

Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Na podniebieniu jest to średnio treściwa sprawa, z wyraźną kwasowością i warstwami tekstury. Nuty owoców sadowniczych są kontynuowane na podniebieniu, połączone ze słodkimi nutami pigwy, werbeny pomarańczowej i kandyzowanej cytryny. Z głębi i struktury już na podniebieniu jasno wynika, że to wino może się starzeć przez jakiś czas. Proszę rozważyć połączenie go z kremowymi daniami z makaronu, miękkim ostrym serem lub kawałkiem białej ryby. Wszystkie spędziły 10 miesięcy w dębowych beczkach przed butelkowaniem, nadając nosowi nuty masła, prażonych orzechów i nugatu. Aromaty te sąsiadują z podmuchem cierpkich owoców - białej brzoskwini, skórki cytryny i zielonego jabłka.
Przyjemne wino w smaku
Dziękuję za wspaniały rabat. Kalifornijskie bardzo smaczne wino prowokuje złotym blaskiem a kuszące intensywne aromaty przypominają nam zapach białej brzoskwini, owoców cytrusowych i krzewu miotły, wspaniale połączone z nutami prażonych orzeszków ziemnych i masła orzechowego. Jest miękkie, przytulne i posiada wyjątkową świeżość, a także długi finisz z delikatnymi nutami przypraw.
Dojrzała pigwa i trochę ciastek na nosie. Klarowne i delikatnie soczyste; pobudzający owoc ziarnkowy z dodatkiem pigwy i ciastek; nuta ekstraktowej słodyczy; jędrne ciało o wytrzymałości i bardzo delikatnym roztapianiu; żywy i świeży; na podniebieniu trochę mineralności; lekko ściągające; dobra równowaga; dobry finał z dużą ilością owoców ziarnkowych i ciastek. Long Barn Chardonnay dobrze komponuje się z różnorodnymi potrawami. Oto kilka propozycji: - Ryby smażone lub grillowane, np. łosoś czy pstrąg - Kurczak lub indyk w lekkim sosie śmietanowym - Makaron z sosem kremowym - Dania azjatyckie, takie jak sushi, sashimi czy tajskie curry - Dania grzybowe, takie jak risotto czy ragout grzybowy - Lekkie sałatki z lekkim dressingiem lub winegretem - Miękkie sery, takie jak Camembert lub Brie. Ogólnie rzecz biorąc, wytrawne Chardonnay Long Barn dobrze komponuje się z daniami, które nie są zbyt ciężkie ani zbyt pikantne.
Wino Chardonnay z nutami cytrusów, pieczonego jabłka, białej brzoskwini, maślanego brioche i białych kwiatów, które można znaleźć w złożonym bukiecie. W ustach początkowo wyczuwalny jest cytrusowy akcent, po którym następują pełne smaki masła, bezy cytrynowej i ciepłej skórki ciasta. Finisz jest bogaty i elegancki. W tej chwili wino jest doskonałe do picia, ale możesz je przechowywać w piwnicy przez dwa do czterech lat.
Jesteśmy wielkimi fanami kalifornijskiego Chardonnay i równie chętnie pijemy wersję bez dębu, jak i wersję z dębu. Wszystko zależy od tego, z czym ją łączymy. Wersje bez dębu (lub lekko dębowe) świetnie nadają się do picia samodzielnie jako aperitif lub do talerzy crudité, wędlin i słonych owoców morza. Wersje z dębu dobrze komponują się z grillowaną rybą i mięsem w sosach śmietanowych, warzywami z sosem holenderskim lub bearneńskim lub prostym homarem gotowanym na parze, zanurzonym w klarowanym maśle. Latem wolimy pić mniej dębowych stylów, podczas gdy zimą nasze cięższe wybory żywieniowe skłaniają się ku bardziej dębowym wariantom.
