

Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Wino Garzon Estate o intensywnym rubinowym szlifie z fioletowymi refleksami. Dojrzałe czerwone i czarne owoce, nuty ziemiste i akcenty dymu. Pełne, z intensywnymi i dojrzałymi taninami, zrównoważonym i jedwabistym posmakiem. Bodega Garzón, Świetne wina pochodzą ze wspaniałych wiosek, a winnice Bodega Garzòn zdają sobie z tego sprawę, ponieważ znajdują się w uprzywilejowanej części Urugwaju, blisko Punta del Este , La Barra i José Ignacio , raju turystycznego Urugwaju. Różnorodne krajobrazy, naturalna enklawa oraz doskonałe połączenie historii i przyszłości sprawiły, że w sąsiadujących z nią obszarach rozwinęły się ekskluzywne przedsięwzięcia gastronomiczne i hotelowe, które nadają przystankowi aurę wyrafinowania. Ten osobliwy scenariusz stwarza środowisko, które nie mogłoby być lepsze dla naszych plantacji. Terroir Bodegi Garzòn robi różnicę. Geologia obszaru Bodega Garzòn należy do tak zwanej piwnicy krystalicznej, w której powstały gleby ponad 2500 milionów lat temu. Podsypka, podobnie jak poprzednie skały, zmieniona i zmielona przez miliony lat geologii, tworzy fantastyczną glebę z bardzo drobnego kamienia, z doskonałym drenażem, z dużą ilością minerałów, które wchłaniają korzenie winorośli, nadając winu mineralność i żywotność , złożoność i elegancja. Bodega Garzòn Ballast to bardzo urokliwa koncepcja związana z wioską Bodega Garzòn , która jest bardzo łatwa do wyjaśnienia, jasny i mocny przekaz dla wszystkich miłośników win z najwyższej półki. Wyjątkowy terroir. Ekskluzywna lokalizacja. Wpływ Oceanu Atlantyckiego na winnice. Skrupulatna praca na każdej działce, aby winogrona stały się wiernym wyrazem swojego pochodzenia. Zrównoważona winiarnia Bodega Garzòn z portfelem win o silnej tożsamości i poczuciu miejsca.
Ta szlachetna odmiana o intensywnym fioletowym kolorze z fioletowymi refleksami ma mineralny aromat dojrzałej papryki, przypraw i owoców leśnych, a także subtelną nutę ciemnej czekolady i dymu z wybranych beczek. W ustach są warstwy miękkich tanin, łącząc suszone śliwki i dojrzałe jeżyny ze świeżymi nutami eukaliptusa i mięty, co czyni je zachwycająco złożonym.
Wyrazisty nos złożony z aromatów dojrzałych czerwonych i czarnych owoców oraz nut przyprawowych i ziołowych. Na podniebieniu dobrze zbudowane, o wyraźnie zaznaczonych, ale dość łagodnych i dobrze zintegrowanych taninach oraz długim, pełnym owocu posmaku. Podawać do pieczonej wieprzowiny, curry drobiowego z pomidorami, indyka w sosie słodko-kwaśnym, pieczonego pstrąga, tarty z szpinakiem oraz do serów - koziego, camemberta czy fontiny.