

Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Wybuch różowego grejpfruta w połączeniu z elegancją słonych minerałów i dymu drzewnego; poważny i skupiony z dekadenckim kręgosłupem kwasowości. Apetyczne!
Dobrze Was opisuje, na dobre wina oczekuję. Tu Wy mnie przekonaliście do Villa Maria Private Bin Sauvignon Blanc 2024. Mega mega dobry smak. Aromaty i smaki cytryny i jabłka, trochę grejpfruta i pomarańczy. Wyraziste, śliniące się i po prostu suche na podniebieniu. Zrównoważone, lżejsze wino, klasyczne i dobrze zrobione, gotowe do picia.
Villa Maria Private Bin Marlborough Sauvignon Blanc nadal podbija świat. To zawsze popularne wino hipnotyzuje konsumentów, światowej klasy sportowców i międzynarodowych krytyków wina. Obecnie numer jeden Sauvignon Blanc w Wielkiej Brytanii pod względem wartości, Villa Maria Private Bin Sauvignon Blanc zostało wymienione jako „nowe ulubione” wino amerykańskiej golfistki Angeli Stanford w poście na Twitterze w tym tygodniu po czasie spędzonym w Nowej Zelandii na LPGA Open. Na koniec, wczoraj ogłoszono, że wino zostało nagrodzone złotym medalem na prestiżowych Air New Zealand Wine Awards. Złoty medal na Air New Zealand Wine Awards to nie lada wyczyn, powiedział Sir George Fistonich, założyciel i właściciel Villa Maria. „Ponad 1300 win bierze udział w światowej sławy konkursie, a jury składa się z najlepszych w branży. Villa Maria Private Bin Sauvignon Blanc wyraźnie wyróżniało się z tłumu”.
Jedną z głównych przyczyn tego jest fakt, że Villa Maria Sauvignon Blanc stała się dziś tak sławna ze względu na swój świeży i wyrazisty profil smakowy. Wino charakteryzuje się silnymi nutami marakui, limonki i agrestu, czasami połączonymi ze świeżymi aromatami ziół i owoców tropikalnych. Zazwyczaj ma chłodne, orzeźwiające odczucie w ustach z długim mineralnym finiszem dzięki swojej pikantnej kwasowości. Głównym powodem jego popularności jest wszechstronność Villa Maria Sauvignon Blanc. Jasna kwaśna natura i charakterystyczny smak tego wina sprawiają, że idealnie pasuje do wielu posiłków, od ryb słodkowodnych, sałatek warzywnych po gorące dania azjatyckie. Miłośnicy wina i eksperci kulinarni również doceniają je, ponieważ ma moc dobrego łączenia się z różnymi smakami, a także kuchniami.
Wino o dobrym smaku niebo w gębie
Dobry przykład prawdziwego wina z prawdziwej Nowozelandzkiej winnicy Villa Maria Marlborough. Tu smak zachwycić może świeżością lekkością wyczuwanych dojrzałych cytrusów i nut mineralnych
Wino ma blado-słomkowo-zielony kolor z olśniewającą klarownością, a jego pikantny i aromatyczny profil natychmiast przyciąga zmysły. Żywe owocowe cechy wina są skoncentrowane i wyraziste, z dominującym smakiem marakui i nutami owoców tropikalnych, które są obfite w nosie. Wino Marlborough Sauvignon Blanc to rześkie, eleganckie i orzeźwiające wino, które idealnie nadaje się na każdą okazję, niezależnie od tego, czy jest spożywane samodzielnie, czy w połączeniu z owocami morza, sałatkami lub lekkimi daniami z makaronem.
Aromaty pokrojonej limonki, guawy, karamboli, pikantnych ziół i kwiatów. Średnio-mocne, świeże i rześkie z soczystą, rozpływającą się w ustach naturą. Aromatyczne i jasne.
