

Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Dobre wejście, przyjemne i chłodne. Bardzo dobra kwasowość, smaczne i lekkie. Długie i trwałe. Słomkowożółte z zielonym wykończeniem. Bardzo jasne. Dobra intensywność, aromaty dojrzałych białych owoców i cytrusów. Obecność świeżej trawy z nutami kwiatowymi.
Zapach typowy dla sauvignon pochodzącego właśnie z chłodnego terroir, a więc bardziej zielony niż tropikalny, mineralny, trawiasty. Dopiero w ustach pojawia się trochę marakui, ale też sporo soczystych cytryn, skórki z limonek. Całość raczej szczupła, dobrze wyciągnięta, z fajnie zarysowaną kwasowością. Porządnie wykonane, nieprzerysowane wino.
Dotyk beczki najbardziej odczuwalny jest w aromacie, gdzie mamy sporo nut orzechów, palonego masła i przypraw. Aromat nie jest przy tym męczący, bo na drugim planie mamy też owoce pod postacią jabłek, cytryn, melona. Na podniebieniu jeszcze bardziej owocowe (zielone jabłka), ale też trochę waniliowe. Tym niemniej w końcowym odbiorze przyjemnie świeże, z dobrym, długim i kwaskowym finiszem. Jeszcze młode, ale pełne energii, a beczka jest użyta naprawdę kulturalnie
Ocenę każdej wielkiej winnicy z pewnością mierzy się na podstawie tego, jak dobrze produkuje ona swoje największe i najbardziej dostępne na rynku wino winne. W przypadku Kleina Constantii ekscytujące było obserwowanie, jak winiarz Matt Day przesuwa granice jakości i złożoności w głównym białym wydaniu tej posiadłości. Nie zadowalając się jedynie stworzeniem czegoś, co będzie atrakcyjne komercyjnie, zespół Klein Constantia w ciągu ostatnich kilku lat podwoił swoje wysiłki, aby odzyskać Sauvignon Blanc premium jako wiodącą na świecie wizytówkę Constantii. Choć eksperymentowanie i wyrażenia dotyczące pojedynczych winnic są zabawne w smaku i o których się pisze, najbardziej miło jest widzieć, że wszystko, czego uczą się podczas tworzenia tych mikro cuvées, zostaje z powrotem przetłumaczone na zwykły angielski, gdy zostanie zastosowane w celu poprawy równowagi, tekstury i złożoności ich posiadłości Sauvignon Blanc , podobnie jak zespół Mercedesa w Formule 1 wykorzystuje innowacje poznane na torze, aby ulepszyć i ulepszyć swoje modele komercyjne na rynku masowym. Mając zamiar i skupienie się na takiej marce wina, jak możesz nie chcieć wypełnić swojej piwnicy ich ofertami! Klein Constantia Sauvignon Blanc Wino z Doliny Konstancji. To wino, składające się z ponad 40 oddzielnych paczek, w których kontakt do 25% ze skórą, jest kuszącym wyrazem dziewiczego, chłodnego klimatu Sauvignon Blanc, które łączy w sobie najbardziej wyrafinowane aromatyczne elementy białego kwiatu cytryny, startej skórki limonki, żółtego grejpfruta, świeżo ściętego żywopłotu i chrupiącej biała brzoskwinia. W winie z pewnością wyczuwalna jest nerwowa, słonawo-zielona chrupkość owoców, na podniebieniu bez wysiłku splatająca się zakurzona, kamienista mineralność z nutami pikantnego agrestu, trawy cytrynowej, kordialu limonkowego, zielonego jabłka i akcentów większej ilości białych cytrusów i mandarynki. Jest to bardzo wyróżniające się określenie, które docenią poważni koneserzy Loary, a także weekendowi miłośnicy piwa, szukający klasycznego, świeżego kieliszka najwyższej jakości Sauvignon Blanc, który będzie uzupełnieniem sushi i świeżych owoców morza. To Constantia Sauvignon Blanc w najlepszym wydaniu.
Bardzo chłodne, spokojne i zebrane Sauvignon Blanc, ze szklistym, krystalicznym posmakiem owoców, które są suche jak kość, z przyjemną nutą charakterystycznej dla Constantii skoszonej trawy na podniebieniu, która dodaje grejpfrutowi inteligentną ziołową nutę i limonki, opis, który odnosiłby się również do Sauvignon Blanc ze wschodniej Doliny Loary, więc jest to świetna alternatywa dla Sancerre. Szklisty, trawiasty i elegancki.