

Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Pyszne wino z Sycylii
Nos jest bardzo wyrazisty z nutami owoców o białym miąższu, warzyw i minerałów. Jego złożoność obraca się wokół nut liści i bukietu kwiatów. Aromaty odbijają się echem na podniebieniu, które oferuje długie, prostoliniowe wrażenia smakowe podkreślone mineralnością. Świeża, kusząca struktura jest naznaczona lekko taninowym finiszem, który wspiera aromatyczny potencjał tego wina.
Dzięki świeżemu i owocowemu smakowi Grillo dobrze komponuje się z daniami rybnymi i warzywnymi, ale także z lekkimi pierwszymi daniami, takimi jak makaron z sosem pomidorowym lub risotto z grzybami.
Grillo jest pachnące i kwiatowe, a wino charakteryzuje się wielką czystością i świeżością. Przebijają się aromaty kwiatu brzoskwini, gujawy i wiciokrzewu, a także delikatne nuty jaśminu, kwiatu pomarańczy i kandyzowanych sycylijskich owoców. Jego piękna mineralność podkreśla zachwycające kontrasty pomiędzy słodyczą i wytrawnością, co w połączeniu z jego wielką wartością zapewnia beztroską przyjemność picia.
W domu na Sycylii; powstałe wina stołowe są pełne, o kwiatowym, ziołowym aromacie. Główny składnik wzmocnionego flagowego wina Sycylii
Wino Grillo można pić bez okazji. Intensywne aromaty grejpfruta i świeżych winogron z nutą dymu, które prowadzą do podniebienia pełnego rozkosznych tropikalnych smaków. Zwieńczone orzeźwiającą kwasowością wino jest idealne na gorące, leniwe popołudnia.
Podziel się z przyjaciółmi. W sumie cudowne, rześkie i świeże wino, idealne na lato. W nosie dużo cytryny i zielonego jabłka. Na podniebieniu świeże, jasnobiałe z orzechowymi, owocowymi posmakami. Czyste, pikantne w smaku, o dobrej i przyjemnej trwałości.
Grillo to pełniejsza, żywa alternatywa dla zwykłych białych win, które znamy i kochamy. Z jasną kwasowością i lekko ziołową nutą, Grillo jest łatwe do picia i bardzo wszechstronne, jeśli chodzi o łączenie z jedzeniem. Grillo idealnie komponuje się z owocami morza, sałatkami i po prostu pięknym letnim dniem spędzonym na werandzie lub nad morzem.
początkowo oczarował mnie aromat bogaty w kwiaty pomarańczy i skórki cytrusów, nuty jodowane, miąższ brzoskwini. Smak jest bardzo pikantny i świeży, płynny, soczysty i trwały. Świetne wino do ryb, skorupiaków i skorupiaków, świeżych serów, wędlin, jajek i risotto, makaronów z lekkimi sosami, kurczaka, świeżych makaronów. Idealne jako aperitif. Optymalna temperatura serwowania to 12ºC w wysokiej i szerokiej szklance.
Luma Grillo Sicilia odsłania słomkowo-żółty, jasny i jasny z delikatnymi zielonkawymi refleksami. bukiet: szeroki i zaskakująco świeży nos, z nutami cytrusów, ananasa i lekkim smakiem żyły mentolowej: złożony, harmonijny z wyraźną pikantną żyłą i wyraźną mineralnością.
Jasno słomkowa barwa ze złotymi refleksami. Aromaty kwiatów i owoców, cytrusów i brzoskwiń. W ustach świeże i pełne, z nutami mineralnymi i lekką goryczką na finiszu.
Wino Grillo charakteryzuje się żywą, świeżą kwasowością z nutami kwiatowymi i smakiem egzotycznych owoców. Doskonałe do lekkich dań lub dań rybnych, lekkiego risotto, kus kus i zupy rybnej. Świetne z wędzoną rybą i krabem. Doskonały aperitif.