Jedno z moich ulubionych z Marlborough w przystępnej cenie. Polecam
100% Sauvignon Blanc. Elegancki i pięknie intensywny, aromatyczny nos oferuje cytrusy cytrynowe/limonkowe, kamienistą mineralność, trawiaste zioła, guawę, owoce tropikalne i aromaty grejpfruta z nutami melona. Jest średnio-pełny, imponująco skoncentrowany i dobrze ustrukturyzowany na chrupiącym podniebieniu. Wytrawny i złożony z lekko miodowymi smakami cytryny/limonki, cytrusów, białych kwiatów, dojrzałego jabłka i gruszki, z akcentami guawy, zwężającymi się do kamienistych nut mineralnych. Delikatnie pikantny w środku podniebienia. Ma ładnie teksturowane odczucie w ustach, które jest wspierane przez soczystą, dobrze zrównoważoną kwasowość. Kamienne, drożdżowe nuty mineralne utrzymują się na wyjątkowo długim, zrównoważonym finiszu. Gorąco polecam zakup w sklepie Bachus Wina!
Bardzo świeże wino z przyjemnym atakiem. Intensywne, ale nie bardzo mocne wino, z nutami owocowymi na pierwszym planie. Jego zrównoważona kwasowość zapewnia mu dobrą świeżość. Wykazuje przyjemne, ale niezbyt trwałe wykończenie. Jasnosłomkowożółta barwa z zielonkawymi refleksami. Duża intensywność aromatu, w której obfite nuty świeżych białych owoców, cytrusów i owoców tropikalnych uwydatniają się na tle subtelnych nut ziołowych, na ważnym mineralnym tle.
Białe wino, które oferuje festiwal wrażeń w nosie. Typowość odmiany Sauvignon Blanc przejawia się w nutach świeżo skoszonej trawy w towarzystwie pysznych aromatów cytrusów i owoców tropikalnych. Świeżość i odrobina pysznej mineralności na podniebieniu, potwierdzające jego owocowy charakter. Białe wino, które bardzo łatwo się pije, z orzeźwiającą kwasowością i przyjemnym posmakiem.
W nosie jest jasna owocowa elegancja, która na podniebieniu przechodzi w przyprawy, owoce pestkowe, a następnie w cudowną czystość. Wino ma wykończenie świeżości, które sprawia, że chcesz wypić kolejną lampkę. Świetna wartość.
Z certyfikowanej ekologicznie, pojedynczej działki winnicy, Sauvignon Blanc Villa Maria Section 104 to potęga nowozelandzkiego Sauvignon Blanc. Wino o imponującym smaku kusi kusi a ty pijesz i pijesz. Zatem bądź ostrożny .. ostrożna. Wino jest luksusowo pełniejsze w ciele, ujawniając prażone owoce pestkowe zrównoważone przez żwawą linię cytrusów i białych kwiatów. W finiszu pozostaje orzechowa złożoność nadana zaakcentowana czerwoną porzeczką. Wino najlepiej smakuje solo, żaden towarzysz kulinarny nie obuduje już lepszego smaku jaki przedstawia Villa Maria. Jak musisz łącz z rybami (szczególnie z łososiem), drobiem i miękkimi białymi serami.
Cudowna intensywność z połączeniem nektarynek, brzoskwiń i kwiatów bzu z nutą cytrusów i delikatnych ziół. Aromatyczna, salsowata fuzja dojrzałych letnich owoców; nektarynki w towarzystwie żółtych brzoskwiń, melona skalnego, grejpfruta i odrobiny marakui, mieszają się z imbirem, trawą cytrynową, jaśminem i czarną porzeczką. Pysznie dojrzały i pikantny Marlborough Sauvignon Blanc, kończący się przepyszną mineralnością i mieszanką azjatyckich przypraw. Po prostu genialny!
Latem szczególnie lubię sauvignon blanc . Ma ziołowy, trawiasty charakter z lekkimi nutami owocowymi i wyjątkową chrupkością, która pojawia się, gdy wino podawane jest w idealnie schłodzonej temperaturze. Jest to jedno z najwytrawniejszych i najbardziej rześkich win, dzięki czemu jest supergwiazdą do popijania lub gotowania. To chude, czyste wino o dobrze zrównoważonej kwasowości i owocach. Sauvignon Blanc można znaleźć na całym świecie. Główne regiony uprawy to Bordeaux, Nowa Zelandia , Dolina Loary, Republika Południowej Afryki , Austria, Kalifornia i stan Waszyngton.
