

Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Wino pinot grigio z dobrym rabatem
Już jeden łyk wyjaśni, dlaczego w ciągu ostatnich kilku lat ta odmiana stała się tak popularna. Od pięknej jasnosłomkowej barwy po niesamowity, rześki i żywy smak cytryn, limonek, brzoskwiń i melonów, to lekkie, wytrawne wino jest nieskończenie satysfakcjonujące. Połącz nasze Pinot Grigio z owocami morza, białym mięsem, makaronami z sosami i grillowanymi warzywami. Stanowi także idealny aperitif.
ciepłe i delikatne białe wino o pełnym i świeżym łyku, charakteryzujące się przyjemnymi nutami owocowymi i kwiatowymi. Wino odpowiednie dla każdego podniebienia i na każdą chwilę; na smaczny posiłek, dobrze komponuje się z daniami rybnymi, pierwszymi daniami wegetariańskimi i białymi mięsami.
Aromat gotowanych gruszek i przecieru jabłkowego. Lekko kandyzowany w złożony sposób. Średnio treściwy o kremowej konsystencji i posmaku przecieru gruszkowego.
Delikatne aromaty kwiatowe i nuty cytrusowe doskonale komponują się z daniami z owoców morza, letnimi sałatkami i lekkimi daniami z makaronu.
Na podniebieniu słodka brioszka. Gładkie aromaty migdałów i moreli wzmocnione owocami cytrusowymi, które nadają niezbędną kwasowość dla przyjemnej równowagi. Delikatne wino.
Jasnożółte zachęcające wytrawne wino o szerokim kwiatowym aromacie róż i jaśminu. Bogate, delikatne i soczyste wino ze szczepu Pinot Grigio.
Pinot Grigio delle Venezie jest jasnożółty ze złotymi refleksami. Bukiet rozpieszcza cudownie owocową różnorodnością aromatów gruszki, brzoskwini, melona i fig. Gładkie, wytrawne wino o efektownej strukturze i przyjemnie długim finiszu.
Wino żółty słomkowy kolor. Dobrze zbalansowane wino ma świeży, pełny smak i posmak. W złożonym bukiecie dominują aromaty owoców białego wina. Wino doskonale nadaje się jako aperitif, dobrze komponuje się z rybami słodkowodnymi i morskimi oraz białym mięsem.
Wspaniałe wino Pinot Grigio, zawarte w linii win „TTT” („Trust The Taste”) firmy Boll, wykonane z tych samych winogron uprawianych w winnicach Wenecji. Pinot Grigio, ze względu na obecność antocyjanów, ma nietypowy kolor skórki, dlatego często jest robiony z czerwonego wina. Aby stworzyć białe wino po zmechanizowanym zbiorze winogrona przechodzi miękkie tłoczenie i natychmiast oddziela się od skórek. Fermentacja „w stylu białym” odbywa się w zbiorniku ze stali nierdzewnej w kontrolowanej temperaturze, z ochroną przed utlenianiem. Dla zachowania świeżości i aromatu wina nie przeprowadza się fermentacji malolaktycznej, a przed rozlaniem wino przechowuje się na zimno. Mała winiarnia Bolla założona w Veneto w 1883 roku, Abele Bolla. Pierwsze uznanie przyszło gospodarstwu rolnemu w 1909 roku, kiedy jego wina zostały nagrodzone złotym medalem na konkursie w Bolonii. Gospodarka przyniosła międzynarodową sławę pierwszy rocznik Amarone 1950 - od tego momentu rozpoczęła się nowa era sukcesów na rynku międzynarodowym. Pod koniec lat 60. amerykańska korporacja Brown-Forman kupuje 40% udziałów w gospodarce i zaczyna sprzedawać wina w Ameryce. W 1989 roku przewodnik Gambero Rosso nazywa Bal ekonomiczny „przez Narodowy Instytut Enologii” reprezentujący wina włoskie na świecie. Celem Balu - uwolnienie dostępnych win, odpowiednie tempo współczesnego życia i napełnienie każdego kieliszka winem smakiem prawdziwej Italii.