Rupert & Rothschild Vignerons Cabernet Sauvignon Merlot
Wino Rupert & Rothschild Vignerons Cabernet Sauvignon Merlot
Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Rupert & Rothschild Cabernet Sauvignon Merlot
Wine South Africa
Region: Region przybrzeżny, RPA
Winery: Rupert & Rothschild
Typ: Red Dry
Poj: 0,75
Alk: 13,5%
Kolor żywy, intensywny, rubinowy. W zapachu dominuje nuta owoców wiśni i czarnej porzeczki. Smak niezwykle subtelny, łagodny, harmonijny z długą końcówką ciemnej czekolady. Polecane z krwistym stekiem oraz twardymi serami.
Notatki Sommelier Bachus Wina
Mieszanka Merlot, Cabernet Sauvignon i Cabernet Franc. 17 miesięcy na dębie francuskim 300L. Ręcznie zbierane winogrona. Aromaty świeżych malin, granatu. Zrównoważony, z niuansami żurawiny i drzewa cedrowego. Potencjał starzenia co najmniej 7 lat od rocznika. Połącz z doskonałym czerwonym mięsem, np. filetem lub chateaubriand, albo z coq au vin, ossobucco lub zapiekankami jagnięcymi. Można podawać z twardymi serami.
Rupert & Rothschild Vignerons to wspólne przedsięwzięcie rodziny Rupert z RPA i barona Benjamina de Rothschild z Château Clarcke z Francji. Wspólną bazą jest historyczna posiadłość Fredericksburg, położona między Franschhoek i Paarl. Utalentowana mistrzyni piwnicy Yvonne Lester, stały łącznik między winnicą a piwnicą winną, szczepy po nowoczesnych owocach i klasycznej teksturze.
Vignerons Ruperta i Rothschilda
U podnóża spektakularnej góry Simonsberg w dolinie Franschhoek leży historyczna francuska farma hugenotów Fredericksburg, założona w 1690 roku, a obecnie siedziba Rupert & Rothschild Vignerons. To właśnie w tej dolinie pierwsi francuscy hugenoci po raz pierwszy odkryli terroir podobny do niektórych regionów winiarskich we Francji ponad 300 lat temu. Stąd ich decyzja o osiedleniu się i uprawianiu tutaj winnic.
Oprócz rodzin Rupert i Rothschildów, które starają się produkować wina światowej klasy, są one głęboko zaangażowane w ochronę środowiska . Piwnica nie jest wyjątkiem, jeśli chodzi o filozofię jej właścicieli: tutaj konserwacja i konserwacja są stosowane w całym procesie dzięki zastosowaniu zarówno tradycyjnych, jak i nowoczesnych technik winiarskich.
Aby wyprodukować wino najwyższej jakości , szczególną uwagę przywiązuje się do praktyk stosowanych w winnicach i piwnicach. Zachowanie winogron w ich optymalnym stanie przed rozpoczęciem procesu produkcji wina jest naprawdę jednym z największych sekretów produkcji wina. W Rupert & Rothschild grona są starannie zbierane ręcznie, a interwencja podczas procesu produkcji wina jest ograniczona do minimum.
2024-10-27
Rupert & Rothschild Vignerons Cabernet Sauvignon
Podobało mi się, jak dojrzały aromat czarnej wiśni w winie współgrał z ziemistą, ziołową nutą, która była jak skrzyżowanie laurowego ołowiu i słomy. Jedwabiste taniny stanowią tło dla gładkiej tekstury i smaków ciasta jeżynowego i skórki pomarańczowej.