Villa Maria Sauvignon Blanc ZDECYDOWANIE najlepsze wino z Nowej Zelandii
Villa Maria Private Bin Sauvignon Blanc to wielokrotnie nagradzane wino produkowane przez jedną z najlepszych winnic w Nowej Zelandii. Dzięki jasnosłomkowej barwie i pachnącym aromatom agrestu, marakui i limonki to wykwintne wino zachwyca degustatora świeżym, cierpkim i dobrze zrównoważonym smakiem. Zdobyło kilka wyróżnień za delikatną kwasowość, uderzająco owocowy bukiet i charakterystyczną mineralność, które razem zapewniają wyjątkowy smak. Doskonale komponuje się ze skorupiakami, rybami z grilla i sałatkami i idealnie nadaje się do delektowania się posiłkiem na świeżym powietrzu w ciepły letni wieczór. Villa Maria Private Bin Sauvignon Blanc jest doskonałym przykładem znanego na całym świecie Sauvignon Blanc z Nowej Zelandii i jest winem, którego każdy koneser i entuzjasta wina musi spróbować.
Moim skromnym zdaniem wino to zdobywa punkty za typowość. Agrest, trawa, cytrusy, melon spadziowy, gujawa i odrobina minerałów. Orzeźwiająca kwasowość otwiera podniebienie i przygotowuje je do jedzenia. Długość jest długa i ma soczysty, cytrusowy finisz. Zawsze spójne i pyszne. Ciesz się tym samym lub wspaniałym winem sałatkowym.
Średnio treściwe podniebienie ujawnia zniewalającą równowagę i wyrafinowanie, z pikantną linią świeżości unoszącą warstwy cytrusów i przypraw do długiego, bogatego finiszu. Bardzo imponujący!
To bladożółte wino, które uwalnia aromaty egzotycznych owoców, w szczególności mango, ananasa i liczi, następnie skupiając się na kwiatowych aromatach jaśminu, zamykając się roślinnymi nutami pokrzywy i liści pomidora. Łyk jest więcej niż świeży, pikantny i mineralny, z mocnym posmakiem białego melona i innych dojrzałych białych owoców. Idealny w połączeniu z przetworami na bazie ryb i skorupiaków, także jeziornych, a także w wersjach wędzonych jak łosoś czy pstrąg, doskonale komponuje się także z daniami wegetariańskimi na bazie szparagów i dyni.
Wino to doskonale komponuje się z: szparagami, homar, okoń morski w soli, skorupiaki, świeże sery, Krewetki po katalońsku, lasagne rybna, pół rękawy do skały, małże, ser mozzarella, leszcz złocisty, ostrygi, ośmiornica, risotto ze szparagami, risotto z owocami morza, risotto dyniowe, łosoś, Tatar z łososia, grillowany tuńczyk, tortelli dyniowe, krem z dyni, zupa cebulowa, zupa z małży.
To umiarkowanie pełne wino jest bujne i bogate w aromaty dojrzałych moreli i brzoskwiń. W ustach jest dobrze zrównoważone i mocne, co nadaje intensywny i trwały finisz.
Na początku wyczuwalna jest redukcja muszli ostryg, ale gdy otwiera się w kieliszku, na pierwszy plan wysuwają się nuty liścia limonki, skórki cytryny i skórki ananasa, a następnie zielone zioła, krzemień i biała przyprawa. Na podniebieniu jest średnio ciężkie i ma cudowną konsystencję, dzięki czasowi na osadzie i częściowemu dojrzewaniu w beczce. Jest elegancko, ale trochę powściągliwie. Eleganckie, przyjazne dla żywności butelkowanie, które powinno rozkwitnąć w ciągu kilku kolejnych lat.
