- Polecane!
Governo Angelo Borrani Rosso Di Toscana
Wino Governo Angelo Borrani Rosso Di Toscana
Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Governo Angelo Borrani Rosso Di Toscana
Kraj: Włochy
Region: Toskania
Producent: Angelo Borrani
Typ: Dry Red - Sangiovese
Pojemność: 0,75l
Wino pochodzi z centralnej część Włoch. Soczyste wyśmienite toskańskie wino powstało z kupażu gron Sangiovese 70%, Merlot 20% i uzupełnione Cabernet Franc. Proces produkcji wina podzielony został na dwa etapy część tradycyjnie oraz część metodą Apassimento ( metoda w której grona przed tłoczeniem są podsuszane). Leżakowane w beczkach z francuskiego i amerykańskiego dębu. Wino o głębokim ciemno wiśniowym odcieniu. Nos dojrzały, pełen, z nutami czarnych owoców, przypraw i śliwek. wino uwodzi głębokim okrągłym smakiem i gładką aksamitną strukturą. Wielka elegancja. Lekko orzechowy trawy finisz. Dla wielu koneserów jest to wino godne porównywania z winami klasy DOCG Brunello Di Montalcino.
Notatki Sommelier Bachus Wina
Angelo Borrani Toskania, to soczyste toskańskie wino powstało głównie z Sangiovese z niewielkimi ilościami Merlot i Cabernet Franc. Winogrona suszono w tradycyjnym stylu appassimento, a po fermentacji wino dojrzewało w kombinacji beczek z dębu francuskiego i amerykańskiego. Wino Governo uwodzi głębokim ciemnym odcieniu wiśni. Na nosie znajdują się nuty czarnych owoców, przypraw i śliwek. Wino uwodzi głębokim okrągłym smakiem i gładką aksamitną strukturą.
Winnice położone na półwyspie włoskim na Morzu Śródziemnym w południowej Europie, z wyjątkiem obszarów górskich, środowisko naturalne całej wyspy jest bardzo odpowiednie do uprawy winogron. Winnice są rozmieszczone we wszystkich prowincjach Włoch, produkując około 5 miliardów litrów wina rocznie, a Francja jest największa na świecie. Kraj produkujący wino produkuje prawie jedną piątą win na świecie. Historia włoskich win jest dość długa, a różnorodność winogron jest również bardzo różnorodna, w różnych miejscach istnieją wyjątkowe odmiany, które mogą produkować wina lokalne, jedyna odmiana jest porównywalna tylko z Francją. Ze względów historycznych i kulturowych nazwa winnicy i etykieta wina są trudne do odczytania i stają się największą przeszkodą dla włoskiego wina. W ostatnich latach włoskie wino dokonało wielkich przełomów w swojej koncepcji i zaczęło akceptować zagraniczne pomysły i egzotyczne odmiany. Dzięki egzotycznej technologii włoskie wino jest niezbędną perłą w świecie wina! Toskania to najsłynniejszy region gwiazdotwórczy we Włoszech, podobnie jak inne śródziemnomorskie strefy klimatyczne, w Toskanii panują łagodne zimy, a lata są bardzo gorące i suche. Najsłynniejszy na świecie obszar produkcji Sangiovese koncentruje się w Toskanii, w tym klasyczne Chianti w środku, Montalcino, Montepulciano i Carmignano. W rejonie Maremma na zachodnim wybrzeżu znajdują się Morellino di Scansano i Sovana. Odmiany z Bordeaux we Francji, takie jak Cabernet Sauvignon i Merlot, mają również znakomite wyniki w Toskanii W przeszłości, ze względu na związek między przepisami ustawowymi i wykonawczymi, większość z nich produkowała wyłącznie Vino o doskonałej jakości i wysokiej cenie, ale przy najniższym poziomie prawa. Da Tavola, ten rodzaj wina nazywa się Super Tuscan. Ale teraz, wraz z innymi międzynarodowymi odmianami, zostało zaakceptowanych przez wiele DOC, nawet najbardziej historyczne i reprezentatywne wino Super Tuscan Sassicaia stało się niezależnym DOC-Bolgheri Sassicaia.