Wino ma aromaty pomarańczy, cytryny i grejpfruta; przyprawy, elementy balsamiczne, eukaliptus, masło i tosty. Ma tłusty i ustrukturyzowany smak. Jest to wino o długim i ustrukturyzowanym smaku, z dobrą kwasowością, która nadaje mu przyjemną świeżość.
Chardonnay Z USA to tłuste białe wino, pełne i świeże. Doskonały rocznik dla jednego z klejnotów Kalifornii, który po raz kolejny pokazuje cały charakter odmiany, ze spektakularną kwasowością, która sprawia, że jest bardzo długie i ma niemierzalny potencjał starzenia.
Bogaty, wielowarstwowy styl Chardonnay łączący nuty klarowanego masła, prażonych migdałów, miodu i brioszki z cytrynową i pomarańczową skórką charakterystyczną dla Goose Gap. Podniebienie jest bogate i okrągłe, z prażonymi nutami równoważonymi jasnymi soczystymi smakami gruszki, ananasa i cytryny. Wino przechodzi w przyjemne bogate, soczyste, okrągłe wykończenie.
Jasnożółty ze złotym brzegiem. Niesamowita ekspresja słodkich przypraw, takich jak goździki, wraz ze świeżymi aromatami owoców, takimi jak liczi i pigwa. Podniebienie jest eleganckie, z dużą objętością w ustach i żywym, długotrwałym finiszem. Dobrze zintegrowany dąb o eleganckiej strukturze, aby wzmocnić naturalną kwasowość i świeżość. Nie przeprowadzono fermentacji jabłkowo-mlekowej.
Jeśli lubisz pełne, kremowe kalifornijskie chardonnay, oto doskonały przykład, który wyraźnie skorzystał z przyjaznego winu klimatu słonecznego stanu. Oto solidny stosunek jakości do ceny, który w przeciwnym razie jest piętą achillesową kalifornijskich win. Wino Long Barn Chardonnay fermentuje w dębowych beczkach, a następnie leżakuje w nich przez kolejne sześć miesięcy, dzięki czemu wino charakteryzuje się typowym kalifornijskim stylem, z wyczuwalnym aromatem pochodzącym z beczek oraz owocowym profilem z nutą ananasa i melona, który w połączeniu ze świeżymi cytrusami daje lekko płynącą, udaną całość. Jest to przyjemne, wytrawne białe wino, które pasuje do ryb i owoców morza, do makaronu z sosem na bazie śmietany, a także do lekkich dań z drobiu.
Wino to sama przyjemność. Wino na wieczór bez okazji. otwierasz butlę i czujesz miłe aromaty dojrzałych owoców cytrusowych wzbogacone nutami gruszki, wanilii oraz palonego dębu. Na podniebieniu wyczujemy wyraźnie eksponowane nuty moreli, melona, soczystego jabłka, z kremowym, lekko maślanym trwałym wykończeniem. Pycha.
Typowe dla chardonnay aromaty cytrusów, jabłek i gruszek z delikatną nutą wanilii i dębu. W ustach mocne smaki owocowe (morela, jabłko, banan), z akcentem masła, wanilii i tostu. Średniej budowy, z kremową, lekko maślaną fakturą.
Delikatne i obfite wino, łatwe do docenienia. Jasnożółty kolor jest bardzo czysty, z jasnozielonymi refleksami. W nosie kwiatowe aromaty akacji harmonizują z roślinnymi nutami paproci i kolendry. Następnie na podniebieniu pojawiają się nowe nuty pomarańczy i marmolady cytrynowej. Piękna długość w posmaku.
Moje ulubione tanie Chardonnay. Nie jest zbyt leśny. Świetna cena. Long Barn Chardonnay
Chardonnay jest elastyczny z aromatami owoców tropikalnych, takich jak guawa, jabłko i passiflora, które prowadzą do ziaren wanilii i kremowego, średniego wykończenia.