Sauvignon Blanc 100% ma jasny limonkowy kolor. Gdy tylko je otworzyłem, poczułem zapach limonki, a po zapachu limonki pojawił się zapach zielonego jabłka. Ma bardzo lekkie i orzeźwiające uczucie oraz nutę smaku ananasa. Kwasowość rozprowadza się równomiernie w ustach, nie powodując nadmiernej lepkości. W połączeniu z surową rybą harmonia była doskonała. Możesz go kupić za mniej niż zazwyczaj podczas chwili rabatowej i możesz go łatwo kupić w Bachus Wina na Wąwozowej
Przyjemne wino nawet bez posiłku. Wracam zmęczony z pracy wieczorem i odpowiadam sam sobie na pytanie. Zasłużyłeś na chwilę przyjemności. Zanim minie chwila odpowiadam sobie TAK i nie szukając daleko otwiera lodówkę z schłodzonym Sauvignon Blanc o Villa Maria. Polecam dobre wino, przepełnione aromatami agrestu i marakui z nutami limonki i pokrzywy. Wino wypełnia usta żywymi owocami i bogactwem środkowego podniebienia, a finisz jest bogaty i pikantny, o doskonałej długości i rześkości.
Fantastyczny bukiet, żywy i świeży z warstwami subtelności i finezji, mineralnością i różnorodnymi owocowymi aromatami cytryny i marakui, białej brzoskwini i czerwonego jabłka, świeżych ziół i chrupiącej żółtej papryki. Na podniebieniu pyszne z satynowym akcentem, po którym następują rdzeniowe aromaty owocowe odzwierciedlające bukiet, świeże zioła i białe przyprawy, minerały i sól.
Sauvignon Blanc to uporządkowana i czysta ekspresja. Ferment o wysokiej zawartości substancji stałych nadał również nutę migdałową owocom czarnej porzeczki i kwasowości przypominającej grejpfruta. Gotowe do picia, ale nie ma pośpiechu. Odkryłem, że zyskał również na napowietrzeniu, więc może wrzuć go do karafki, zanim się zaangażujesz.
Odkryj klasyczny styl Marlborough w Villa Maria Private Bin Sauvignon Blanc 2022. Wino to jest mistrzowską mieszanką najlepszych podregionów - chłodnego klimatu Awatere i cieplejszej Doliny Wairau. Rezultatem jest wino, które kusi zmysły złożonym aromatem trawy cytrynowej, papryczek jalapeño i świeżych ziół, zrównoważonym aromatami dojrzałych cytrusów i owoców tropikalnych. Idealne na ciepłe letnie dni, wino to jest orzeźwiającym aperitifem, które można również łączyć z różnymi potrawami. Świeże nuty ziołowe sprawiają, że jest to idealny dodatek do sałatek, a aromaty owoców tropikalnych doskonale komponują się z przepisami na ryby.
Sauvignon Blanc to żywe i orzeźwiające białe wino. Jest certyfikowany ekologicznie i charakteryzuje się odważnym cytrusowym aromatem oraz smakiem grejpfruta i białej brzoskwini. Zrównoważone wyraźną kwasowością, jasne i odważne Sauvignon Blanc jest idealne na każdą okazję.
Wino bez reklamy się sprzedaje, pomimo iż troszkę kosztuje. Czasem jak kasy brakuje to Nos Racines się kupuje też dobrze smakuje.
Mam słabość do win nowozelandzkich. Kraj, który znam i szczególnie kocham. Robią bardzo dobre wina i to jest dowodem.
Bardzo dobry zakup za to wytrawne i świeże białe wino o smaku owoców egzotycznych i owoców cytrusowych. Bardzo dobre do owoców morza i ryb. Wielkie odkrycie.
