

Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Glicerynowy, smaczny i tłusty na podniebieniu. Nuty mineralne są również zauważalne. Świeży i zrównoważony. Długi i przyjemny finisz. Złocistożółty kolor z zielonkawymi refleksami. Czysty i jasny. Złożony nos z nutami mineralnymi i cytrusowymi, owocowymi aromatami (marakuja i ananas) i aromatami białych kwiatów.
Bukiet pełny, bogaty, mocny i przyjemny, z wyczuwalnymi nutami gruszki, brzoskwini przeplatane suszonymi owocami, woskiem pszczelim oraz kwiatami akacji i takiegoż miodu. Wraz z upływem czasu i starzeniem się w butelce, pojawią się aromaty piżma i pecorino. Intensywne, żywe i energetyczne, bogate w nuty owocowe i z dużym potencjałem starzenia. Najwyższa klasa!
Jasno złota barwa ze świetlistymi refleksami, nawiązująca, jak chce producent, do kłosów pszenicy. Aromaty tropikalnych owoców (mango, grejpfrut, melon) z pikantnymi (korzennymi niemal) niuansami. Smak pełny, harmonijny z przyjemna soczystością. Długi finisz. Idealne dodatek do delikatnych przystawek, dań makaronowych i risotto z białymi sosami. Świetnie sprawdzi się z grillowanymi rybami.
Choć nazwa kojarzy się bardziej z gatunkiem znanego włoskiego sera to tym razem wino powstałe z winogron pecorino uwodzi nas imponującą świeżością wyczuwalna gruszka suszone jabłka, dojrzały agrest i kalifornijski ananas. Pij dla przyjemności, lekkość i soczystość nie chce kompana podczas degustacji... jak się uprzesz zamów frytki z ketchupem z MacDonald
Aromaty Pecorini imponujaco atakują zmysły węchu. Wstęp jest tak miły aż szukamy kieliszka aby sprawdzić smak. Zapach wina pecorino jest charakterystyczny i mocny, z przekonującymi esencjami owoców, w tym tropikalnych, mango, melona, grejpfruta i wyjątkowymi niuansami korzennymi. Smak jest pełny, harmonijny, pikantny i długotrwały. Choć nazwa kojarzy się bardziej z gatunkiem znanego włoskiego sera to mam na myśli identycznie nazywający się szczep winny jak i powstające z niego białe wino. Mimo, że Pecorino w ciągu ostatnich lat odnosi ciągłe sukcesy, to trzeba przyznać, że Włosi mieszkający poza regionem jego występowania czyli Marche i Abbruzzo często sami nie mają pojęcia o jego istnieniu. Uniemożliwia im to ich zbyt regionalne przywiązanie do swoich win.A tym razem szczęście uśmiechnęło się do polaków gdzie wino pecorino króluje wśród białych wina na stołach.
Wino oferuje kuszący owocowy charakter, z mieszanką dojrzałych i cukierkowych nut. Pierwszy plan wypełnia zachwycająca esencja zielonej gruszki, gruszki, agrestu, limonki, zielonego jabłka, cytryny i kiwi, której towarzyszą nuty cytrynowego cukierka, dzikiej gruszki, dzikiego jabłka i zielonego grejpfruta. W trakcie aromatycznej podróży pojawiają się subtelne nuty piołunu, łąki, żonkila, pokrzywy, mięty i nuty eukaliptusa, dodając złożoności i głębi.