Gianni Gagliardo Villa M Sweet White
Wino Gianni Gagliardo Villa M Sweet White
Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Gianni Gagliardo Villa M Sweet
Kraj: Włochy
Region: Piemont
Apelacja: Monferrato
Producent: Gianni Gagliardo
Szczepy: Moscato
Rodzaj: białe, słodkie
Temp. serwowania: 8-9°C
Pojemność: 0,75l C2
Wino o jasno słomkowym odcieniu, niezwykle aromatyczne, z nutami białych owoców, kwiatów oraz gałki muszkatołowej. Na podniebieniu przyjemna słodycz, połączona z przyjemną owocowością która długo utrzymuje się na podniebieniu. Sugestie kulinarne: sałatki owocowe, desery, świeże owoce, aperitif.
Notatki Sommelier Bachus Wina
Słodki smakołyk uzyskany w wyniku naturalnej fermentacji najlepszych czerwonych winogron. delikatny i świeży. Alkohol 5% obj. Produkt z Włoch.
Początki Gianniego Gagliardo sięgają 1847 roku, kiedy to rodzina Colla po raz pierwszy rozpoczęła pracę w winnicach w strefie Langhe w Piemoncie. To Paolo Colla, czwarte pokolenie rodziny, w latach 60. zaczęło butelkować własne wino w miasteczku La Morra. W 1973 roku jego córka Marivanna poślubiła Gianniego Gagliardo, młodego mężczyznę z Monticello d'Alba w strefie Roero na zachodnim brzegu rzeki Tanaro. Gianni był pełnym pasji młodym mężczyzną o wybitnym talencie przedsiębiorczym. W 1973 roku powstała winnica, która istnieje do dziś.
Dziś szóste pokolenie rodziny; Synowie Gianniego, Stefano, Alberto i Paolo, są opiekunami majątku. Stefano, pierworodny, uważny i kompetentny enolog, przejął styl win, które charakteryzują się niestrudzonym poszukiwaniem elegancji, równowagi i harmonii. U jego boku jego brat Alberto, który wziął na siebie odpowiedzialność za winnice, nadal poszukuje optymalnej równowagi w winnicach i doskonałego dojrzewania winogron. Paolo, najmłodszy, po doktoracie z nauk rolniczych, poświęca swoją energię na komercyjny wzrost i rozwój Gianniego Gagliardo.
Zarządzanie winnicami opiera się na równowadze i maksymalnym poszanowaniu winorośli i gleby. Aby jak najlepiej chronić bogactwo i delikatność tego, co Matka Natura produkuje w winnicy, podczas fermentacji nie dodaje się wyselekcjonowanych drożdży. Wina nie są filtrowane, ale raczej bardziej błyszczące i naturalnie stabilizowane przez zimowe mrozy.