Villa Maria jest najczęściej nagradzaną nowozelandzką posiadłością rodzinną w kraju. Wszystko zaczęło się w 1961 roku, kiedy Georges Fistonich wynajął winnicę o powierzchni mniejszej niż jeden hektar w Mangere na południe od Auckland i wyprodukował swoje pierwsze wino. Od tego czasu Villa Maria rozrosła się i stała się jedną z najbardziej znanych posiadłości w kraju. Pionierski duch był zawsze obecny, zwłaszcza gdy w 2001 roku podjęto decyzję o tym, aby jako pierwsza posiadłość używać wyłącznie zakrętek, w przekonaniu, że w ten sposób jakość ich win zostanie lepiej zachowana. Kilkukrotnie nazywana „Winiarą Roku” w Nowej Zelandiii chwalona przez prasę międzynarodową Villa Maria posiada winnice w najlepszych regionach winiarskich kraju. Marlborough pozostaje jednym z najbardziej znanych regionów kraju, w którym produkowane jest najlepsze Sauvignon Blanc na świecie.
Kolor blado złoty. W nosie nuty ananasa, cytryny i kropka kociego siusiu. Na podniebieniu cierpkie zielone jabłko, ananas, cytryna i limonka, biały grejpfrut i słoma, z nutami papryczki jalapeno i soli fizjologicznej. Odważna, jasna kwasowość prowadzi do rześkiego, orzeźwiającego finiszu.
Najnowsze roczniki Sauvignon Blanc to żywe, soczyste i pyszne stworzenia, co doskonale widać w tym Sauvignon. Jasny i aromatyczny, emanuje marakują, kwiatem limonki, rubinowym grejpfrutem i trawą. W smaku wytrawne, rześkie i śliskie, z soczystymi cytrusami i suszonymi ziołami. To wszystko, co kochamy w winie Sauvignon Blanc, owinięte kokardą na górze.
Wino pokazuje bardzo przyjemny nos z aromatami agrestu, gruszek, jabłek, grejpfruta, limonki, nutami ziołowymi i czarnego bzu. Na podniebieniu pikantne, gęste owoce, porywający styl, bogate w finezję, mineralne, delikatnie pikantne, świetna gładkość, piękna gładkość i bardzo długi finisz.
Na nosie jest głęboka mineralność z woskowymi nutami owocowymi i złożonymi kwiatowymi aromatami. Jest lekki i orzeźwiający na podniebieniu o wysokiej kwasowości, której towarzyszy przyczepna głębia. Bardzo orzeźwiające. Bardzo teksturowany. Bardzo, bardzo dobre wino.
Wino na lato. Już pierwszy wir odsłania młode, świeże wino o niesamowitej żywotności z nutami owoców tropikalnych, liczi, arbuza i kiwi, wsparte słodkimi ziołami i pikantnymi cytrusami. Smaki Sauvignon Blanc zapewniają żywą kwasowość, która jest przepyszna i soczysta. Trwały finisz pozwalając owocowej imprezie kontynuować, bez przeszkód i radośnie. Żywe wino, które pięknie łączy się z szeroką gamą potraw.
Niesamowity, pełny sav blanc. Mój ulubiony. Dobra wartość.
Na pewno gasi pragnienie jako aperitif, ale jest to również świetne wino do jedzenia i, potwierdzam, świetnie komponuje się z sashimi, sałatką z fig i koziego sera, carpaccio z tuńczyka, szynką parmeńską i melonem oraz świeżymi owocami morza. To był dość długi lunch… Pij od teraz do 2027 roku.
Sauvignon Blanc prezentuje intensywne, podniesione aromaty marakui i skórki cytrusów oraz nuty melona spadziowego. Podniebienie wprowadza zachwycającą, apetyczną intensywność opartą na cytrusach i finisz z mocnym komponentem tekstury.
Piękne limonkowe aromaty prowadzące do podniebienia, które jest suche, ale naprawdę ładnie teksturowane z kredową krawędzią do owoców cytryny i limonki, wraz z żywą kwasowością, która integruje się naprawdę dobrze i nie odstaje. Taki wyrafinowane, harmonijne wytrawne Sauvignon Blanc z niesamowitą finezją i czystością. Moim zdaniem jest to jeden z liderów w Nowej Zelandii
Pomimo tego, że jest tańszą butelką z młodszych winorośli niż flagowy Sauvignon Taylors Villa Maria, jest to pyszny i kompletny drop. Jasnozłoty odcień oferuje warstwy aromatu i smaku, od liści limonki, skórki ananasa, grejpfruta, muszli ostryg, białych przypraw i pokruszonych pestek. Trudno oprzeć się grze chrupiącej kwasowości i kredowej konsystencji w połączeniu z treściwymi owocami. Smaczny trunek teraz, może zyskać trochę miodowej złożoności z kolejnymi kilkoma latami w butelce.
