Montelvini Prosecco Extra Dry
Wino Montelvini Prosecco Extra Dry
Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Montelvini Promosso Prosecco Spumante Extra Dry
Kraj: Włochy
Region: Wenecja Euganejska - Veneto
Kategoria: Musujące
Klasyfikacja: Regionalne
Producent: Montelvini
Rodzaj: Białe delikatnie wytrawne
Szczep: Glera Prosecco
Pojemność: 0,75 l
Alkohol: 11,0%
Prosecco zwane winem musującym, pochodzi ze skrupulatnej i starannej selekcji winogron glera ze wzgórz Treviso. Barwa słomkowożółta z zielonkawymi odbiciami charakteryzuje się drobnym perlistym bąbelkiem. Owocowo-kwiatowy bukiet z lekką nutą drożdżową, jest pełny i aksamitny na podniebieniu. rol
Notatki Sommelier Bachus Wina
Prosecco delikatnie słodkie można powiedzieć, SUGAR G/L 15.00 Prosecco do lodów, doskonałe Montelvini. Proscco Montelvini Extra Dry typowe dla ziemi Treviso, Glera jest jedną z najstarszych winorośli i została ceniony od czasów rzymskich. Gromady winogron Glera są duże, długie, luźno zapakowane i uskrzydlone żółto-złotymi winogronami. Winogrona Glera dojrzewają pod koniec września. Po delikatnym naciśnięciu moszcz jest fermentowane w kontrolowanej temperaturze przy użyciu wybranych drożdży. Po fermentacji, wino jest filtrowane i przechowywane i fermentowane ponownie w autoklawie w którym dodaje się likier de tirage w temperaturze 16 ° C podczas musowania wino jest uzyskiwane, jest schładzane w temperaturze - 4 ° C i osiedla się w kontakcie z winem drożdże. Po udoskonaleniu wino przechodzi filtrację izobaryczną w innym autoklaw i jest wino prosecco butelkowany.
2023-08-28
Prosecco do Aperol
Kolor blady, jasnożółty z typową chrupiącą i delikatną perlistością. Złożony bukiet z owocowymi nutami brzoskwini, zielonego jabłka z nutami akacji i bzu. Na podniebieniu świeże i lekkie, ze zrównoważoną kwasowością i treściwością. Harmonijne z długim, utrzymującym się posmakiem.