Prosecco Extra Dry Santa Margherita DOC Valdobbiadene
Wino Prosecco Extra Dry Santa Margherita DOC Valdobbiadene
Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Santa Margherita Prosecco Extra Dry Valdobbiadene
Kraj: Włochy
Region: Veneto
Producent: Santa Margherita
Apelacja: DOC Valdobbiadene
Oznaczenie: Prosecco Extra Dry DOC
Szczep: 100% Glera
Rodzaj: białe, musujące
Pojemność: 0,75l
Alkohol: 11,50% PWW
Słomkowy jasnożółty kolor i przeciągające się strumienie małych pęcherzyków oraz subtelne aromaty kwiatów wraz z owocami gruszki i brzoskwini prowadzi do wspaniałych odczuć dla kubków smakowych. Świeże aromaty wina sprawiają, że wspaniale komponuje się z ostrymi przystawkami. Idealnie pasuje również do skorupiaków oraz potraw owocowych i warzywnych.
Notatki Somelier Bachus Wina
Extra Dry Prosecco Santa Margherta Z kiści uprawianych w rejonie Prosecco otrzymuje się wino bazowe, które następnie poddaje się spienianiu. Wykorzystanie wybranych drożdży, wolne czasy referencji trwające co najmniej trzy tygodnie, przeprowadzone w kontrolowanej temperaturze 15–18 ° C, wydłużony czas odpoczynku na drożdżach około miesiąca i butelkowanie izobaryczne pozwalają uzyskać i z czasem gwarantują świeżość i zapach aromatów i smaków. Winnice są hodowane w pagórkowatym regionie prowincji Treviso, w sercu obszaru DOC, na wysokości około 250 metrów nad poziomem morza. Teren z przeważnie morenowymi, dobrze wyeksponowanymi uprawami pozwala hodować winogrona Glera w roślinach około 4000 roślin na hektar, zebranych we wrześniu. Z winogron powstanie wino o objętości 11 stopni Alkoholu Objętościowego. Charakterystyka Prosecco Santa Margherita. Na pierwszy rzut oka Prosecco Extra Dry Santa Margherita ma wspaniały słomkowy żółty kolor oraz drobną i trwałą perlage. Funkcje antycypujące zapach i delikatność aromatów kwiatowych i owocowych z białym miąższem, takim jak gruszka i brzoskwinia. W ustach jest pełny i elegancki, o pobudzającej świeżości, która przez długi czas zwiększa bogatą gamę aromatów. Polecane pary degustujące Prosecco Extra Dry DOC . Dzięki swojej miękkości i aromatycznemu aromatowi Extra Dry Prosecco Santa Margherita jest szczególnie ceniony zarówno jako aperitif, jak i dodatek do smacznych i pikantnych przystawek. Znakomity do sałatek ze skorupiaków i potraw warzywnych. Powinien być podawany w wysokim i stożkowym szkle w temperaturze 6 ° C Sugestie kulinarne: Pikantne sery, Skorupiaki, Miecznik, Aperitif, Przystawki z wędzonych ryb, Przekąski z ryb na parze, Tatar z ryby-carpaccio, Sushi-sashimi.