

Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Przyznam się. Nigdy wcześniej nie próbowałam Madery. Och. Moja. Bogini. Zakochałam się w tym wzmacnianym winie. Straciłam tak wiele, ale uwierz mi, gdy mówię, że teraz to nadrobię. Kolor jest jaśniejszym, czerwonawym karmelem, najbardziej przypominającym kolor dobrej jakości herbaty. Nos jest orzechowy i lekko słodki, z nutami cedru, brązowego cukru i cukierków toffi. Po pierwszym łyku, paląca kwasowość ogarnia moje usta. Uwielbiam tę reakcję. Łagodnieje w miarę picia, ale z pewnością pobudza soki.
Medium Sweet urzeka potężną, złocistą strukturą i ujawnia intensywne aromaty suszonych owoców i przyprawy pierników.
Super złożony aromat moreli, brzoskwini, skórki cytrusowej i białego pieprzu. Smak trwały, gęsty, intensywny, słodki i z dużą ilością kwasowości, tak że ślinka cieknie. Wiele warstw suszonych owoców, przypraw, owoców pestkowych i cytrusów.
Bardzo przyjemne wino Madera o bursztynowym kolorze, delikatne a zarazem zdecydowane i mocno owocowe w smaku, alkohol lekko wyczuwalny na finiszu.
Lubimy porto wina z słodyczą ujmującą słodką nutą. Madeira zdecydowanie jedno z najlepszych słodkich win w mojej kolekcji. Dojrzałe, ciepłe na poprawienie humoru.
Słodka madera skomponowana z winogron odmiany Tinta Negra. Po tradycyjnym dla tego trunku procesie estufagem dojrzewa przez 3 lata w dębowych beczkach. W barwie mahoniowe, pełne aromatów toffi, kawy, melasy, czekolady i powideł owocowych. Krągłe i miękkie, z długim, słodkim posmakiem. Doskonały digestif, świetny kompan do pasztetu z konfiturą cebulową, do suszonych fig bądź daktyli, do serów z przerostem niebieskiej pleśni oraz do lodów waniliowych.