Chardonnay jest prawdziwym wyrazem wyjątkowego terroir tego regionu. Wino emanuje aromatami dojrzałych owoców tropikalnych, cytrusów i nutą wanilii, co prowadzi do rześkiego i orzeźwiającego podniebienia z jasną kwasowością i kremową konsystencją. Starzenie w dębie dodaje winu złożoności i głębi, tworząc idealną równowagę między owocowymi i dębowymi smakami. To Chardonnay jest idealne na każdą okazję, niezależnie od tego, czy cieszysz się niezobowiązującą kolacją, czy świętujesz wyjątkowy moment.
Klasyczny zapach z nutami jabłka, pomarańczy, owoców cytrusowych i gruszki. Świeży smak owoców w połączeniu ze średnią treściwością i delikatną kwasowością, która zapewnia równowagę i rześkość wina. Kalifornijskie Chardonnay stworzone w 11. godzinie. Chardonnay to najczęściej uprawiane winogrono w całej Kalifornii i jest niczym innym jak najpopularniejszym winogronem w całym kraju – zarówno jeśli chodzi o wino czerwone, jak i białe. Chardonnay jest uwielbiane przez konsumentów i winiarzy na całym świecie, ponieważ jest wytrzymałe i łatwo odzwierciedla teren, na którym jest uprawiane. Stylistycznie Chardonnay może być czyste z intensywną kwasowością lub pełne z nutami tropikalnymi i różnym stopniem dębu. W Kalifornii ten drugi jest najpopularniejszym stylem, ale znajdziesz oba.
Typowy styl pełnego kalifornijskiego Chardonnay. Wino ma jasnożółty kolor, aromat otwiera się nutami żółtych jabłek, dojrzałych moreli i brzoskwiń, a uzupełnia go nuta śmietanki, masła i przypraw dzięki leżakowaniu w dębowych beczkach.
Chardonnay ma aromaty wanilii, melona i mango z morelą, kremem Brulee, masłem i lekką mineralnością. Na podniebieniu jest kremowe i bogate w brzoskwinie, ciasto i przyprawy do pieczenia. Ma długi, gładki finisz z przepyszną kwasowością.
Daj temu kilka zawirowań, aby otworzyć się w szkle. Kiedy tak się stanie, na pierwszy plan wysuwają się aromaty melona, mandarynki, owoców pestkowych i kwiatów, po których następuje subtelna tost. Na podniebieniu wyczuwalny jest szept słodyczy, ale mnóstwo jasnej kwasowości, które zapewniają orzeźwienie. Pij teraz wraz z szeroką gamą produktów spożywczych i przez kilka następnych lat
Osobiście kupiłem to wino, bo spodobał mi się smak Pinot Noir i byłem ciekaw, jak smakuje Chardonnay. Najpierw pojawił się słodki, owocowy zapach, zwłaszcza zapach miąższu czerwonego jabłka. Jeśli delektujesz się zapachem, aby poczuć go nieco delikatniej, wydaje ci się, że jest to zbiór słodkich owocowych zapachów, takich jak limonka, wanilia, masło, dąb, ananas i mango. Co więcej, zapach i smak są prawie podobne, dzięki czemu można poczuć różnorodność smaków. Mimo że ma słodki owocowy zapach/smak, nie ma ciężkiego, gęstego tropikalnego posmaku. To dobre wino, bo wyczuć można w nim całą gamę złożonych smaków.
Wino chardonnay które potrafi wzbudzić uśmiech nawet opornym. Piękny aromat dojrzałych cytrusów, brzoskwiń, świeżej mineralności i tonów dębowej beczki. Smak jest elegancki i bogaty w drobne żółte owoce, takie jak cytrusy i brzoskwinie. Świeża kwasowość i nuty krzemienia, które dodają winu złożoności, pyszne!
