

Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Denatile Nero d'Avola Shiraz to wino o aksamitnych taninach i przyjemnej trwałości. Ma ciemnofioletowo-czerwony kolor i bardzo bogatą owocową smugę przypominającą czarną porzeczkę i jagody. Świetnie komponuje się z grillowanymi mięsami, pieczoną wieprzowiną, dojrzałymi serami i wędlinami.
Niezwykle smaczne czerwone wino z życiem i duszą. Dobre szkło ze słodkimi owocami i miękkimi taninami. produkowany z winogron (Shiraz i Nero d’Avola). W pełni dojrzałe winogrona są zbierane ręcznie i dokładnie sortowane przed tłoczeniem i fermentacją. Winifikację obu rodzajów winogron przeprowadza się oddzielnie i łączy się dopiero po zakończeniu okresu przechowywania. Wino ma ładny, głęboki czerwony kolor. Smak jest przyjemnie pełny i charakteryzuje się doskonałą równowagą pomiędzy słodyczą owoców i delikatnymi, miękkimi taninami. Posmak jest owocowy i zawiera nuty wanilii i przypraw. Wino posiada przyjemny, trwały i przyjemny posmak.
Niezwykle smaczne czerwone wino z życiem i duszą. Dobre szkło ze słodkimi owocami i miękkimi taninami. Denatile produkowane jest z winogron (Shiraz i Nero d'Avola) uprawianych w południowo-zachodniej części Sycylii, w pobliżu miasta Trapani. Wino ma ładny, głęboki czerwony kolor. Smak jest przyjemnie pełny i charakteryzuje się doskonałą równowagą pomiędzy słodyczą owoców i delikatnymi, miękkimi taninami. Posmak jest owocowy i zawiera nuty wanilii i przypraw. Wino posiada przyjemny, trwały i przyjemny posmak.
Nero d'Avola – Syrah to dwie czerwone odmiany winogron, które często są do siebie porównywane ze względu na ciemny kolor skórek i aromat, jaki nadają winu. Mieszanka jest wyjątkowo włoska – ponieważ Nero d'Avola jest uprawiana niemal wyłącznie na Sycylii – ale pokazuje nowoczesne włoskie podejście do produkcji wina, ponieważ Syrah jest uważany za francuskie winogrono.
Głęboki, skoncentrowany i taniczny to określenia często stosowane do Nero d'Avola, wschodzącej gwiazdy Sycylii. Odmiana może być produkowana z dojrzewaniem dębowym lub bez niego , co ostatecznie wpłynie na ogólną masę ciała i złożoność wina. Wina Nero d'Avola produkowane metodami produkcji ze stali nierdzewnej są znacznie lżejsze, świeższe i skupiają się na aromatach jasnych, czerwonych owoców. Wina Nero d'Avola dojrzewające w beczce nabierają bogatszych tonów, często akcentowanych nutą owocowej słodyczy.
Syrah jest mniej specyficzna dla jednego konkretnego regionu niż Nero d'Avola i jest uprawiana na szeroką skalę na całym świecie – być może najsłynniej w Australii , gdzie znana jest jako Shiraz . Style Syrah mogą się bardzo różnić, ale ponieważ mieszanka Nero d'Avola i Syrah jest zlokalizowana na Sycylii, można bezpiecznie założyć pewne podobieństwo w ramach dostępnych opcji. Syrah sycylijski przypomina styl Nowego Świata , który skupia się bardziej na smakach owoców jagodowych niż czarnego pieprzu i ziół. Razem tworzą atramentowo-czarne wina, które zazwyczaj nie są przeznaczone do niczego więcej niż krótkotrwałego przechowywania w piwnicy.
Pyszne i bardzo aromatyczne wino czerwone. Smak odpowiada temu, co obiecuje aromat: dojrzałe, słodkie letnie jagody - trochę jeżyn i poziomek - oraz długi owocowy posmak. Wino o ładnej równowadze pomiędzy słodyczą i kwasowością.