

Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Levarie Soave Classico, to klasyczne białe wino włoskie, sławne na całym świecie ze względu na swój delikatny aromat i smak oraz ogólne wrażenie lekkości. Produkowane jest w stylu nowoczesnym w regionie Veneto, w tradycyjnym obszarze w ramach apelacji Soave.
Nuty alpejskiej flory, grejpfruta i marakui łączą się z nutami pachnących rogalików i ziół leczniczych ozdobionych stemplami węglowodorowymi. W ustach świeże i rześkie, wzmocnione obecnością ziarnistego jodu. Owocowy finisz o niezwykłej trwałości.
Kolor słomkowożółty z zielonkawymi refleksami. W nosie przyjemne aromaty kwiatowe i letnich owoców, takich jak morela i brzoskwinia. Na podniebieniu delikatna mineralność nadaje mu przytulną elegancję, która jest bardzo dobrze zrównoważona świeżością.
Masi's Colbaraca Soave Classico Superiore DOCG to jedno z klasycznych białych win z regionu winiarskiego Veneto we Włoszech. Zaprojektowana we współczesnym stylu Colbaraca jest wytwarzana w 100% z winogron Garganega uprawianych w winnicach należących do Masi w Monteforte, sercu historycznego i tradycyjnego obszaru Soave. Wino o jasnosłomkowej barwie, aromaty owoców tropikalnych z bananami, mango i nutami skórki grejpfruta. W smaku dobrze zbudowane, kremowe z nutami gruszki i dobrą mineralnością. Znakomity Soave w nowoczesnym stylu, doskonały jako aperitif lub do przystawek, owoców morza lub ryb, risotto i dań makaronowych z warzywami lub innymi lekkimi sosami. Dobre również do jajek i białych mięs.
Atrakcyjny bukiet owocowy rozpieszcza nos, delikatny i elegancki. Na podniebieniu raczej delikatne, miękkie i zrównoważone z pięknym finałem
Kolor słomkowożółty. Na nosie intensywne nuty żółtych i tropikalnych owoców, cytrusów i świeżych orzechów laskowych, z aromatycznymi ziołami. Na podniebieniu wino jest świeże, miękkie i owocowe, charakteryzuje się przyjemną gładkością i końcową kwasowością.Soave doskonale sprawdza się jako aperitif szczególnie w ciepły wiosenno-letni wieczór. W połączeniu z pizzą, mozzarellą i świeżymi produktami mlecznymi, w tym serami, rybami słodkowodnymi lub delikatnymi, takimi jak pstrąg łososiowy, karp i dorsz gotowany na parze. Doskonały również do dań ze szparagów lub makaronów z delikatnym sosem.