Wino I BALZINI Black Label 2007

307,00 zł
Brutto
6 Przedmioty

Opis

Kolor
Czerwone
Smak
Wytrawne
Ilość

 

Największy wybór wina z 7000 gatunków

 

Tylko produkty w dobrych cenach

  Zdjęcie przedstawia wino w wybranym roczniku.

Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.

Rozwiń opis...

I Balzini Black Label Cabernet Sauvignon Merlot 2007

 

Wina Włoskie Toskania

Producent: I Balzini Toscan

Kategoria: Wina Kolekcjonerskie

Pojemnosc: 0,75l

Alkohol: 14%

 

To wino po prostu tryska energią, gęste, czerwone z purpurowymi nutami maksymalnie skoncentrowane. Wino złożone posiadające ważne zapachy, gdzie cień fiołków i irysów, charakterystycznych dla winnic Sangiovese, idealnie miesza się ze słodkimi i czarującymi odczuciem Merlota i mocą Cabernet Sauvignon. Daje to symfonie wyczuwalnej na zmianę wanilii i kawy, czekolady i jagód. Wino z niesamowitą mocą i koncentracją na podniebieniu, gorące, surowe i przekonujące.

 

Notatki Sommelier Bachus Wina

 

Gleba: pochodzenia plioceńskiego, formacje osadowe charakteryzujące się obecnością naprzemiennych warstw żółtych piasków i gliny ze znaczną obecnością skamieniałości morskich. Mikroklimat : Temperato - caldo :cipitazioni da medie ad elevate, inverno freddo ed estati da moderatamente calde a calde con tramonti partolarmente soleggiati, data la specifica esposizione. Ekspozycja: na południowy zachód z orientacją rzędów winorośli z północy na południe. Praca w winnicach: Uprawa gleby na przemian z uprawą poplonów oraz treningiem cordon de Royat. Przerzedzenie plonu w okresie wegetacji i ostateczny wybór plonu: podczas zbioru ręcznego kiście są umieszczane w małych opakowaniach i wybierane na taśmie, gdy mają być wyciskane. Winogrona: Cabernet Sauvignon i Merlot. Fermentacja: Dwa tygodnie kontaktu ze skórą w temperaturze 79 ° -81 ° Fahrenheita (26-28 ° C) i pełna fermentacja jabłkowo-mlekowa. Leżakowanie: przez 12-14 miesięcy w małych beczkach z francuskiego dębu, a następnie 18-miesięczny okres leżakowania w butelce przed wprowadzeniem do sprzedaży. Sugestie: Wino o dużym potencjale starzenia, ponad 20 lat, do degustacji w obszernym i pojemnym kielichu kryształowym w temperaturze od 61 ° do 65 ° Fahrenheita (16-18 ° C) Z jedzeniem: dania mięsne wielkiej kuchni, dziczyzna; doskonale komponuje się również z dojrzewającym serem. Cechy szczególne: Wino o niezapomnianym zapachu, poruszające, doskonałe również na zakończenie posiłku.

 

Antonella i Vincenzo określają siebie mianem „producentów z pasji” i lubią mówić, że nie da się mówić o terroir, aby opisać jakość wina, jeśli to terytorium nie jest kochane, szanowane i pielęgnowane. Posiadłość prowadzona jest przez rodzinę, co gwarantuje poziom jakości produkcji wyłącznie z własnych winogron, starannie uprawianych w winnicy i zbieranych w całości ręcznie; winorośl jest uprawiana wyłącznie przy użyciu składników pochodzących z upraw ekologicznych. Stały poziom jakości w czasie umożliwił obiektowi zdobywanie nagród i uznanie zarówno we Włoszech, jak i za granicą. W relacjach z rynkiem osiedle jest dynamiczne i elastyczne, gotowe na nowe rynki i nowe wyzwania.

I BALZINI Black Label 2007 - Opinie klientów

Dodaj opinię

I BALZINI Black Label 2007

Dodaj opinię