

Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Pinot Noir jest jasny rubin, z pachnącym, świeżym bukietem. Wypełniający usta i gładki, ma mocne, dojrzałe smaki wiśni, śliwki i przypraw, orzechowe i pikantne nuty dodające złożoności i giętkie taniny. Eleganckie, wciąż bardzo młodzieńcze, harmonijne czerwone wino, powinno osiągnąć pełny sukces za rok i później.
W kieliszku bogata rubinowa czerwień z fioletowymi refleksami. W nosie aromaty czerwonej wiśni, wanilii, ziemi i przypraw, następnie nuty czarnej wiśni i śliwki. i nuty prażonych orzechów laskowych, tytoniu. Na podniebieniu subtelne, gładkie taniny z nutami prażonych orzechów laskowych, tytoniu i pudełka po cygarach. Pinot Noir Gnarly Head dobrze komponuje się z szeroką gamą potraw, a szczególnie doskonale komponuje się z pizzą z salami i rukolą, pieczoną wieprzowiną i drobiem. Od dłuższego czasu uważnie przyglądam się California Pinot Noir, uznając go za zaliczany do najlepszych na świecie; pomimo faktu, że odmiana ta rośnie szczególnie w regionach winiarskich o chłodnym klimacie, takich jak Burgundia czy Oregon. Niemniej jednak spotkało się to z poważnymi zarzutami, że jest bujne i odważne, a także zawiera zbyt dużo alkoholu. Całkiem oczywiste, że z powodu typowo cieplejszych warunków uprawy w Kalifornii, które dają dojrzałe i efektowne Pinot Noir, które przynajmniej tutaj, w Europie, nie są ulubieńcem wszystkich. Ale kiedy rozmawiamy, w Kalifornii dzieje się rewolucja. Zrównoważone wina, w których jest więcej czerwonych owoców i nut kwiatowych, z subtelnymi akcentami i żywą kwasowością, to nowość na rynku. Nowy styl California Pinot Noir zazwyczaj pochodzi z chłodniejszych obszarów upraw położonych bliżej morza lub z obszarów korzystających z mikroklimatu łagodzącego gorące letnie dni w Kalifornii.
Wino kieliszku ujawnia aromaty jeżyn, suszonych kwiatów, ziemistych przypraw i nuty grzybów. Garbniki są delikatne, soczyste i dość wysuszające, a choć owoc wydaje się świeży, jest nieśmiały.
Owocowy Pinot przepełniony jest soczystymi nutami ciemnych jagód, w tym czarnej porzeczki, malin i ciemnych wiśni. Na podniebieniu średnie ciało, orzeźwiająca kwasowość i bogate aromaty ciemnych owoców, które na długim finiszu mieszają się z liściem laurowym, cedrem i przyprawami. Swobodny profil smakowy sprawia, że jest to doskonałe wino do dań takich jak grillowane mięsa, pieczona jagnięcina, wędliny, a nawet łosoś.
W nosie bardzo czyste, prawie burgundzkie, z aromatami fioletowych jagód i winorośli pomidorów delikatnie przeplatanych zielonymi ziarnami pieprzu. Stanowią one podstawę dla energetycznego podniebienia, jasnego od krwistych pomarańczy i wiśni, zakotwiczonego w prażonych nasionach kolendry, ziarnach pieprzu, suszonych kwiatach, ściółce leśnej i spalonej ziemi. Przypomina mi to pięknie wykonany prezent.
Jasne, świeże, owocowe aromaty kandyzowanego arbuza i maliny otwierają się na podniebieniu do bogatej czarnej wiśni i marionetki. Zrównoważony, długi finisz ukazuje przepyszną kwasowość, mocne taniny i pikantny francuski dąb.
Wino do pieczonej kaczki z zapiekanymi ziemniakami i pieczony burak w plastrach. Atrakcyjny aromat wina ujawnia nuty ciemnych wiśni, ciepłych przypraw, ciemnej czekolady i prażonego dębu. Smak wina bogaty, soczysty, bogaty, złożony, głęboki, mocny, hojny, ze zmysłowymi tonami czerwonych wiśni, wanilii, ziemi i przypraw, którym towarzyszą nuty czarnych wiśni, śliwek, prażonych orzechów laskowych i tytoniu. Wino idealnie komponuje się z pizzą z salami i rukolą, delikatną smażoną polędwiczką wieprzową lub kurczakiem, kiełbaskami faszerowanymi, lasagne, hamburgerami i deserami czekoladowymi.
Pinot Noir jest pełen aromatów i smaków malin, fiołków, szkockiej herbaty śniadaniowej, tymianku i ziemi. Jedną z atrakcji dla mnie jest jego słona nuta, która zabrała mnie z powrotem do spacerów po wybrzeżu. Pięknie zbalansowane wino z solidnymi taninami i podwyższoną kwasowością.
Od kuszącego bukietu po warstwy bujnych, czystych owoców, wino to oddaje żywy urok wspaniałego kalifornijskiego Pinot Noir. W nosie aromaty malin, truskawek i płatków róży unoszą się ze szkła wraz z nutami rozmarynu i mięty pieprzowej. Podniebienie jest miękkie i jedwabiste, z miękkimi taninami podkreślającymi smaki dojrzałych jagód i pomagającymi przenieść wino do jasnego i skoncentrowanego finiszu.
Ma to cudowną świeżość do owoców czereśni i śliwki. Dobra struktura z ładnymi drobnoziarnistymi taninami pod elastycznym, lekko pikantnym, jedwabiście czerwonym owocowym charakterem. Ma to finezję i równowagę, i jest naprawdę imponujące.
Gnarly Head Pinot Noir dostarcza aromatów czarnych jagód i empyreumatycznych, pikantnych nut. Usta powracają do tych samych owocowych (czerwone i czarne jagody) i pikantnych aromatów oraz wysoko rafinowanych garbników.
Bogaty kolor granatu z rubinową krawędzią, wino otwiera się, aby odsłonić uniesione aromaty owoców jasnych owoców truskawek i dżemu, mokki i wanilii, a także tostowych nut dębu. Wyraziste smaki boysenberry, jeżyny, ciemnej wiśni, soczystej truskawki i tostowej mokkwy nadają podniebieniu złożoności i głębi. Dobrze zintegrowany dąb zapewnia strukturę i głębokość rzadko spotykaną w Pinot Noir. Gnarly Head Pinot Noir ma spójny profil elastycznych garbników, jedwabistą konsystencję i zrównoważoną kwasowość, co czyni go idealnym winem do delektowania się szeroką gamą potraw. Szczególnie dobrze komponuje się z daniami z makaronu na bazie pomidorów, pizzą o cienkiej skórce, grillowaną jagnięciną i indykiem.
Nos prowadzi aromatami czerwonej i czarnej wiśni, granatu i suszonego płatka róży. Warstwowe smaki ciemnych jagód, śliwki i lukrecji prowadzą do średniego podniebienia o eleganckiej i wypolerowanej konsystencji. Wino kończy się utrzymującą się mokką i mineralnym wykończeniem
Nieco lżejsze niż zwykle, to cudownie pachnące, giętkie wino.
Na podniebieniu wino jest średnio treściwe, z aromatami ciemnych owoców, malin i ziemistych przypraw. Wino ma jasne odczucie w ustach połączone z miękkimi okrągłymi taninami, które zapewniają długi i złożony finisz.