Campo Marina Malvasia Nera Salento
Wino Campo Marina Malvasia Nera Salento
Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Campo Marina Malvasia Nera Luccaerlli
Kraj: Włochy
Region: Kampania
Apelacja: Salento IGT
Producent: Luccarelli
Szczep: Malvasia Nera
Kolor: czerwone
Rodzaj: wytrawne
Pojemność: 0,75l
Alkohol: 13%
Wino o odcieniu rubinowo czerwonym z odblaskami fioletu. Posiada charakterystyczny bukiet, który zawiera głównie dojrzałe czerwone jagody. Ponadto, ma również pikantny rodzaj, który idzie w kierunku cynamonu i anyżu. Na podniebieniu wino jest owocowe z nutami jagody i owoców leśnych. Pełne, okrągłe, harmonijne wino o przyjemnej, lekkiej i naturalnej słodyczy. vip
Notatki Sommelier Bachus Wina
Słońce - Morze - Ziemia – Pasja - to kamienie węgielne Luccarelli Campo Marina Malvasia Nera Salento . Podobnie jak jego bracia z serii Campo Marina, wino to staje się mocą słońca, morskiego klimatu i apulijskiej gleby. Szczególną uwagę przywiązuje się również do pasji winiarzy, którzy wypełniają „Campo Marina” Malvasia Nera z dużą ilością serca i zaangażowania do każdej butelki wina.
Rubinowa czerwień i skrzyżowane fioletowe refleksy, ujawniają w nas apetyt. Charakterystyczny bukiet pokazuje pobudzające zapachy dojrzałych, czerwonych jagód i owoców Mirtilli, lamponi, fragoline, more z dominacją frutti di bosco. Dodatkowo nos ma delikatny pikantny cynamon i trochę anyżu. Pod względem smaku ta Malvasia jest pełna, owocowa, okrągła i dobrze wyważona. Jego urocza, bardzo lekka słodycz daje mu doskonałe wykończenie. Porównując do najpopularniejszego wina Campo Marina Primitivo podpowiem, wino Malvasia Nera jest subtelniejsza, z aksamitnym taninami o łagodnym trwałym finiszu i nieprzesadzona słodycz która dominuje w primitivo. Wino dobrze się uzupełnia przy ostrej kuchni azjatyckiej, warzywa w tempurze, bułeczki bao z szarpaną kaczką, curry z bakłażanem i brukselką, chili z indykiem, azjatycki makaron z polędwiczka wieprzową, sałatka z makaronu sojowego podawana z ostrymi klopsikami z mięsa mielonego, sajgonki z mięsem mielonym, indyk z cukinią i grzybami z woka, pierś z kurczaka z glazurowanymi śliwkami i czekoladą, pasztet z żurawiną, sery kozie.