

Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Nos ukazuje nuty skoncentrowanych pomarańczowych i żółtych owoców pestkowych, z nutą przypraw, cytrusów i kwiatów. Podniebienie jest pełne, teksturowane i niuansowane z długotrwałym posmakiem. Odmiany winogron zbierano w różnych stopniach dojrzałości, sortowano i wyciskano całe grona po wstępnym schłodzeniu. Fermentacja zachodziła naturalnie w małych beczkach z francuskiego dębu i cementowych jajach. Łączniestarzenie siępochodziło z rocznika 10 miesięcy, a mieszanie nastąpiło po 8 miesiącach. Przed butelkowaniem przeprowadzono lekką filtrację i klarowanie. DeMorgenzon, „poranne słońce”, zostało tak nazwane, ponieważ jest to pierwsza część doliny Stellenboschkloof, w której widać słońce ze względu na dużą wysokość i aspekty. Pokrywamy szczyty południowych i wschodnich zboczy Ribbokkop, z widokiem na szczyt Kanonkop, z którego wystrzelono armatę, aby ostrzec farmy w regionie, że statek wpłynął do Table Bay. Pierwsza droga z Kapsztadu do Stellenbosch przebiegała przez Stellenbosch Kloof.W 2003 roku Wendy i Hylton Appelbaum kupili DeMorgenzon i od tego czasu przekształcili go w winnicę o powierzchni 224 akrów, w której między winoroślami rośnie mnóstwo kwiatów polnych.
Smak wina pełen akcentów melona, gruszki i grejpfruta, z delikatnymi przebłyskami nektarynki i słomy. Całość uzupełnia kremowa faktura z długim, dojrzałym finiszem.
Nos uwydatnia delikatne aromaty cytrusów, owoców pestkowych, kwiatów, z akcentami przypraw. Na podniebieniu bogate i pełne, z orzeźwiającą kwasowością.