

Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Subtelne a zarazem intensywne i delikatne wino od uznanego producenta z Sardyni. Nos cytrusowo-mineralny, wyczuwalne nuty roślinne, białe brzoskwinie, dojrzałe morele, limonka i nuty cedru. W ustach lekko mineralne z ziołową goryczką w tle i niską kwasowością. Polecane do ryb, owoców morza, białego mięsa jak również świetne jako aperitif.
Niezwykle przyjemne, pełne ekspresji vermentino z winnicy Antonio Argiolasa. Wino o barwie jasno-słomkowej barwie ze zielonymi refleksami. Bukiet intensywny z elementami kwiatów migdałowca i akacji oraz wyczuwalną nutą owoców egzotycznych a także minerałów. W smaku bardzo delikatnie wytrawne, łagodne a przy tym świeże, bogato owocowe, z długim subtelnym zakończeniem.
Na widok ma słomkowożółty kolor ze złotymi i zielonkawymi odcieniami. Odczucia owoców na nosie, takich jak kwiat brzoskwini, jabłek, cytrusów i pomarańczy. W ustach nie charakteryzuje się szczególną miękkością, zamiast tego chciwy pod względem owocowych wrażeń i dobrze trzymany razem przez wyraźną kwasowość i mineralność. Bardzo dobrze i ogólnie wyważony. Vermentino di Sardegna jest idealnym towarzyszem w wiosenno-letnie wieczory jako orzeźwiający aperitif. Jednak biorąc pod uwagę dobrą strukturę i finezję, pięknie komponuje się z delikatnymi daniami rybnymi, takimi jak parzony dorsz, carpaccio z tuńczyka i łososia lub dania z makaronu z owocami morza. Spróbuj go również ze świeżymi i kremowymi serami lub z lekko pikantnym białym mięsem.
Jednoodmianowe Vermentino Meri prezentuje się stylowo i wyraziście. W zapachu cudowne nuty cytryny, miodu, pomarańczy i jabłka. Świeże i żywe, ale jednocześnie pełne i intensywne. Winogrona są schładzane w winnicy zaraz po zbiorze i są chronione przed utlenianiem – w ten sposób zachowują swój najlepszy możliwy aromat, a wino zyskuje bogatszy, bardziej złożony bukiet.