

Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Jeśli nie możesz spakować walizki i wyjechać zimą w słoneczne miejsce, nalanie kieliszka wina, które przyniesie ci słońce, może być płynnym substytutem. Dzisiejsza nuta piwnicy przynosi dokładnie to… nie porto, jak można się spodziewać, ale wytrawne czerwone wino wyprodukowane przez Prats & Symington w Douro. Prats & Symington Prazo de Roriz, Douro — gęsty rubin z fioletowym brzegiem. Intensywne, zakurzone aromaty ziemi, ciemnych wiśni z nutą cedru, po których następują obfite smaki czerwonych owoców cierpkich wiśni, dojrzałych malin i bardzo dojrzałych jeżyn. Pylista ziemia i żwirowa mineralność nadają złożoności bogatym smakom, a wszystkie są wspierane przez soczystą kwasowość. Taniny są chwytliwe i utrzymują się na bardzo długim finiszu, ponieważ połączenie owoców i mineralności powoli zanika w tym winie o średniej treściwości. Soczyste połączenie smaków czerwonych i ciemnych owoców wraz z interesującą ziemistością i mineralnością tworzą niezapomniany kieliszek wina. Łatwo jest popijać samodzielnie (zakładając, że lubisz wino garbnikowe, co robię) i łączy się z prawie każdym pieczonym, duszonym lub grillowanym mięsem, które możesz z nim zjeść.