

Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Uzupełniam kieliszek wino lekko spienione po dłuższej chwilo jest spokojne a tafla powierzchni kieliszka pozwala dostrzec wino o rubinowoczerwonej barwie z fioletowymi refleksami, niesie ze sobą aromaty czerwonych owoców, śliwek, pigwy i przypraw. Smak jest złożony, z nutami tytoniu, dojrzałych tanin i zrównoważony.
W wyglądzie rubinowa barwa, czysta, jasna, z wciąż dość wysoką warstwą, z ruchomymi odblaskami, wyraźnie pokazującymi, że mamy do czynienia z winem podlegającym ewolucji. Pełne, mocne wino z charakterem, które przez lata przebywania w butelce osiągnęło swój maksymalny wyraz. Mnóstwo dojrzałych czarnych owoców, takich jak śliwki, jeżyny, porzeczka, bardzo połączone z wpływem starzenia i czasu spędzonego w butelce, z dymnymi akcentami, tostami z beczki, czekoladą, kakao, skórą, z końcowym mineralno-ziemistym tłem. W smaku początkowo wytrawny atak, który ustępuje miejsca mocnemu winu na podniebieniu, smaczne, z bardzo dobrą kwasowością, która pomogła mu pozostawić strukturę podobną do tej, jaką prezentuje w tej degustacji, oraz bardzo dobrą zdolność starzenia. Przejście z dużą ilością połączenia dojrzałych owoców i wkładów starzenia. Taninowe, obecne i zaokrąglone. Bardzo dobra trwałość i dość długi finisz. Juan Carrau Tannat de Reserva to wino produkowane przez Bodegas Carrau w Urugwaju, którego głównym bohaterem, jak sama nazwa wskazuje, jest odmiana Tanant. Leży w butelce już jakiś czas, więc jest to wino bardzo dobrze pokazujące swoją ewolucję, bardzo dobrze ukazane trzeciorzędowe aromaty, a owoce nabrały bardzo ciekawego akcentu dojrzałości.
Głęboki i spójny czerwony kolor. W nosie ziołowe nuty siana i suszonych kwiatów łączą się z nutami maliny, jeżyny i wiśni w alkoholu. Następnie palony tytoń, czekolada i lukrecja na koniec. Tanina jest elegancka i zrównoważona na podniebieniu.
Juan Carrau Tannat de Reserva ma ładną równowagę między taninami, pewną pikantnością i dojrzałymi owocami, takimi jak śliwki i czarne porzeczki.