Julian Reynolds Reserva Tinto
Wino Julian Reynolds Reserva Tinto
Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Kraj: Portugalia
Region: Alentejo
Apelacja: Alentejo VR
Producent: Reynolds Wine Growers
Szczepy: Alicante Bouchet, Trincadeira, Syrah
Kolor: czerwone
Rodzaj: wytrawne
Pojemność: 0,75l
Alkohol: 14,5 %
Certyfikaty: wino wegańskie
Julian Reynolds Reserva Tinto prezentuje głęboki czerwono rubinowy odcień z aromatami owoców leśnych, dzikich jagód oraz przypraw z delikatną nutą tytoniu i mokki. Na podniebieniu soczyste, świeże z jedwabistymi taninami. Cudownie zwarte z dużą ilością owoców oraz mineralnym napięciem. Wino dojrzewało przez okres 24 miesięcy w beczkach z dębu francuskiego. Sugestie kulinarne: duszone mięsa, pieczone mięsa, dziczyzna, sery, wędliny dojrzewające, bk17
Ze względu na wysoką jakość winogron, wina Reynolds są prawie wolne od siarczynów. Wina są produkowane z koncentracją owoców i zgodnie z najsurowszymi normami higienicznymi, aby wino trwało przez dziesięciolecia.
Posiadłość Reynolds Wine Growers znajduje się przy Parku Narodowym wzgórz S. Mamede, w pobliżu Portalegre, w regionie Północnego Alentejo, miejscu o ogromnej urodzie – pięćset akrów łąk poprzecinanych zielenią, złotem i intensywnym brązem. Tamtejsza sceneria jest wypełniona niebem i wzgórzami, dębami i korkami rozsianymi po całym krajobrazie jak owce. Gospodarstwo i winnica znajdują się pośród winnicy, co pozwala uniknąć długiego transportu winogron podczas zbiorów.
Główne uprawiane odmiany to tradycyjne w regionie: Trincadeira, Aragonez, Alfrocheiro, Arinto i Alicante Bouschet – ta ostatnia została sprowadzona do Portugalii przez Roberta i Jonha Reynoldsów, jego młodszego brata, ponad półtora wieku temu i nadal jest używana jako baza czerwonych win Reynolds.
Nagrody i wyróżnienia:
Robert Parker 92/100 pkt;
Wines of Portugal Challenge złoto