

Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
żywe wino, które rozpieszcza zmysły bogatymi i owocowymi nutami smakowymi. Jego głębokie, ciemne odcienie i żywy aromat sprawiają, że jest doskonałym uzupełnieniem kolekcji każdego miłośnika wina. Wino ma wyraźny smak czarnej maliny, świeżego soku z granatów i dzikiej borówki, co nadaje mu orzeźwiający i zachwycający smak. Wino czysty pinot noir ma również subtelny smak lukrecji i prażonego dębu, który jest dobrze zrównoważony z ziemistym kręgosłupem i chwytliwymi taninami. Dzięki temu idealnie pasuje do pikantnej wieprzowiny i kukurydzianego chleba maślankowego, wzmacniając smak zarówno jedzenia, jak i wina.
Pinot, z aromatami jagód goji, suszonych śliwek, kandyzowanej krwistej pomarańczy i anyżu gwiaździstego. Z powietrzem wyłaniają się wiśnie bing i herbata rooibos, do których dołączają leśne przyprawy i korzeń lukrecji.
Ten Pinot Noir miał jasnorubinową barwę i średnie (+) aromaty czerwonej wiśni, żurawiny, malin, czarnej wiśni, coli, wanilii, goździków, szałwii, oregano, czarnej porzeczki, tytoniu, skóry i delikatną nutę smoły. W smaku wytrawne, z wysoką kwasowością i alkoholem, średnio łagodną taniną, średnim (+) body i intensywnością smaku oraz długim finiszem. Mieliśmy nuty czerwonej wiśni, żurawiny, czarnej maliny, jeżyny, coli, borówki, goździka, cedru, gałki muszkatołowej, cynamonu, kakao i wanilii, żeby wymienić kilka. Wino to miało wszystkie cechy klasycznego Pinot Noir z ciepłego klimatu i, choć nadal młode, zaczyna już zdradzać oznaki wieku – z niecierpliwością czekamy na jego spróbowanie po kilku latach w butelce. Postawiliśmy na klasyczne połączenie dla tego Pinot Noir-pierś z kaczki. Pierś z kaczki najpierw gotowaliśmy metodą sous vide, a następnie obsmażaliśmy skórą do dołu, aby wytopić tłuszcz i uzyskać idealną, chrupiącą skórkę, którą powinna mieć każda pierś z kaczki. Zwieńczyliśmy ją domowym sosem z czerwonego wina z borówką brusznicą, aby nadać czerwony owocowy wyraz z kwasowością i słodyczą, aby zrównoważyć inaczej pikantnego ptaka. Było, oczywiście, wspaniale. Kwasowość w Pinot Noir była taka, jakiej oczekiwano, taniny były dopasowane do intensywnej tłustości kaczki, a w rezultacie zauważono wzrost ciemnych owoców, takich jak borówka i jeżyna. Prawdopodobnie miało to coś wspólnego z sosem z borówki brusznicy, który był cierpkim czerwonym owocem równoważącym niektóre smaki wina, ale i tak nam smakowało.
W kieliszku ciemna czerwień z odcieniami fioletu i brązowymi pigmentami. W nosie wieloaspektowy z aromatami czerwonych leśnych jagód i szyszek, gorzkiej czekolady i goździków. Następnie aromaty herbaty, rodzynek, mchu, kory drzewa i peelingu. Na podniebieniu przyjemnie wytrawne, świeże i złożone. Elegancka kwasowość i aksamitne taniny z aromatami dzikich jagód i pieprzu. Idealna równowaga. Jakość niemieckiego Pinot Noir wzrasta do poziomu, przy którym nie trzeba się bać porównań nawet z Burgundią. Jeśli chcesz spróbować niektórych ze świetnych przykładów, znalazłem jeden, od którego możesz zacząć.
Klasyczny Pinot Noir wprowadza odczucie dominacji czerwonych jagód, ale towarzyszą im pasma suszonych kwiatów i świeżo zmielonych pikantnych ziół. Jest też nuta wanilii i kamienista, ziemista mineralność. Konsystencja jest jedwabista, delikatnie uchwycona przez pikantne taniny, które pomagają ustrukturyzować wciąż pierwotne czerwone owoce oraz niuanse ziołowe i mineralne. Zrównoważone i eleganckie z długim finiszem.
Pinot Noir jest pełen życia i szczególnie niezapomniany, skoncentrowany i wyjątkowo zrównoważony, otoczony długimi, korzenno-słodkimi taninami i pełen mandarynek, cytryny i limonki, świeżej żurawiny, chińskiego proszku pięciu przypraw i chleba świętojańskiego.
Aromaty czarnej wiśni i czarnej maliny tańczą intensywne tango z nutami bazylii i karmelu. Smaki jagód - zarówno czarnych, jak i niebieskich - przesuwają się po gładkim podniebieniu. Z tak energiczną kwasowością i mocnymi taninami, ciesz się tym pinot noir.
Ponury i dymny i pikantny na nosie, z odrobiną pikantnej żwirowości. Na podniebieniu jest gęstość z ziarnistymi, pikantnymi detalami i przyjemną przyczepnością. Wciąż młodzieńczy i napięty, chociaż są tu piękne słodkie owoce czekające na uwolnienie. Naprawdę interesujące z wieloma wymiarami i warstwami. Dość grunty, w dobry sposób.
Bogaty, obfity, ten Cline Pinot Noir ma aromat czerwonych i czarnych owoców zmieszanych z przyprawami, o prawie dzikim charakterze. Na podniebieniu ma jedwabistą substancję, napiętą delikatną kwasowością i zbudowaną mocnymi taninami. Przydymiony niuans podkreśla całość i wydłuża się w harmonijnym wykończeniu.
Lekki rubinowy pinot Noir Cline oddaje ładny nos framboise i truskawek, a także dużo kwiatowych, różowych płatków, sappy zioło i miętowych aromatów i smaków. To kolejne lekko teksturowane, średnio-calowe, eleganckie wino z tej posiadłości, którym można się delektować przez najbliższe 4-6 lat.
Wino Pinot Noir ma piękne aromaty czerwonych owoców, kwiatów i ziemi. O miękkiej i jedwabistej konsystencji, na podniebieniu ciemna wiśnia, żurawina i przyprawy do pieczenia prześwitują równowagą, kwasowością i ładnym, długotrwałym wykończeniem. To średnio cielesne wino leżakowało przez 14 miesięcy w małych beczkach z francuskiego dębu, co dodało odrobinę tostowej wanilii i złożoności przypraw. Ciesz się tym Pinot Noir teraz z charcuterie, risotto z dzikimi grzybami, grillowaną polędwicą wieprzową lub piwnicą dla przyjemności przez następne 2 do 4 lat. "
Aromaty czerwonych wiśni, cedru, suchych brązowych przypraw, leśnych jagód i drewna, a także perfum przypominających różę. Otwiera się i aromatycznie wzbogaca odrobiną powietrza. Podniebienie ma wszystkie charakterystyczne warstwy gładkich garbników i gładko dojrzałą kulkę świeżych czerwonych wiśni.