Białe win z Marlborough charakteryzuje się bogatym aromatem z nutą dojrzałego agrestu, limonki oraz świeżych ziół. Na podniebieniu bogaty, intensywny smak o delikatnej i świeżej kwasowości. Smakuje doskonale, wino niepotrzebne wsparcie posiłkowe, po prostu nasyp do szklanki i się ciesz dobrą chwilą.
Zdecydowane aromaty limonki oraz marakui wprowadzają do czystego i złożonego bukietu z zielonym groszkiem i nutami dojrzałego agrestu. Wino, które zachwyci każdego.
Dobre wino Sauvignon Blanc jest świeże o dominujących aromatach cytrusowych takich jak: grejpfrut, limonka, agrest, biała brzoskwinia, liczi z nutą świeżo skoszonej trawy i ziół. W ustach owocowe z dobrze wyważoną kwasowością i trwałym finiszem. Producent rozpoznawalny przez każdego miłośnika wina z Nowej Zelandii
Pyszne. Właściwie zamówiliśmy to jako sekundę po butelce, którą właśnie skończyliśmy.
Umiarkowanie intensywne sauvignon blanc z aromatami limonki, grejpfruta, marakui, papryki i świeżych ziół. Pikantne wino z mocną kwasowością
Bardzo dobre, fajne cytrusowe orzeźwienie połączone z kremową słodyczą dojrzałych owoców, jabłek, gruszek. Kwasowość miła taką którą można pić wiecznie.
Najlepiej zbalansowane Sauvignon Blanc. To już trochę klasyka w degustacjach Sauvignon Blanc i nigdy nie zawodzi. Za okazyjną cenę nieco, dostajesz naprawdę ładne Sauvignon Blanc za te pieniądze i to po prostu smakuje super.Niektóre czasami Sauvignon Blanc mogą być trochę zbyt gęsto upakowane nutami tropikalnymi i pełnymi owocami, ale tutaj jest dużo tego, co jest łatwo dostępne i przyjemne, podczas gdy małe nuty cytrusowe mają miejsce na uzupełnienie dobrego świeżość. Wydaje się, że tutaj jakość w każdym zakamarku wina i pozostawia wrażenie Sauvignon Blanc, które zrównoważyło wszystkie rozkosze, tak że nic nie wyskakuje gwałtownie, ale wszystko jest całkowicie w porządku.
Aromatyczny, intensywny i różnorodny Sauvignon Blanc o owocowych aromatach. Idealnie pasuje do owoców morza i lekkich dań letnich.
Podręcznik Sauvignon Blanc, oparty na stylu wspaniałych win z Nowej Zelandii. Aromaty świeżo skoszonej trawy, kamiennych nut mineralnych i trawy cytrynowej, to wino to prawdziwe przeżycie. Smak jest skoncentrowany, soczysty z drobno pikantnymi nutami w pełni dojrzałych, egzotycznych owoców. Słodkawa kwasowość harmonijnie dopełnia profil smakowy. Wino to było dostępne dla prezydenta USA Obamy podczas uroczystego obiadu w White House
Nowozelandzkie sauvignon blank smakuje przekonująco lecz będzie pyszne z chrupiącym snapperem ze świeżą sałatką z wiosennych warzyw - lub dla wegetariańskiej alternatywy spróbuj ryżu kalafiorowego "risotto" z szałwią, cytryną i pesto. "
Przepyszne wino Villa Maria Sauvignon Blanc
Mocno aromatyczny, z dojrzałymi liśćmi pomidora, dotykiem krzemienia, skórką limonki, cytrusami. Na podniebieniu żywe i soczyste, z nutami agrestu, limonki i grejpfruta. Wykończenia długie i żywe.
