Cascina Fonda Moscato D'Asti DOCG Bel Piano
Wino Cascina Fonda Moscato D'Asti DOCG Bel Piano
Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Cascina Fonda Moscato D'Asti DOCG Bel Piano
Kraj: Wlochy
Region: Piemont
Szczep: Moscato 100%
Denominazione: Moscato d’Asti DOCG
Pojemność: 0,75
Alkohol: 5,5%
MOSCATO D'ASTI „Bel Piano” MOSCATO D'ASTI DOCG „BEL PIANO”, urodzony w firmie w 1988 roku, znany był jako Moscato Naturale d'Asti ze względu na swoją świeżość. Jego nuty aromatyczne doskonale nadają się do deserów, sałatek owocowych, lodów i chwil słodkiego relaksu. Nazwa: Moscato d'Asti „Bel Piano” Rodzaj: wino o kontrolowanej i gwarantowanej nazwie pochodzenia Odmiana winogron: białe Moscato di Canelli Widok: jasnosłomkowożółty z lekkimi zielonkawymi refleksami. Bukiet: czysty, intensywny, z nutami zapachowymi przypominającymi winogrona Moscato i wyraźnymi nutami akacji i kwiatu lipy. Smak: delikatnie słodki, ale nie mdły, dzięki dobremu smakowi i aromatycznemu finiszu, który przypomina doznania odczuwane w nosie. Parowanie: suchy makaron, desery na bazie lekkich owoców i śmietany, panettone, ciasto orzechowe, szczególne sery, takie jak Castelmagno. Bardzo przyjemny jako aperitif i jako orzeźwiający napój o każdej porze dnia. Temperatura serwowania: 5°C. Przechowywanie: butelki należy przechowywać w chłodnym i przewiewnym miejscu, z dala od źródeł światła. Moscato d'Asti „Bel Piano”
Notatki Sommelier Bachus Wina
Kolor jasnosłomkowożółty z trwałym i delikatnym nalotem. W nosie aromatyczne nuty winogron muszkatołowych, kwiatu lipy i białej brzoskwini. Na podniebieniu z kolei delikatne, słodkie z przyjemną końcową świeżością.
Cascina Fonda Bel Piasi to świetny klasyk na zakończenie kolacji / toast na przyjęciu bożonarodzeniowym, nawet jeśli jest bardzo odpowiedni ogólnie na zakończenie posiłku i w połączeniu z deserami, takimi jak pandoro, panettone, ciasta babci lub tort mimozy , tarty z białymi owocami.
Cascina Fonda ma siedzibę w Neive, w prowincji Cuneo, w sercu obszaru Asti Spumante. Firma została założona w 1963 roku przez Secondino Barbero, nawet jeśli będą to dwaj synowie Marco i Massimo, którzy od 1988 roku będą wdrażać produkcję i jakość tego ostatniego, zwiększając sprzedaż i eksport do wielu krajów za granicą.
Winogrona są zbierane i natychmiast transportowane do piwnicy, gdzie są natychmiast rozgniatane i odszypułkowane. Winifikacja odbywa się wtedy tradycyjnie na biało w kontrolowanej temperaturze około 16°C. Kolejna fermentacja, odpowiedzialna za drugą fermentację, odbywa się według metody Charmat Martinotti w autoklawie z dodatkiem wyselekcjonowanych drożdży. Produkt jest następnie stabilizowany na zimno, butelkowany i po kilku miesiącach spoczynku jest faktycznie wprowadzany na rynek.
2022-10-16
MOSCATO D'ASTI
Słomkowożółty ze złotymi refleksami w towarzystwie delikatnej bąbelkowej bąbelkowej. bukiet: intensywny, bardzo przyjemny i dobrze zdefiniowany delikatnymi nutami leśnego podszycia, mchu i brzoskwini. smak: delikatnie słodki, harmonijny i o bardzo delikatnym aromacie.