

Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Średnio-głęboki rubin. Uwodzicielski i głęboki nos z pikantnymi nutami mieszającymi się z słonymi nutami i powoli wyłaniającymi się czerwonymi owocami z nutą rozgniecionego rozmarynu. Zmienia się cały czas i potrzebuje dużo powietrza. Świeże, skoncentrowane czerwone owoce przeplatane gliniastymi taninami. Nadal nie w pełni otwarte na podniebieniu. Energetyczne, świeże i płynne, z taninowym ładunkiem na finiszu. Można je teraz osiągnąć, ale w idealnym przypadku powinno leżakować przez kolejne dwa lata w butelce.
W kieliszku ukazuje intensywny rubinowy niuans z głębokimi tonami. Nos opisuje jego wieloaspektowy charakter. Nuty bardzo dojrzałych, małych czerwonych owoców i wiśni marasca, które łączą się z kadzidłem, starym drewnem, runem i ciemną czekoladą. Im starsze, tym wyraźniejsze nuty pikantne. W ustach imponujące, obfite, bardzo ciepłe, z mocnymi i zrównoważonymi taninami jednocześnie. Wino, które swoją strukturą budzi emocje już za młodu, ale przede wszystkim po dwudziestu latach od zabutelkowania.
Jeśli chodzi o Barolo, sytuacja staje się poważna. Bo to wspaniałe wino z Langi nie jest prostym produktem tamtejszej ziemi. To bardziej pasja i religia jednocześnie. Każdy producent przestrzega własnej liturgii. Są tacy, którzy uważają, że Barolo powinno być najczystszym wyrazem pojedynczej winnicy, a są tacy, którzy butelkują wino powstałe w wyniku połączenia różnych działek, o różnych glebach, ekspozycji i wysokościach. Podobnie jak perfumiarz pragnący stworzyć idealną esencję, tak i winiarz z marchesi di barolo szuka idealnej równowagi i przyjemności picia. Caviòt jest efektem tej filozofii. Barolo, który już w młodym wieku może pokazać się z jak najlepszej strony. Po dwóch latach rafinacji w dużych beczkach wino to posiada piękną rubinową barwę z lekkimi granatowymi refleksami. Nos ujawnia typowe nuty Nebbiolo, które przywodzą na myśl kwiaty, a w szczególności fiołki i róże. Następnie małe czerwone owoce i na finiszu przyjemne uczucie balsamiczne. W ustach konsystencja jest gęsta i jedwabista. Wino o doskonałej równowadze wszystkich składników, z miękkimi i aksamitnymi taninami.
Wino powstało z Nebbiolo które oferuje owocowy, kwiatowy i pikantny bukiet czerwonych róż, malin, cynamonu i kakao. Jest hojny, otaczający i elegancki w ustach, a jednocześnie intensywny i pełny.
Zaprojektowane jako wyraz odmiany winogron Nebbiolo. Niech Cię to nie zmyli, to Barolo dla miłośników Barolo! Prawdziwa perełka i niezwykle elegancka kreacja. Satynowy i jedwabisty, o delikatnej fakturze, bogaty i męski, można się nim cieszyć zarówno młodo, jak i po kilku latach spędzonych w piwnicy dla entuzjastów... Ten dorodny rocznik jest absolutnie niezwykły i ma ogromny potencjał!
Wino Barolo ma typowo granatową barwę, lecz o nieco ciemniejszym odcieniu. Barolo tryska aromatami róży, czerwonej wiśni, mięty i suszonej żurawiny, z kuszącymi nutami likierów czekoladowo-wiśniowych i espresso.
Taniny są mocne, ale nie przytłaczają podniebienia. Ten rocznik, nieco mniej kwiatowy niż inne wina ze strefy Barolo, ma nuty grzybów, goździków, przypraw i smoły. Wino charakteryzuje się trwałym smakiem, w którym dominują aromaty ciemnych owoców. Może starzeć się jeszcze przez dziesięć lat.
To klasyczne Barolo to mocne, dobrze zbudowane wino z gładkimi taninami. W nosie bogate i gęste, dominujące aromaty to lukrecja, czekolada i czarny pieprz.
Ma różne smaki, w tym dzikie jagody, lukrecję, popiół, zardzewiałe żelazo i grafit. Delikatne taniny nadają również jedwabiście gładkie wykończenie na podniebieniu.
Świeży i delikatny z przyjemną chrupiącą ziarnistą strukturą pod słodkimi owocami truskawek i malin. Ma lekką, efemeryczną, perfumowaną stronę, ale także korzenną strukturę i odrobinę powagi. Nerwowy, witalny i energiczny. Tak dobrze.