Bright notes of citrus, stone fruit and tropical melon are framed by a creamy, toasty oak finish. Bright acidity and a smooth mouthfeel create a dynamic duo on the palate. A unique and very popular variety of chardonnay. Often very aromatic and significant, but can also be very fresh and clean. For these reasons, it is probably the most popular white variety in the world. It can be recognized as a full-bodied and mouth-filling wine, matured in oak barrels. With a very typical aroma of butter, toast and citrus. The second expression, fermented in stainless steel tanks, is very clean, has higher acidity and a beautiful aroma of lime, green apples and peaches. Chardonnay was the dominant product of the Burgundy region of France. Where is home. But thanks to its success at the legendary Judgment in Paris blind tasting in Paris in 1976, California Chardonnay waved the flag and won the stunning Chateau Montelena 1973. After this tasting, California Chardonnay became truly popular and remains so today.
Chardonnay z Napa Valley o jasno złotej barwie z jaskrawymi refleksami. Aromaty dojrzałych owoców cytrusowych wzbogacone nutami gruszki, wanilii oraz palonego dębu. Na podniebieniu wyczujemy wyraźnie eksponowane nuty moreli, melona, soczystego jabłka, z kremowym, lekko maślanym trwałym wykończeniem.
Wysoce wyraziste Chardonnay z warstwowymi aromatami brzoskwini, skórki cytrusów i creme brulee. Pełne i gładkie, z dużą ilością owoców pestkowych, orzechów laskowych i śmietany, które dodają złożoności i niuansów. Wyraźne wykończenie zapewnia dobrą równowagę z początkowym bogactwem.
Chardonnay które polecam.
Chardonnay ma wszystko, czego można oczekiwać od białego wina z Kalifornii. Ale z odrobiną egzotyki, która go wyróżnia. Ciało średnie do pełnego, mięśnie i miąższ zachowują idealne proporcje. Teksturowe, z domieszką banana. Ludzie to jest podarunek od Long Barn albo chłopaki z ceną się pomylili. Za tanie aby było tak dobre.
Aromaty jabłka i jasnego dębu tworzą kremowy, lekko drzewny nos. Na podniebieniu brzoskwinie i mięta jest pełne i gęste. Aromaty melona, gruszki, wanilii, słojów drewna i przypraw drzewnych blakną z wdziękiem i konsystencją, tworząc eleganckie wykończenie.
W kieliszku jest prawdziwa radość, a drewno jest ledwo wyczuwalne, jedynie podświadomie towarzyszy aromatowi. Coś w rodzaju herbaty z werbeną cytrynową, cudownie elegancka, złożona, o skórce limonki, subtelna, chłodno-mineralna i soczysta, sunie po kubkach smakowych w sposób wibrujący i pobudzający. Absolutnie inspirujące.
kultowe wina Long Barn chardonnay, które dorównują najlepszym kalifornijskim
Chciałem spróbować nowego Chardonnay i zobaczyłem to na stronie internetowej i przeczytałem recenzje. Kupiłam więc butelkę na próbę. Tak mi się spodobały, że następnego dnia wróciłem i kupiłem jeszcze sześć sztuk. Jest bardzo gładka i sucha. Wypiłem całą butelkę, bo jak zacząłem, to nie mogłem przestać. Bałam się, że obudzę się z bólem głowy, ale wszystko jest w porządku. To doskonałe Chardonnay i planuję kupić więcej w ten weekend, zanim się skończą.
Kolor jak kolor zależy jakim rocznikiem chardonnay dysponujesz. Szukajmy zalety od razu czujesz pokrojone gotowane jabłko, lekkie toffi i nuta suszonego chleba w nosie i podniebieniu. Średnio treściwe z pikantną kwasowością i lekkim waniliowym finiszem. Wino zbliżone smakiem do panamera chardonnay. Tu łosoś pieczony aż się prosi ...
chardonnay charakteryzuje się aromatami soczystej białej brzoskwini, akcentami dębu nerkowca i odrobiną toffi. Wszystkie aromaty są obecne na podniebieniu, które jest bogate, gładkie i zrównoważone z orzeźwiającą kwasowością. Wspaniała kompozycja połączenia smaków wina i makaronu. Makaron z owocami morza to mój język miłości. Niezależnie od tego, czy używasz zwykłego makaronu, czy makaronu bezglutenowego, czy używasz krewetek, przegrzebków, małży, małży czy ryb, zawsze powiem „tak” makaronowi z owocami morza. Chardonnay ze swoim charakterem doskonale wzbogaci swój smak przy stole.
