Rizzardi Chiaretto Bardolino Classico DOP
Wino Rizzardi Chiaretto Bardolino Classico DOP
Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Rizzardi Chiaretto Bardolino Classico DOP
Kraj: Włochy
Region: Wenecja Euganejska -Veneto
Apelacja: Chiaretto Bardolino Classico DOP
Producent: Guerrieri Rizzardi
Szczepy: Corvina, Rondinella, Molinara, Negrara, Sangiovese
Rodzaj: łagodnie wytrawne, różowe
Pojemność: 0,75l
Wino o pięknej różowej barwie z niuansami wiśni i miedzianymi refleksami. Aromaty poziomek i malin z nutami dzikich ziół. W ustach lekkie, orzeźwiające, o mocnym smaku owocowym. Czyste, lekko pikantne na finiszu. Sugestie kulinarne: zimne przystawki, prosciutto z melonem, pasty, dania z ryżem, skorupiaki, owoce morza, białe mięsa, kuchnia azjatycka z delikatnym curry.
Informacjie od producenta
KEYA jest wynikiem kilkuletniej pracy, w której staraliśmy się stworzyć wino różowe, które najlepiej wyraża nasz styl winiarstwa i osobowość naszych winnic na wzgórzach z widokiem na Bardolino. Stopniowo dostosowywaliśmy mieszankę i kolor, aby osiągnąć styl, który najlepiej ucieleśnia cechy Bardolino Chiaretto.
Etykieta jest hołdem dla weneckiego dziedzictwa Contessy MC Loredan, ponieważ to ona przez wiele lat kierowała Guerrieri Rizzardi i przedstawiła tak wielu Bardolino Chiaretto jako wino. Nazwa jest prostą grą dwóch pierwszych sylab Chi-a-ret-to (KLUCZ-A).
Jasny kolor, ale bogaty w stylu, zalecamy picie tego żywego różowego lekko schłodzonego (10-12°C lub 50-53°F). Jest dobry sam lub jako dodatek do szerokiej gamy dań, takich jak sałatki z ryżu lub makaronu, białe mięso, skorupiaki i owoce morza, a także doskonale komponuje się z lekko doprawionymi daniami curry.
2022-06-22
Rizzardi Chiaretto Bardolino Różowe wino z Venetto
Piękna różowa barwa wina z niuansami wiśni i miedzianymi refleksami. Aromaty malin i poziomek z nutami dzikich ziół. Na podniebieniu orzeźwiające, lekkie, o mocnym smaku owocowym. Czyste, delikatnie pikantne na finiszu. Czyste, delikatnie pikantne na finiszu. Rekomendujemy do zimnych przystawek, prosciutto z melonem, pasty, dań z ryżem, skorupiaków, owoców morza, białego mięsa, kuchni azjatyckiej z delikatnym curry.