

Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Barwa wina jest jasnozłota. W nosie wino jest owocowe, z mnóstwem tropikalnych aromatów. Wyczuwalne są tutaj nuty zielonego jabłka, brzoskwini, miodu i białych kwiatów. Świeżości nadają owoce cytrusowe i odrobina papryki. Finisz jest przyjemny, z nutą słodyczy. Wino jest rześkie, świeże, pełne życia i ciepła. Umiejscowienie winnicy pod wpływem morskiej bryzy owocuje doskonałą świeżością oraz dobrą kwasowością harmonijnie wkomponowaną w naturalna owocowość wina. Chenin blanc jest bardzo wszechstronne odnośnie łączenia w pary z jedzeniem. Najlepszym i naturalnym połączeniem są owoce morza – grillowane skorupiaki, sushi, białe ryby nawet te wędzone, kurczak pieczony w miodzie oraz zielone warzywa takie jak brokuły, awokado, czy groszek.
Wino ma głębszy cytrynowy kolor, który pochodzi z czasu spędzonego w dębie. Nos jest odważny i zachęcający z aromatami rumianku, pigwy, moreli, gruszki, grejpfruta, cytryny, limonki, żółtego jabłka, dębu i brzoskwini. Podniebienie jest rześkie i suche z wysoką kwasowością i średnim body. Dominują smaki owoców pestkowych i dojrzałych cytrusów, ale są one starannie ułożone na wierzchu lekkiego dębowego smaku i ciężkiego smaku w ustach.
W nosie charakterystyczne dla miejscowej interpretacji szczepu dojrzałe tropikalne owoce, miód i orzechy. Warto spróbować ze świeżym kozim serem.
Chenin blanc w dobrym wykonaniu uwodzi nutami białych owoców, cytrusów oraz kwiatów. Świeże i orzeźwiające na podniebieniu, ma soczystość i odpowiednie ciało, z przyjemnym długim wykończeniem.