Due Lune Sicilia Cantine Cellaro
Wino Due Lune Sicilia Cantine Cellaro
Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Due Lune Nero davola Cantine Cellaro
Mascalese - Nero DAvola Sicilia IGT
Kraj: Włochy
Region: Sambuca di Sicilia (AG)
Producent: Cantine Cellaro Sycylia
Szczepy: Nerello Mascalese, Nero DAvola
Rodzaj: czerwone wytrawne
Pojemność: 0,75l VIP
Alkohol: 14%
Wytrawne wino o głębokiej rubinowej barwie z zielonymi refleksami. W nosie ekspresyjny aromat czerwonych owoców, dojrzałych jagód i orientalnych przypraw. W ustach wino bogate, pełne, rozgrzewające, zarazem miękkie i aksamitne z łagodnymi taninami. Dobrze zrównoważone, długie. Kiedy dojrzewają winogrona, gałęzie są przycinane 10 cm przed samą groną, a tym samym rozpoczyna się naturalny proces suszenia dzięki ciepłem sycylijskiego słońca i wiatru sirocco pochodzącego z Afryki. Kiedy uzyskuje się utratę masy 15-20%, winogrona są zbierane, miażdżone i fermentacja zaczyna się w kontakcie ze skórkami. Po bardzo długiej maceracji, wino jest dekantowane do barriques, gdzie spoczywa przez około 6 miesięcy. Polecane: pasty, wędliny, mięsa z rusztu, gulasz, makarony w sosach. Doskonałe z dojrzałymi serami.
Notatki Sommelier Bachus Wina
Wino Due Lune Nerello Mascalese - Nero DAvola Sicilia IGT z region produkcji Sambuca di Sicilia (AG) Wino ujawina rubinowo-czerwony kolor, głęboki i nieprzenikniony. To eksplozja aromatów czerwonych owoców i dojrzałych jeżyn, orientalnych przypraw, różowego pieprzu i skóry dobrze zintegrowanych ze sobą. W ustach jest ciepły, silny i przyjemnie trwały; dobrze wyrażone taniny są doskonale zrównoważone naturalnym cukrem resztkowym i świeżością, dzięki czemu napój jest fascynujący. Doskonałe do dań z makaronu z sosem, pieczeni i dziczyzny. Idealny do dojrzałych serów. Kiedy winogrona osiągną dojrzałość, pędy są cięte 10 cm przed samym pęczkiem i tym samym rozpoczyna się naturalny proces suszenia dzięki ciepłemu sycylijskiemu słońcu i wiatrowi sirocco z Afryki. Po uzyskaniu zmniejszenia masy o 15-20% winogrona są zbierane, prasowane i fermentacja zaczyna się kontaktować ze skórami. Po bardzo długiej maceracji wino jest dekantowane w barrique, gdzie spoczywa przez około 6 miesięcy. Dobre wino z Sycylii
Nagrody:
94 pkt. Jeannie Cho Lee
93 pkt. Oz Clarke
95 pkt. Hill Smith
CONCOURS MONDIAL DE BRUXELLES 2018 Silver medal
ANNUARIO DEI MIGLIORI VINI ITALIANI 2018 Best Red Wine
Due Lune Sicilia Cantine Cellaro - Opinie klientów
Nero d'Avola to jedyne jest odpowiednim reprezentantem Sycylijsk
Dyskretna rubinowa czerwień z refleksami świetlnymi. Ciepły, dobrze dozowany bukiet dzikich jagód, wiśni i odrobiny dymu. Na podniebieniu drobnoziarniste taniny, dodatkowo dużo soku i owoców w rdzeniu, nuty kwiatowe i pikantne, zwarte. Delikatna słona żyła w harmonijnym finiszu.
Wino Nero d'avola
Wspaniałe wino do medytacji, dobrze nadaje się również do pikantnych pierwszych dań, nawet doprawionych truflami. Doskonałe również do dań głównych z mięs i dojrzałych serów. złożony bukiet z nutami dojrzałych czerwonych owoców, pikantnymi aromatami lukrecji, czarnego pieprzu i nutami czekolady. W ustach dobrze zrównoważone, z miękkimi, okrągłymi taninami, ciepłe, pikantne, eleganckie, delikatne i świeże.
Due Lune Sicilia IGT Cantine Cellaro
To wino dla fanów beczkowych butelek. O ciemnym niemal jagodowym kolorze. W nosie kokos, wanilia, orientalne przyprawy, asfalt, dym, toffi, opary tytoniu. W ustach najpierw pojawia się słodycz, ale w finiszu mamy trochę pieprzności. Długie, gęste wino. Być może po dekantacji wyszłoby więcej owocu.
2024-01-18
Nero d'Avola Wino Sycylijskie
Nero d'Avola Wino ma ciemnofioletowy kolor i jest pełen słodkich, ciemnych aromatów owocowych, takich jak czekolada, jeżyna, malina, wanilia, dąb i suszona śliwka. Możesz nawet poczuć smak pieprzu w ustach. Było to wino miękkie w aromacie, smaku i taninach, pełne różnorodnych aromatów, więc myślę, że będzie to świetne wino dla tych, którzy to cenią. Pijąc wino Nero d'Avola, cały czas myślałam o jagnięcinie, a gdy następnym razem kupię i wypiję, mam ochotę zjeść je z jagnięciną. Wino, które chętnie kupię ponownie.