Graham's Blend No5 White Porto
Wino Graham's Blend No5 White Porto
Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Graham's Blend No5 White Porto
Kraj: Portugalia
Region: Douro Valley
Producent: Gordon Graham & Co
Szczepy: Malvasia Fina, Moscatel
Rodzaj: białe, półwytrawne, wzmacniane
Temp. serwowania: 6-8°C
Pojemność: 0,75l
Alkohol: 11% c3
Nota degustacyjna:
Pierwsze białe porto stworzone specjalnie do mieszania z innymi napojami. Lżejsze, bardziej żywe i świeższe niż jakikolwiek inny biały port na rynku. Odmiany winogron Malvasia Fina oraz Moscatel nadają mieszance owocowy profil smaku usta z idealną równowagą wytrawności, która wyjątkowo łączy się z tonikiem.
Produkcja wina:
Winogrona są zbierane ręcznie i pochodzą z dwóch rodzajów winorośli: Malvasia Fina i Moscatel. Winogrona są miażdżone i rozpoczyna się fermentacja przy użyciu naturalnych drożdży. Poziom cukru jest nadzorowany. Po osiągnięciu wymaganego poziomu cukru dodaje się neutralny spirytus winny (77% obj.). Podnosi to zawartość alkoholu do 19% i zatrzymuje fermentację. Po 3 miesiącach leżakowania wino jest butelkowane i wypuszczane na rynek. Pij póki jesteś młody.
Łączenie z potrawami:
Podawać schłodzone, aby uwydatnić rześkie owoce. Równie pyszne podawane jako aperitif lub do lekkich deserów.
Graham's Blend No5 White Porto - Opinie klientów
Pyszny Graham's Porto białe
Subtelny miły smak, super w połączeniu z prosecco
2024-04-29
Graham's Blend No 5 White Porto
Muszę przyznać, że w tym tygodniu wybrałem drinka tygodnia zarówno ze względu na wygląd, jak i smak – chociaż to też mi się podoba. To pierwsza poważna próba, jaką widziałem, aby porto było tak atrakcyjne dla młodszego konsumenta jak gin. Jak widać butelka jest wyjątkowo ładna - usiana obrazami owoców i ziół. Jest słodsze i bardziej kwiatowe niż większość białych porto i nie tak utlenione jak w tradycyjnym stylu. Wątpię, czy widział jakiś dąb. Sugerowana porcja to tonik, ale wydała mi się trochę słodka w połączeniu ze standardowym indyjskim tonikiem, a przy większej mocy normalnie podawałbym P & T (50/50). Wybrałbym wąski tonik i może większe proporcje toniku nieznacznie.