Jeśli poważnie myślisz o Marlborough Sauvignon i nie próbowałeś wina Villa Maria Sauvignon Blanc – co robiłeś przez cały ten czas?! Godny swojej światowej reputacji, Sauvignon Blanc Villa Maria z roku na rok otrzymuje głosowanie jako jeden z wiodących producentów Sauvy w Nowej Zelandii. Zdobył trofea, złote medale i pięć gwiazdek w każdym roczniku od początku produkcji – mówi wszystko! Wydaje się, że nie da się powstrzymać tego poważnie, naprawdę dobrego Sauvignon. Jeden z czołowych krytyków winiarskich w Nowej Zelandii, Bob Campbell, nazwał tych gości „ głównym nowozelandzkim producentem Sauvignon Blanc ”.
Nic dziwnego, że koleś na przedniej etykiecie robi mały jiga, nawiasem mówiąc, to Dionizos, grecki bóg wina. Jest wiele powodów do świętowania, gdy należysz do jednej z najbardziej utytułowanych winnic wszech czasów w Nowej Zelandii (Villa Maria) i masz dostęp do ich ogromnego wyboru najlepszych winnic i plantatorów winogron w całym kraju! Winiarz Simon zbiera owoce z dwóch najsłynniejszych podregionów Marlborough (doliny Awatere i Wairau), po czym stosuje słodką „ technologię whizz-bang ”, aby stworzyć swoją wymarzoną mieszankę tej ostrej, mocnej, aromatycznej bieli. Ten rocznik 2021 jest prawdopodobnie jednym z najlepszych SauvyB, jakie znajdziesz na świecie. Zdobywca trofeum dla Champion Sauvignon Blanc na NZ Int'l Wine Show 2021 to absolutnie skandaliczny gong dla wina w tej cenie! A sędziowie też byli wyraźnie zdumieni. „Pijący Sauvignon Blanc cieszą się, jest to wspaniały przykład wysokiej jakości wina Marlborough w niewiarygodnej cenie. Skosztuj marakui i limonki, chrupiące, wytrawne i gotowe do użycia. Sędziowie nie mogli tego winić”.
Żywe Sauvignon Blanc wybucha owocową sałatką z dojrzałym agrestem, passiflorą, świeżą limonką i egzotycznymi aromatami ziół. Wzbudza ciekawość w ustach, intensywne i pełne, dające odświeżającą, czystą kwasowość. Polecane do białego mięsa, ryb i sałatek z łososiem, pomidorem, fasolą i ziemniakami.
Nos marakui i agrestu ustępuje miejsca podniebieniu posypane aromatami dojrzałych owoców tropikalnych, grejpfruta i cytrusów. Sauvignon Blanc o pełnym smaku z doskonałą równowagą i długim finiszem.
Ziołowe aromaty koperku i estragonu łączą się ze skórką z cytryny. Lód limonkowy jest chrupiący i ekscytujący na podniebieniu, które otwiera się dodatkowo usiane guawą i żółtymi kwiatowymi tonami. Długo utrzymuje się na mecie. Wdzięczny.
To wino zapewnia rześki i orzeźwiający charakter, z którego słynie Sauvignon Blanc. Jasne i owocowe podniebienie, ze świeżą, dobrze zbalansowaną kwasowością sprawiają, że wino to jest przyjemne w lekkim lub średnim smaku lub samodzielnie.
Tak to się robi! Ostre, świeże i charakterystyczne wino z Nowej Zelandii. Intensywne aromaty limonki, pokrzywy i skoszonej trawy. Subtelne nuty polnych kwiatów i odrobina miodu tworzą złożony bukiet. Smakowi towarzyszy aromat owoców cytrusowych, a także melona, gruszki i lapidarna mineralność.
Wspaniały jasnożółty kolor z zielonymi refleksami. Intensywny aromatyczny profil z pikantnymi nutami i wyraźnym mineralnym charakterem. Pełne, o zwartej, kwasowej strukturze. Smakowite, ziemiste i korzenne nuty uzupełniają mineralny charakter tego wina.