Governo Angelo Borrani Rosso Di Toscana - Opinie klientów
Wino Toskanii dobrze smakuje z potrawą
Usuwamy korek z butelki i wlewamy małą warstwę. Kolor jest krwisto czerony, ale z jaśniejszym połyskiem na krawędziach. Nie jest to pełna czerwień, ale daje ładną zmianę koloru z różowej czerwieni. Nos jest owocowy, pyszny. Jak przywykłeś do naszych recenzji win, najpierw powąchamy, zanim przeczytamy. Daje to o wiele więcej frajdy i zauważasz, że jeśli robisz to częściej, stajesz się w tym lepszy. Czuję zapach czerwonych owoców. Smaczny! Jeżyny, ale wanilia i dojrzewanie dębu. Słodszy niż ciężki i bardzo ciekawy. Co mogłem poczuć? Faktycznie, czerwone owoce. Ale także wiśnie. Miałem dobre jeżyny. Wychodzi też wanilia i czekolada. Cóż, nigdy bym nie zgadł tej ostatniej części. Leśność rzeczywiście wynika również z dojrzewania. Po przeczytaniu czuję lepiej wiśniową jakość winogron Sangiovese. Często tak masz. Wąchasz lepiej, gdy powiedziano ci, co możesz wyczuć. Cóż, byłem całkiem blisko. Posmak jest owocowy, dokładnie tak, jak obiecuje zapach, z jeżyną i oczywiście mocniejszym, drzewnym posmakiem. Ale mało tanin. Hmmm, tego się nie spodziewałem. Jakie gładkie i okrągłe! To miękkie i owocowe wino zadowoli nie tylko koneserów, ale toskańskie wino będzie także zachętą dla osób wyruszających w czerwone tereny. Co z tym jadłem? Za radą sommeliera Bachus WIna zrobiłem Carpachio. Możesz po prostu kupić wersję z supermarketu, zawierającą orzeszki piniowe i ser. Zrób sobie trochę rukoli i zostaw sos takim, jaki jest. Jest nieco gorzki i kwaśny smak mięsa Carpacchio z winem. To połączenie jest pyszne. Jeszcze lepiej było, gdy zjadłem z nim stek. Czerwone i słone mięso to po prostu bardzo fajne połączenie z tym winem.
Governo Sangiovese wino do hamburgera
Wino Sangioveze miało średniorubinową barwę i średnie aromaty suszonej czerwonej wiśni, malin, czarnej wiśni, goździków, tytoniu, skóry, fig, wanilii, czerwonej śliwki i porzeczki. W smaku wytrawne, z wysoką kwasowością i alkoholem, średnio(+) kredowo-taninowe, ciało i intensywność smaku, plus średnie wykończenie. Wykryliśmy smaki bardzo podobne do aromatów, ale z tendencją do nieco bardziej ciemnych owoców, takich jak czarna wiśnia, borówka, czarna malina, ciemna śliwka, cedr, goździk, wanilia, suszone liście, tytoń, skóra, suszona czerwona wiśnia, figa, porzeczka i fiołek. To był dość interesujący profil smakowy, ponieważ dostaliśmy mieszankę świeżych owoców, suszonych owoców i trzeciorzędnych nut, takich jak tytoń i skóra. Każdy łyk miał inny element, który wyskakiwał do nas, co i tak czyniło wino interesującym. To powiedziawszy, alkohol był trochę wysoki, prawie do punktu, w którym był lekko niezrównoważony. Do tego Wina Governo dodaliśmy domowe burgery z karmelizowaną cebulą, sałatą, pomidorem, serem i domowymi ogórkami kiszonymi – klasyka, jakiej jeszcze nie było. Bogactwo burgerów podkreślało ciemne smaki owoców, nie przytłaczając przy tym żadnymi znaczącymi trzeciorzędnymi nutami. W rzeczywistości wykryto wyraźną nutę czarnego pieprzu, co było miłym małym skokiem smaku, który pasował do dania.
Governo Toscana
Jasna, owocowa czerwień. Świeży i owocowy aromat czarnego bzu, wiśni, przypraw i owoców cytrusowych. Bardzo smaczne, precyzyjne i świeże na podniebieniu. Zwarta konsystencja i świeże wykończenie sprawiają, że jest to wspaniały towarzysz wina i potraw na co dzień.
