Ca Marcanda Promis Gaja Toscania
- -70,00 zł
Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
I Balzini Black Label Cabernet Sauvignon Merlot 2007
Wina Włoskie Toskania
Producent: I Balzini Toscan
Kategoria: Wina Kolekcjonerskie
Pojemnosc: 0,75l
Alkohol: 14%
To wino po prostu tryska energią, gęste, czerwone z purpurowymi nutami maksymalnie skoncentrowane. Wino złożone posiadające ważne zapachy, gdzie cień fiołków i irysów, charakterystycznych dla winnic Sangiovese, idealnie miesza się ze słodkimi i czarującymi odczuciem Merlota i mocą Cabernet Sauvignon. Daje to symfonie wyczuwalnej na zmianę wanilii i kawy, czekolady i jagód. Wino z niesamowitą mocą i koncentracją na podniebieniu, gorące, surowe i przekonujące.
Notatki Sommelier Bachus Wina
Gleba: pochodzenia plioceńskiego, formacje osadowe charakteryzujące się obecnością naprzemiennych warstw żółtych piasków i gliny ze znaczną obecnością skamieniałości morskich. Mikroklimat : Temperato - caldo :cipitazioni da medie ad elevate, inverno freddo ed estati da moderatamente calde a calde con tramonti partolarmente soleggiati, data la specifica esposizione. Ekspozycja: na południowy zachód z orientacją rzędów winorośli z północy na południe. Praca w winnicach: Uprawa gleby na przemian z uprawą poplonów oraz treningiem cordon de Royat. Przerzedzenie plonu w okresie wegetacji i ostateczny wybór plonu: podczas zbioru ręcznego kiście są umieszczane w małych opakowaniach i wybierane na taśmie, gdy mają być wyciskane. Winogrona: Cabernet Sauvignon i Merlot. Fermentacja: Dwa tygodnie kontaktu ze skórą w temperaturze 79 ° -81 ° Fahrenheita (26-28 ° C) i pełna fermentacja jabłkowo-mlekowa. Leżakowanie: przez 12-14 miesięcy w małych beczkach z francuskiego dębu, a następnie 18-miesięczny okres leżakowania w butelce przed wprowadzeniem do sprzedaży. Sugestie: Wino o dużym potencjale starzenia, ponad 20 lat, do degustacji w obszernym i pojemnym kielichu kryształowym w temperaturze od 61 ° do 65 ° Fahrenheita (16-18 ° C) Z jedzeniem: dania mięsne wielkiej kuchni, dziczyzna; doskonale komponuje się również z dojrzewającym serem. Cechy szczególne: Wino o niezapomnianym zapachu, poruszające, doskonałe również na zakończenie posiłku.
Antonella i Vincenzo określają siebie mianem „producentów z pasji” i lubią mówić, że nie da się mówić o terroir, aby opisać jakość wina, jeśli to terytorium nie jest kochane, szanowane i pielęgnowane. Posiadłość prowadzona jest przez rodzinę, co gwarantuje poziom jakości produkcji wyłącznie z własnych winogron, starannie uprawianych w winnicy i zbieranych w całości ręcznie; winorośl jest uprawiana wyłącznie przy użyciu składników pochodzących z upraw ekologicznych. Stały poziom jakości w czasie umożliwił obiektowi zdobywanie nagród i uznanie zarówno we Włoszech, jak i za granicą. W relacjach z rynkiem osiedle jest dynamiczne i elastyczne, gotowe na nowe rynki i nowe wyzwania.