Wino przyjemne, lecz etykieta przemawia do mnie zostaw mnie. Na szczęście sommelier Bachus Wina wcisnął mi jak 12 szt do uzupełnienie kartonu. Gadane to on ma. Wino naprawdę udane, najlepiej mi smakuje solo, lecz moi przyjaciele upiekli łososia i kieliszki uzupełniają Long Barn tak to dobry wybór.
Kremowa cytryna i rumianek mieszają się na nosie z nektaryną i prażonymi migdałami. Dojrzały grejpfrut po raz pierwszy pojawia się na podniebieniu z wybuchem przepysznej kwasowości. Nuty cytrusowe nadal rozwijają się w obfitym, okrągłym podniebieniu środkowym z nutami owoców pestkowych, gdy warstwy grillowanego ananasa i białego pieprzu kulminują w charakterystycznym, długim finiszu. Pijemy wino w kolejnych nowych rocznikach. Wino bezbłędnie smakuje do smażonych piersi w sosie sojowym na marynacie z miodu i czosnku.
W nosie piękne aromaty dojrzałych gruszek, świeżych moreli, którym towarzyszą nuty brioszki i wanilii. Bogate i kremowe podniebienie oferuje aksamitną konsystencję i świeże ciało harmonizujące z finiszem soczystych owoców i złożonością!
Cytrusy, krzemień i odrobina lekko posmarowanego masłem popcornu to niezwykle wszechstronne wino, którym można się delektować podczas długiego lunchu lub wieczoru filmowego. Chardonnay występuje w wielu kształtach i rozmiarach. W lżejszej wersji spróbuj ostryg i świeżych owoców morza oraz miękkiego sera brie lub camembert – rewelacyjnie smakuje także z chrupiącymi sałatkami, takimi jak Cezar czy Waldorf. Jeśli lubisz bogatsze i mocniejsze Chardonnay, spróbuj pieczonego łososia w glazurze sojowej, zupy z owoców morza, carbonary lub pieczonego kurczaka. Curry z masłem nerkowców i pieczona ryba z kremowym sosem cytrynowym świetnie komponują się także z maślanym Chardonnay.
Wino emanuje dyskretnym wyrafinowaniem i opanowaniem. Pięknie wykonane i o eleganckiej strukturze, z delikatnego dębu ukrytego pod niesamowitą czystością owoców cytrusowych i krzemienną złożonością. Śliniący się długi grejpfrutowy finisz. Marzenie miłośnika Chardonnay!
Kolor złocisto-słomkowy. W nosie nuty gruszki, żółtego jabłka i masła, wskazujące na starzenie się dębu. Smaki ananasa, limonki, gruszki i jabłka z nutą tostów i masła. Pełne, z bogatym, kremowym odczuciem w ustach i wyraźną kwasowością. Bardzo satysfakcjonujące wykończenie. Fajna alternatywa dla Chablis Gan Cru do łączenia z pieczonym kurczakiem.
Prezentując piękne połączenie odważnych owoców jabłkowych i żywych aromatów cytrusów.
Nuta dymu łączy się z mleczną nutą. To szybko się rozprasza i ukazuje ogromną kremowość z nutami słonych muszli ostryg, pędów grochu i świeżych zielonych szparagów. Podniebienie natychmiast ożywa wyrazistą skórką limonki, która otacza i wyznacza cudownie bogatą nutę dojrzałej marakui. Zadziwiająca mieszanka koncentracji, bogactwa i całkowitej świeżości.
Przyjemne chardonnay wino które mogę pić każdego dnia.
