

Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Złoty napój. W nosie nuty dojrzałych owoców, ananasa i brzoskwini. Intensywnie aromatyczne i świeże. Na podniebieniu intensywne, aksamitnie słodkie z intensywnym finiszem. Aromatyczność winogron pochodzenia jest wyraźnie wyczuwalna.
Moscato Bricco Quaglia - certyfikowane jako organiczne od 2021 r. - to wyrazisty, angażująco świeży i owocowy klasyk z pachnącym bukietem owoców. W smaku cytrusy, średnia słodycz, delikatnie musujące i z przyjemną równowagą.
Obowiązkowa pozycja na miłośników słodyczy. Pyszne słodziutkie winko, które pozwoli zrelaksować się po ciężkim dniu.
Moscato d'Asti to rewelacyjne, lekko musujące i naprawdę pyszne słodkie wino. Ma złocistą barwę z zielonymi refleksami a w zapachu jest żywe i pełne z nutami moreli i ananasa. Uwielbiam go. Jest cudowne i podkreśla smak każdego deseru.
Bricco Quaglia marki La Spinetta to klasyczne piemonckie Moscato, godne uwagi i o wielkiej osobowości. W nosie o pięknym słomkowożółtym kolorze natychmiast pojawiają się owocowe nuty brzoskwini i balsamicznej szałwii z delikatnymi nutami miodu, które pozwalają na rozgrzanie. W ustach bardzo owocowe z brzoskwinią, słodkie, ale nigdy mdłe, z delikatnymi i bardzo eleganckimi nutami ziołowymi. Kończy się czysto i bardzo świeżo.
Moscato d'Asti DOCG Bricco Quaglia La Spinetta 2022 to symbol, Moscato zimy, najbardziej piemonckie ze wszystkich win piemonckich. Moscato to trunek piemoncki i piemoncki, pachnący kwiatami i miodem, delikatnie alkoholowy, zawsze imprezowy.
Znany jako pierwszy włoski Moscato uzyskany z jednej winnicy, Bricco Quaglia jest pełen osobowości. W nosie aromaty brzoskwini i szałwii z delikatnymi nutami miodu. Na podniebieniu oferuje szereg smaków, od świeżych owoców po delikatne zioła, a kończy się niezwykle czystym i świeżym finiszem.
We wczesnych latach sześćdziesiątych Giuseppe Rivetti, nazywany „Pin” i jego żona Lidia, byli wykwalifikowanymi i oddanymi rolnikami z ogromnym uznaniem i znajomością tradycji, a jednocześnie byli zainteresowani przyszłością. Po sukcesie swojej firmy Moscato postanowili zdywersyfikować i skupić się na czerwonych winogronach. Jego pierwszy wypad miał miejsce w 1985 roku z Barbera Ca di Pian. W 1989 roku powstał Pin. Dzięki obserwacji i współpracy z innymi producentami wino to powstało z nowych pomysłów enologicznych oraz przy zastosowaniu najnowszych technik winnic i winiarstwa. Plan zakładał stworzenie wina o międzynarodowym apelu, ale także głęboko związanego z terytorium Piemontu.
Doświadczenie zdobyte podczas produkcji Pina okazało się cennym narzędziem, gdy zbliżyliśmy się do Barbaresco. Nasze pierwsze Barbaresco, Gallina, powstało w 1995 r., następnie Starderi w 1996 r. i wreszcie Valeirano w 1997 r. Wszystkie trzy Barbaresco są robione dokładnie tak samo w piwnicy. Wina podkreślają wyjątkowe różnice każdej winnicy. W 1997 roku Gallina Cru rozpoczęła produkcję prestiżowej Barbera d'Alba, która nadal wyróżnia się wyjątkowymi cechami, jakie daje jej ta niesamowita winnica i ziemia. 1998 był rokiem Barbera d'Asti Superiore Bionzo. Wino o ogromnej strukturze i długowieczności, zrobione z wiekowych winorośli.
Kierowani ambicją i zachęceni tym, co stworzyli, podjęli decyzję o zakupie kilku hektarów winnic w Grinzane Cavour. Giorgio Rivetti przewidział ogromny potencjał winnicy. Grinzane Cavour produkowało wina, które łączyły w sobie najbardziej prestiżowe i charakterystyczne cechy Barolo. W 2001 roku skupili się na Toskanii i stworzyliśmy nową winiarnię Casanova della Spinetta. Chcieli podjąć wyzwanie pracy na innym terytorium z różnymi odmianami winogron. Chociaż trend polegał na pracy głównie z międzynarodowymi odmianami winorośli, po raz kolejny pozostali wierni swojemu szacunku dla rodzimych odmian winorośli, którymi w tym przypadku była Sangiovese.
Z głęboką pasją do szampana i chęcią wyróżniają się ponownie, w 2011 roku nabyli winnicę Contratto, renomowaną i historyczną piemoncką wytwórnię win musujących. W Contratto zachowali tradycyjną historię tej winnicy dzięki swojej klasycznej i enigmatycznej metodzie. Natychmiast pozyskano nowe winnice, dzięki czemu Contratto bez wątpienia stało się ważnym punktem odniesienia w apelacji Alta Langa. Jego ostatnia przygoda rozpoczęła się w 2018 roku od przejęcia kilku hektarów na wzgórzach Tortony w Piemoncie, które przeznaczone są do produkcji Timorasso. Całym sercem wierzą w ogromny potencjał tego wyjątkowego białego winogrona. Są pewni, że ten niesamowity rodzimy gron z Piemontu można porównać do najlepszych białych win na świecie.
Masywna butelka z grubego szkła ,ciemne szkło ,dobry korek ,piękna etykieta. Po otwarciu piękny zapach ,smak delikatny i szlachetny z każdym łykiem nie czuć żadnego alkoholu za to czuć jabłko,cytryne i morele. Słodkość jest na idealnym poziomie generalnie można te wina uznać na idealne na każdą okazje ,nagazowanie też nie przytłacza ,oczywiście schłodzone najlepiej do około 10 stopni, zachęcam spróbowania niezapomniana przyjemność