Montelliana Prosecco Spumante Extra Dry Treviso
Wino Montelliana Prosecco Spumante Extra Dry Treviso
Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Montelliana Prosecco Spumante Extra Dry Treviso
Kraj: Włochy
Region: Veneto
Apelacja: Treviso DOC
Producent: Cantina Montelliana
Szczep: Glera
Rodzaj: delikatnie wytrawne, musujące
Pojemność: 0,75l
Montelliana Prosecco Spumante Extra Dry to białe delikatnie wytrawne wino musujące powstałe metodą Charmata, prezentuje jasno słomkową barwę z aromatami białych owoców pestkowych, brzoskwiń, gruszek oraz nektarynek. W smaku jest świeże, lekkie i orzeźwiające z przyjemną owocowością, wykończoną słodkawą nutą. Sugestie kulinarne: sałatki, sałatki owocowe, zimne przekąski, owoce morza, desery, aperitif.
Prosecco wino musujące to produkt o średniej kwasowości, niższej niż w przypadku popularnego szampana. Dzięki temu zyskuje sobie coraz szerszą grupę sympatyków Zwolenników wina prosecco zjednuje również niski alkohol 11-12%, przystępna cena prosecco oraz na ogół wyczuwalna subtelna słodycz owoców. W poszukiwaniu cukru lub jego braku należy być niezwykle uważnym. Popularne w winach prosecco określenie dry, które spotkamy na etykietach butelek tegoż trunku, oznacza bowiem produkty najsłodsze (co nie znaczy słodkie!).
Montelliana Prosecco Spumante Extra Dry Treviso - Opinie klientów
Montelliana Prosecco Spumante Extra Dry pyszne
Musujące wino, które swój orzeźwiający charakter zawdzięcza sporej zawartości bąbelków...
Prosecco delikatne.
To wysokiej klasy Proseco o słomkowo-żółtej barwie, charakteryzuje się bukietem złożonym z dojrzałych jabłek, z wyczuwalnym bananem oraz brzoskwinią. Imponująca trzy litrowa butelka gwarantuję, że zabawa w dobrym towarzystwie szybko się nie skończy.
2023-06-30
Montelliana Prosecco
Słomkowożółty. Nos jest przyjemny i elegancki z aromatami żółtej brzoskwini, glicynii i odległego wspomnienia mimozy, które są spójne również w ustach. Elegancki, z dobrą wytrwałością. Doskonały jako aperitif lub w połączeniu z przystawkami i daniami rybnymi. Zaleca się spożywanie go w temperaturze 8-10°C w zwężającej się szybie.