Wino Toskanii
W winie wyczuwamy aromaty jeżyn, kwaśnych wiśni i truskawek, czarnego pieprzu i dębu z dodatkiem gorzkiej czekolady. Jest ono dobrze zbalansowane, z zaokrągloną taniną oraz wysokim poziomem alkoholu, który dodaje charakteru i wyrazu. Całość dopełnia długi finisz. Najlepiej otworzyć butelkę około godziny przed podaniem, jak w przypadku większości wielkich win włoskich. Serwować w temperaturze 18-20°C.
Dobre
Śliwkowe gładkie długi finisz .Warte ceny
Governo winny synonim amarone
Governo zbliżone smakiem do Amarone, smakuje dobrze, Kosztuje mało.
Słonecne wino, dużo smaku dużo przykemnośći
Złożony nos śliwek i jagód, trochę łagodnych przypraw i nuta mahoniu. Pełne z dobrze zintegrowanymi, ziarnistymi i pikantnymi taninami, które przenoszą dużo śliwkowych owoców przez bardzo długi finisz. Bardzo dobry, dobrze wyważone wino.
Wino z promocji
Aromaty i smaki czarnej porzeczki, cedru, oliwek, żelaza i tytoniu. Ta czerwień jest płynna, elegancka i o mocnej strukturze, z doskonałą równowagą i długim, porywającym finiszem. Napięty profil wskazuje na potencjał starzenia.
Włoskie wino Governo
Żywe, świeże i giętkie z kredową krawędzią napiętych owoców czarnej porzeczki z odrobiną ziemi i przypraw. Tutaj naprawdę ładne, sprężyste owoce: wyraziste i wykazujące ładny rozwój
Governo Toscana
Jest złożone i pełne. W bukiecie przetwory z leśnych owoców, zioła i elegancki tytoń z cedrem. W ustach gęste i gładkie, garbnikowe, ale nie bez orzeźwienia. Ma kilkuletni potencjał rozwoju. Będzie pasować zapewne i do ciemnych mięs pieczonych, lub grillowanych i do serów, najlepiej włoskich, jak pecorino i caciotta.
Governo Toscsna to jet te które dobrze smakuje.
Eleganckie Angelo Borrani Governo All'Uso Toscano Vino Pellegrino wjeżdża do kieliszka z jasnofioletową barwą. Bukiet tego czerwonego wina z Toskanii uwodzi nutami owocowego chleba, suszonych owoców, wiśni morello i sułtanek. Jeśli prześledzimy aromaty dalej, doda się dębina, tosty z barrique i pudełko cygar, zachęcane przez wpływ dębu. Na podniebieniu, tekstura tego zrównoważonego czerwonego wina jest cudownie gęsta. Finisz tego czerwonego wina z regionu uprawy winorośli Toskania, a dokładniej z Toscana IGT, które jest w stanie dobrze dojrzewać, w końcu urzeka znaczącym posmakiem
Polecane produkty
10 Vendemmie Limited Edition Montepulciano dAbruzzo Tenuta Ulisse
- Polecane!
2024-09-29
Governo Angelo Borrani Rosso Di Toscana 2021
Zaraz po otwarciu butelki spojrzałem na korek wydobyty z szkła. A tu niespodzianka dziady korek z zlepków kory który na pewno długo nie wytrzyma, a radą przechowuj wino do 15 lat. To smutne płacimy za wino krocie a nawet producent nie zadba o dobre zamkniecie opakowanie wina. Smutek i żal puszczamy w niepamięć. Pierwsze wrażenia zaraz po uzupełnieniu Riedel luksusowy kieliszek do wina. Nos cię uderzył. Wow, jakie owocowe. mój nos po przeżycjach z młodości a czuję tak wiele. Jestem tego wielkim fanem. Ciemnoczerwony nos, w którym witają Cię dojrzałe owoce. Pomyśl o jagodach, jeżynach, wszystkim ciemnym i dojrzałym. Smak jest owocowy, dokładnie tak, jak obiecuje zapach. Bardziej skomplikowane, niż się spodziewałem. Z przechowywania taniny. Zanim go zjesz, możesz go posmakować, więc możesz się nim cieszyć. Bardzo atrakcyjne jest picie bez dokładnego lub odpowiedniego posiłku. Kontynuowałem popijanie wina z Toskanii z sałatką z pikantnym kurczakiem, orzeszkami pinii, pomidorem i awokado. To nadaje winu nową, przyjemną perspektywę. Podejrzewam, że wino to jest bardzo smaczne, a także do czerwonego mięsa.