Chardonnay Long Barn 2021 prowadzi z oszałamiającym aromatem soczystego ananasa, świeżo pokrojonych gruszek, cytrynowego szyfonu i ciepłych tostów. Pikantne nuty gałki muszkatołowej i imbiru podkreślone są zapachami jaśminu gwiaździstego i wiciokrzewu, którym towarzyszą nuty dymnego dębu i orzecha laskowego. Eleganckie i jedwabiste na podniebieniu, Chardonnay Long Barn oferuje wyśmienite smaki brzoskwini, melona i zielonego jabłka podkreślone tropikalnymi nutami mango, gujawy, ananasa i kiwi. Czysty, wyjątkowo zrównoważony finisz dopełniony jest esencjami słodkiego melona Crenshaw, nektarynki i papai.
Kolor jasnozłoty, klarowny i jasny. Bardzo aromatyczny nos przywołujący na myśl białe kwiaty (głóg) wsparty dobrym minerałem. W smaku dobrze zrównoważone, przyjemna świeżość. Białe kwiaty, owoce cytrusowe i aromaty mineralne. Podawać jako aperitif, do grillowanych ryb, białego mięsa pieczonego lub z sosem. Gotowane sery miękkie, ser kozi suszony. Jako deser z ciastem lub sałatką z owoców egzotycznych.Podać schłodzone.
Chardonnay 2019 ma na początku kremowe tony, ale otwiera się dalej, ukazując skórkę limonki, kruszone pestki, orzechy laskowe i kwiaty cytrusów. Podniebienie charakteryzuje się kremowymi owocami cytrusowymi, pikantną kwasowością i połyskującym mineralnym charakterem, a kończy się ogromną długością i warstwami. To energetyczne Chardonnay, które w butelce nabierze złożoności w ciągu najbliższych 2-3 lat
W tej cenie to wino przewyższa swoją wagę. Miękkie i tostowe z nutą wanilii i kremowym, cierpkim odczuciem w ustach, to wino pije się jak droższe wino. A równowaga na podniebieniu z dobrą naturalną kwasowością podtrzymuje lekką wagę.
W nosie witają lekkie nuty kwiatowe i słodkie cytrusy. Smaki podkreślają zielone jabłko, limonkę, cytrynę Meyera i mokrą mineralność. Ma bardzo gładką teksturę z żywą, zrównoważoną kwasowością.
Czasem bywa iż odwiedzasz sklep z winami na szybko bo mają przyjść przyjaciele i wahasz się jakie wybrać wino. Tu podpowiem chwyć butelkę chardonnay białego wina. Chardonnay ma szeroki zasięg na całym świecie. Można go znaleźć w winach musujących z Franciacorta w północnych Włoszech i winach spokojnych ze Styrii w Austrii, gdzie nazywa się Morillon. Znalazł przyczółek w stanie Nowy Jork, przyczyniając się do produkcji win niemusujących i musujących w regionach winiarskich Finger Lakes, Hudson Valley i Long Island. Zarówno Oregon, jak i Waszyngton produkują również butelki, zazwyczaj w oleistym, dębowym stylu. A najlepsym tego przykładem jest chardonnay Long Barn Jasnozielonkawo-złote w kieliszku, to wino ma nos zimnej śmietany i popcornu z masłem. Z jasną i fantastyczną kwasowością, która ożywia soczyste smaki twarogu melona, białych kwiatów i skórki cytryny, które utrzymują się z naprawdę przyjemną mineralnością i czystym finiszem.
Wino Long Barn Chardonnay za 50złoty. Prezentując żywy urok Chardonnay uprawianego na chłodnym, smaganym wiatrem środkowym wybrzeżu, wino to prezentuje kuszące aromaty skórki cytryny, zielonego jabłka, cedru i marakui. Na podniebieniu rozpływające się w ustach fale owoców tropikalnych są zrównoważone przez promień naturalnej kwasowości, z inspirowanymi francuskim dębem nutami prażonych brioche pojawiających się na finiszu.