To pokazuje trochę powściągliwości, ale to dodaje mu uroku. Gdy zdzierasz warstwy, pojawiają się nuty zielonej herbaty i pokrzywy, dekorując soczysty grejpfrut w środku. Wykończenie pokazuje dobry detal i długość.
Wciąż bardzo młoda i cierpka, pokazuje te klasyczne kocie nuty Marlborough SB wraz z marakują, guawą i papryką, a także zasolenie, które przywołuje na myśl przybrzeżne pochodzenie wina. Soczyste aromaty marakui płyną na podniebieniu, choć są ciche i mocno naciągnięte. Niemniej jednak finisz jest długi i sugeruje, że najlepsze z tego wina dopiero nadejdzie.
Wino o złożonej gamie smaków, z uniesionymi aromatami dojrzałych cytrusów, w tym grejpfruta i mandarynki, ma także marakuję, czarną porzeczkę oraz nuty pokrzywy i papryki. W ustach orzeźwiająca, ale elegancka kwasowość, owocowa masa wypełniająca usta i delikatna mineralność, która prowadzi do przyjemnego i długotrwałego finiszu.
Ten nowozelandzki Sauvignon jest jednym z najlepszych, jakie próbowałem. Na pewno kupię ponownie i bardzo polecam.
Bardzo aromatyczny Sauvignon Blanc ma słomkowożółty kolor z typowymi nutami białej brzoskwini, zielonego pieprzu i przyjemną nutą szałwii. Podniebienie jest wytrawne, pełne, z dużą kwasowością, złożonością mineralną i wypolerowanym wykończeniem.
Świeże aromaty białych kwiatów jak jaśmin, plus nektarynki i limonki, na podniebieniu bujne i
pięknie złożone z aranżacją owoców tropikalnych, żywa kwasowość z długim mineralnym finiszem, mineralne finiszowanie.
To wino na początek jest słone i krzemienne, co dodaje charakteru nutom cytryny, limonki, agrestu, skórki ananasa, wiciokrzewu i zielonych ziół unoszących się ze szkła. Kremowa, ale kredowa konsystencja przeplatana jest soczystymi owocami i kłującą kwasowością, a zakończenie jest długie i cytrusowe.
Dużo się dzieje w kieliszku z Sauvignon Blanc. Na początku nowozelandzki styl wielkich owoców uderza cię prosto w twarz i zakładasz, że to wszystko. A potem wkracza zieleń. Gorzkie zioła i trawiaste nuty, które sprawiają, że myślisz, że zjadłeś grejpfruta, wraz z jego liśćmi, łodygą i być może częścią kory drzewa. Przywodzi na myśl nuty, które często smakujecie w kuchni karaibskiej, ostre zioła otoczone pełnią owoców tropikalnych.
Dużo się dzieje w kieliszku z Sauvignon Blanc. Na początku nowozelandzki styl wielkich owoców uderza cię prosto w twarz i zakładasz, że to wszystko. A potem wkracza zieleń. Gorzkie zioła i trawiaste nuty, które sprawiają, że myślisz, że zjadłeś grejpfruta, wraz z jego liśćmi, łodygą i być może częścią kory drzewa. Przywodzi na myśl nuty, które często smakujecie w kuchni karaibskiej, ostre zioła otoczone pełnią owoców tropikalnych.
Jest apetycznie dojrzały, ze smakiem marakui, agrestu, trawy cytrynowej, limonki i groszku ogrodowego. Ma porywającą kwasowość, która świetnie komponuje się z kozim serem.
Bukiet złożony i świeży, w aromatach trawa cytrynowa, skórka z limonki, kwiat dzikiego bzu, agrest, marakuja, a także nuty białej porzeczki i papryki. Finisz długi, lekko mineralny.
Aromaty klasycznej trawy ciętej, agrestu, grejpfruta i brzoskwini. Świeże i rześkie z cudownie dojrzałymi i skoncentrowanymi owocami z dobrym, rześkim finiszem. Bardzo popularny Sauvignon.