lub super. Tak to nie jest dobre wino kosztuje. Więc nie pij każdego dnia a uzbiera się na dobre - naprawdę dobre wino typu Saint Clair Pioneer Block Sauvignon Blanc
Błyszczący, jasnosłomkowy kolor z bladozielono-złotymi refleksami. Ma elegancko skoncentrowany i intensywny bukiet ze złożonymi aromatami renklody, nektaryn i zielonych owoców pestkowych splecionych z pikantnymi ziołami i subtelnymi, pikantnymi, orzechowymi i dymnymi elementami fermentacji beczkowej. Aromaty rosną w gęstości i jędrności wraz z napowietrzaniem. Średnio treściwe, ma gęsty rdzeń pikantnych i pikantnych zielonych owoców pestkowych połączonych z ziołowymi i orzechowymi, dymnymi warstwami. To ma koncentrację i napęd, a wino przepływa wzdłuż linii o bardzo delikatnej teksturze ze zintegrowaną kwasowością. Podniebienie ma bogactwo i niemal kremowość w ustach i prowadzi do finiszu, który rozkwita złożonymi detalami przypraw i dębu. Jest to złożone, miękkie i doskonale skoncentrowane Sauvignon Blanc z wpływami dębu. Podawać do dań kuchni śródziemnomorskiej oraz marynowanego w ziołach drobiu i wieprzowiny.
Aromat mocny i egzotyczny z uroczymi limonkowymi nutami na nosie, pokazujący prawdziwą intensywność. Świetna równowaga między żywymi, intensywnymi owocami cytrusowymi, wysoką kwasowością i lekką słodyczą. Podstawowy, czysty i pyszny smak z wielką intensywnością.
Prawda dobre wino z nowej Zelandii. Odpowiednio owoce z delikatną słodyczą, dobre ciało i mineralność. Jednakże, na razie moim wzorem nowozelandzkiego SB jest Kim Crawford. Mimo wszystko, pozytywnie oceniam to wino i pewnie jeszcze do niego wrócę.
Wino ujawnia wyrazisty, intensywny bukiet, z którego emanuje ogromna paleta aromatów, począwszy od bogatej gamy nut owoców cytrusowych, cytryny i grejpfruta, połączonej z harmonijną mineralnością. Na podniebieniu wino wyróżnia się imponującą świeżością i kwasowością, z aromatów utrzymujących się na finiszu, rozwijają się aromaty owoców cytrusowych. Doskonale komponuje się z daniami rybnymi, białym mięsem, antipasti oraz ze szparagami.
Aromaty owoców tropikalnych, cytrusów, marakui i agrestu. Na podniebieniu czyste, rześkie z owocowymi nutami agrestu, skórki z limonki i melona. Genialny Sauvignon Blanc.
Na podniebieniu o średniej treści, przełożonych melonami, jasnymi jabłkami, grejpfrutami, agrestem, trawą i ziołami, jest to pikantny, wibrujący nowozelandzki Sauvignon Blanc z Doliny Wairau na Wyspie Południowej. Matt Thomson i Hamish Clark są producentami tego jednego wina z winnicy.
Zielona papryka z warstwami świeżo ściętego jalapeno i nutami tropikalnej marakui. Bogactwo minerałów i soli prowadzi do długo utrzymującego się finiszu.
Sauvignon Blanc Intensywne aromaty marakui, nektarynki, zielonego jabłka i białego bzu. W ustach świeże i skoncentrowane z podkreśloną owocowością nektarynki i nut ziołowych. Zaznaczona kwasowość. Długi, złożony finisz.
Na podniebieniu o średniej treści, przełożonych melonem, jasnym jabłkiem, grejpfrutem, agrestem, trawą i ziołami, jest to pikantny, wibrujący nowozelandzki Sauvignon Blanc z Doliny Wairau na Wyspie Południowej.
Sauvignon Blanc to wytrawny, średnio treściwy, pikantny SB pochodzący z jednej winnicy. Czyste i świeże z białym melonem, żółtym jabłkiem, tropikalnymi owocami i trawiastymi smakami na podniebieniu. Ma kwaskowatość pasującą do bogatych dań, takich jak owoce morza
Na podniebieniu o średniej treści, przełożonych melonem, jasnym jabłkiem, grejpfrutem, agrestem, trawą i ziołami, jest to pikantny, wibrujący nowozelandzki Sauvignon Blanc z Doliny Wairau na Wyspie Południowej.
Ekspresyjny Sauvignon Blanc o zdrowym ciele, wykazujący więcej charakteru owocowego niż roślinnego. Aromaty agrestu, cytryny, limonki i marakui są podkreślone papryką i świeżo skoszoną trawą. Pikantna kwaskowatość tego wyjątkowo wytrawnego, ale owocowego Savvy naprawdę podkreśla przyjazny dla jedzenia charakter tego stylu i podkreśla finisz z powtórkami cytrusów. Świetny wybór do grillowanych ryb i surowych skorupiaków.
Na podniebieniu o średniej treści, przełożonych melonem, jasnym jabłkiem, grejpfrutem, agrestem, trawą i ziołami, jest to pikantny, wibrujący nowozelandzki Sauvignon Blanc z Doliny Wairau na Wyspie Południowej.
Nie jest to przeciętny Marlborough Sauvignon”, mówi notka. Degustacja w ciemno, miałam to mocno w górnej Loary, biorąc pod uwagę aromaty dymu drzewnego, limonki, krzesiwa, mokrej wełny i miodu oraz suchy, treściwy, złożony profil podniebienia, którego hojna faktura sugerowała użycie starego dębu.