USA Chardonnay jest zarówno soczyste, jak i pełne wdzięku. To wino ujawnia kuszące aromaty miodu, jabłka i gruszki. Owoce z sadu odbijają się echem na podniebieniu, gdzie mieszają się z płynnie zintegrowanym francuskim dębem, który dodaje nuty wanilii i przyprawy do pieczenia do jasnego, trwałego finiszu.
Wino o pieczony kurczak. Chardonnay w kieliszku lśni. Bogate i tostowe, z nutami migdałów, żółtych owoców. Szerokie i gładkie, z delikatnymi korzennymi aromatami wanilii i brioche.
Wysoka intensywność aromatyczna z owocowymi nutami gruszki, cytryny, brzoskwini i grejpfruta. Doznania kwiatowe, z mocnymi nutami rumianku i jaśminu. Jedwabiste i świeże wejście, które sprawia, że jest gładkie i oleiste w ustach. Czuć smaki z długim finiszem i odrobiną kwasowości.
Kolor złocisto-słomkowy z nutami bladozielonej obwódki. Aromaty sugerują maślaną kremowość z nutą wanilii i bardzo atrakcyjnymi nutami wiciokrzewu. Wyczuwalne są również dyskretne nuty tostów. Wielka elegancja. W ustach świeże z cytrynową kwasowością (cytryna i grejpfrut) zapewniającą skupienie i przejrzystość. Długi finisz sugeruje biały pieprz i gałkę muszkatołową.
Long Barn Chardonnay California Wino ma obfitą i średnią konsystencję z dużą ilością moreli, jabłka Golden Delicious i pigwy. Czuje się giętki na podniebieniu, z ładną masą owocową, a cytrusowe aromaty są zamknięte. Najbardziej podoba mi się bogactwo odczucia w ustach i długie, jedwabiste doznania, które wywołuje to wulkaniczne białe wino.
Kolorowy ma nuty orzechów, jabłek, przypraw i gruszki na nosie. Podniebienie ma przyjemną świeżość z jabłecznymi szczegółowymi owocami. Bardzo elegancki.
Mocne chardonnay z wyczuwalnym aromatem dębiny. Wino jest owocowe z dobrą kwasowością. Odnalazłam cytrusy, wanilię, akcenty mineralne i migdały.
To jest dość głębokie w kolorze i wykazuje dużą złożoność, z tostami, jabłkami, gruszkami, brzoskwiniami i charakterystyczną pikantnością. Dość wytrawne z liniowym finiszem, ukazującym nuty zadymienia.
Chardonnay oferuje smak jasnych cytrusów, owoców tropikalnych i ciepłego chleba z masłem, z bogatym, kremowym posmakiem w ustach i eleganckim finiszem. Long Barn Chardonnay to wino o średniej do pełnej treściwości i stanowi doskonały przykład klasycznego, wyrafinowanego kalifornijskiego Chardonnay, wielopłaszczyznowego, wszechstronnego i zaprojektowanego do delektowania się.
Intensywny słomkowożółty kolor. Nuty białych kwiatów, dojrzałe owoce z wykończeniem, które zamiast tego zamienia się w przyprawy i drewno. W ustach ma strukturę, ale także finezję i elegancję. Wino pokazuje najlepszy przykład dobrego wina za rozsądnego $
Suchy, średni i dębowy. Soczysty, nowoczesny i kremowy Chardonnay z nutami cytryny, miodu i owoców pestkowych.
