

Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Średnio pomarańczowo-bursztynowy kolor z 1-milimetrowym przejrzystym meniskiem; atrakcyjny, lekki kawowy, migdałowy, przypominający marokańską bastillę w nosie z nutą marakui; zwarty, jedwabisty, smaczny, zrównoważony, zaokrąglony, cierpki pomarańczowy, cierpki smak marakui z niejasnym poczuciem lekkiej soli; długi finisz. Spróbuj tej średnio-słodkiej Madery z gulaszem, jagnięciną i daniami z dziczyzny ze słodkimi elementami i przyprawami, takimi jak cynamon, goździki, kardamon i koper włoski. Wyjątkowo dobrze komponuje się z orzechami włoskimi i bardzo starymi twardymi serami i jest idealnym dodatkiem do deserów z ciemnej czekolady.
Kwas jest pięknie zrównoważony ze średnim poziomem słodyczy, a w miarę dojrzewania wino rozwija złożone połączenia smakowe zielonych jabłek, suszonych owoców, przypraw i karmelu i ma niesamowitą trwałość. Madera to ciemne i pachnące wino, które jest słodkie w smaku, ale nie mdłe, ponieważ ma dobrą zrównoważoną kwasowość. Jeśli bogactwo i słodycz Malmsey są zbyt duże, to jest to doskonały wybór na wino deserowe.
morela suszona, Karmel, Orzech włoski oraz Wanilia tego się spodziewaj w kieliszku Madeira Medium Sweet która zachwyca swoim gęstym, złotawo-żółtym kolorem i aromatami suszonych owoców oraz cynamonu. madeira idealnie pasuje jako dodatek do pysznego gulaszu warzywnego z pesto lub kremowego gratinu ze szpinaku z migdałami
Dobre, bo ma słodkie zalety i moc którą jak na wino, wręcz przypomina likier. Nie jest też cierpkie, co cieszy, wziąwszy pod uwagę kolor tego trunku. Jednak wrażenia smakowe nie należą do najbardziej wyrafinowanych. W końcu półsłodkie.
Wystarczająco dobre wino madera aby polecać. Zapach unoszący się z nad szklanki przypomina mocno wyczuwalny orzech, mocno czuć alkohol oraz delikatną słodycz, zapach jest średnio przyjemny. Kolor mniej cudowny niż smak, ciemny bursztyn, słabo widoczne winne łzy. Smak początkowo jest słodki oraz intensywny, złożony, trwały. Polecam spróbować.
Jasny bursztynowy kolor, złożony aromat z nutami pomarańczy, jasnych warzyw, karmelu i niuansami suszonych owoców. W ustach eleganckie, świeże i intensywne. Dobrze komponuje się z deserami na bazie miodu, suszonych owoców.
Vinho Madira Meio Doce is a semi-sweet, fortified Portuguese wine. The distinguishing feature of Madeira wine is the process in which oxidation is controlled. It involves heating wine in open barrels. This excellent wine has a strongly nutty, dry and fruity aroma with accents of caramel and figs. Tasting allows you to feel its dense and intense structure. An ideal proposition for those who love something "in between".
Półsłodka madera ze szczepu Tinta Negra, produkowana za pomocą metody estufagem i leżakuje przez minimum 3 lata w dębowych beczkach. W barwie złoto- brązowa, o urzekających nutach morelowego dżemu, suszonych owoców, fig, miodu i karmelu. W smaku dobrze ułożona i elegancka, z ładnie wyważoną kwasowością i czystym, długim finiszem. Doskonała jako digestif lub w towarzystwie wędzonych wędlin, do pasztetów z dziczyzny, do serów z niebieską pleśnią, i deserów jak tart tatin, piernik czy ciasto daktylowe.