Światowej klasy Chardonnay z pięknej winnicy Long Barn. Bardzo okrągłe wino, które pachnie melonem, miodem, tropikalnymi żółtymi owocami, morelami i gałką muszkatołową - wszechstronny Chardonnay, który zdobył wiele nagród na całym świecie
Muszę przyznać, że nie jestem wielkim fanem Chardonnay, ale w środku lata na pewno zdarzają się chwile, kiedy trzeba kupić dobrą butelkę. Dla mnie oznacza to, że przy tych rzadkich okazjach, kiedy piję Chardonnay, naprawdę chcę mieć pewność, że wypiję dobre. A znalezienie najlepszego Chardonnay za pieniądze jest tym, o co chodzi w Long Barn Chardonnay muszę przyznać wino za rozsądne pieniądze smakiem uświadomiło mię że są dobre wina i niedrogie.
Skoncentrowany na intensywnie jasnych i wzniosłych aromatach cytrusów i melona, które są równoważone pikantnymi tonami, które dodają złożoności i przyjemności aromatom. potem przychodzi tekstura, równowaga i trwałość. Jest apetyczny z orzeźwiającą kwasowością, która kontrastuje z zaskakująco mocnym i wyważonym środkowym podniebieniem.
Dość ładny, szarlotkowy nos, nawet kremowy, ale w bardziej kremowo-kremowym owocu niż w waniliowo-dębowym kremie. Świeże jabłka w cieście i cytryna z hojną i bardzo dobrze zbalansowaną kwasowością. Na finiszu drobniutko ziołowy. W sumie kompletne. Właściwie pyszne.
Jabłko i jasne cytrusy, masło, wanilia, śmietana z nutą prażonego dębu. Treściwość średnia do pełnej z warstwami tekstury oraz okrągłym i maślanym wykończeniem.
To wino lśni czystą słomkowo-żółtą barwą z lekkimi złotymi refleksami. Intensywne, kusząco owocowe aromaty charakteryzują bukiet: chrupiące jabłko, soczysta gruszka, dojrzały melon i świeża pigwa - podbudowane białymi kwiatami, nutą wanilii i odrobiną gałki muszkatołowej. Aromaty bukietu płynnie przechodzą na podniebienie, dając okrągłe, bujne, kremowe odczucie w ustach, doskonale zrównoważone przez wyrazistą kwasowość. Finisz o eleganckiej długości doskonale dopełnia to amerykańskie białe wino.
Chardonnay zawiera aromaty jasnych cytrusów, owoców tropikalnych i ciepłego chleba z masłem, z bogatym, kremowym odczuciem w ustach i eleganckim finiszem. Long Barn Chardonnay jest winem o średniej lub pełnej treści i stanowi doskonały przykład klasycznego, wyrafinowanego kalifornijskiego Chardonnay o wielu obliczach, wszechstronnego i zaprojektowanego do degustacji.
Bardzo złożone i wielowymiarowe, w zapachu którego znajdziemy jabłko, gruszkę, owoce egzotyczne i cytrusa. W tle niuansy miodowo-waniliowe. Gęsta strutkura, nieskończenie długi finisz.
Ten charakterystyczny proces nadaje Chardonnay uderzające nuty gorzkich migdałów i suszonych owoców wraz z dojrzałymi nutami owoców tropikalnych z samej odmiany winorośli. Na podniebieniu znajdują się pikantne nuty śmietany i prażonych orzechów wraz z brzoskwinią i morelą, które długo pozostają na języku. Ta charakterystyczna biel reprezentuje najlepsze z najlepiej zapowiadających się nowych winnic w Kaliforni oraz pięknie komponuje się ze smażonym łososiem, stekami z tuńczyka lub pieczonym kurczakiem.
Od wspaniałych aromatów nektarynki, wanilii i śmietany po jasne wejście i bogatą, jedwabistą konsystencję, jest to żywe i złożone Chardonnay. Na podniebieniu smaki gruszki, brzoskwini, chai i polnych kwiatów są elegancko otoczone delikatnymi nutami francuskiego dębu, które prowadzą do długiego i mineralnego finiszu.
2025-03-28
Dobre wino
Jedyną rzeczą, która mnie kiedykolwiek rozczarowała w przypadku Long Barn Chardonnay, było to, że nie kupiłem więcej