- Polecane!

Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
W smaku delikatne. Kolor jest otwarty i jasny, wiśniowy. Z aromatami rodzynek, chleba figowego, suszonych owoców, takich jak orzechy laskowe, słodkich przypraw i innych końcowych nut balsamicznych. W smaku wytrawne, z wyczuwalnymi nutami drewna, dojrzałymi taninami, dobrą kwasowością i długotrwałym smakiem. Przyjemne, ale z przesłaniem, które je wyróżnia.
Gęsty, prawie nieprzenikniony rubinowy kolor (typowy dla zawartości antocyjanów w Montepulciano) pozwala dostrzec Sangiovese w jaśniejszych i bardziej przezroczystych krawędziach. W nosie różnica między tymi dwoma winoroślami jest dość wyraźna: Montepulciano ma zwykle nuty czarniejsze, takie jak śliwka i czarne wiśnie, podczas gdy drugie ma nuty bliższe dojrzałym czerwonym owocom. Obydwa kierunki są wyraźnie widoczne w kieliszku, od otwarcia z nutami ciemniejszych owoców i przypraw, takich jak cynamon, czarny pieprz i część żywiczna i balsamiczna, aż do bardziej kwaśnej części wiśni i żelaznej i krwawej części na końcu. Już w degustacji połączenie obu winorośli jest bardzo złożone i zrównoważone. Pomimo młodzieńczej kwasowości i tanin, wino pokazuje swoje znaczenie, eleganckim i świeżym wyglądem. Mięso, główny bohater możliwych kombinacji, pozostawia również miejsce na pierwsze dania, takie jak Vincisgrassi z regionu Marche.
Świeży i owocowy nos dostarcza aromatów dojrzałej czerwonej wiśni, truskawki i żurawiny z niuansami ziemistego buraka, przypraw i odrobiną liści herbaty. Owocowe nuty trwają na lekkim do średnio ciężkiego podniebieniu z czerwonymi owocami żurawiny, wiśni, truskawek, przypraw, ziemistymi smakami z ziołowymi, mineralnymi i słonymi akcentami w środkowej części podniebienia. Jest wspierany przez świeżą kwasowość i eleganckie, lekkie, drobne i pyliste taniny o teksturze. Wytrawne z mineralnymi nutami utrzymują się w długim, teksturowanym finiszu.
Głęboki rubin, graniczący z fioletem. Umiarkowana intensywność w nosie z atrakcyjną nutą ciemnej wiśni, czarnego pieprzu, gęstej truskawki. Podniebienie cieszy się pyszną czystością ciemnych, jeżynowych owoców, wino jest miękkie z umiarkowanymi taninami i kwasowością. Dobrze zbalansowane i idealne do picia.
Aromat pokruszonych, mentolowych ziół, jeżyn i czarnego pieprzu jest uniesiony i czysty w nosie. To lekkie Montepulciano oferuje soczysty rdzeń aromatów wiśni i jeżyn na podniebieniu, a wszystko to otoczone delikatnymi, ale wspierającymi taninami. To wspaniała czerwień na co dzień, która będzie mile widzianym dodatkiem na stole.
Aromaty wiśni zanurzonych w brandy, mokrego tytoniu i ciepłych przypraw niosą ze sobą dobrze skoncentrowany nos. Gładkie taniny i świeża kwasowość zapewniają wystarczające wsparcie bogatym owocom wiśni na podniebieniu, z ciepłymi przyprawami utrzymującymi się na końcu.
Ta bogata czerwień to bogactwo owoców i ciepłych przypraw. Gęsty rdzeń wiśni nasączonej brandy jest wysadzany ziele angielskie, cynamonem i goździkami, otoczony mocną, sztywną strukturą garbnikową, która pozwala całemu bogactwu się rozszerzyć. Jest mnóstwo napędzającej kwasowości, która zapewnia pewną równowagę, ale ostatecznie pozostaje to wylęgające i chwytliwe, wymagające solidnego białka jako dopasowania.
Picie wina powinno odbywać się w odpowiedniej atmosferze i być powolne, to samo dotyczy procesu odkorkowywania. Pośpiech w tym przypadku jest mocno niewskazany. Trzeba przede wszystkim wyczuć korek, delikatnie manewrując otwieraczem. Najlepiej, jeśli korek wyjmowany z szyjki nie wyda żadnego dźwięku. Następnie poczujesz same dobre oceny wina. W nosie tego wina panuje godna pozazdroszczenia koncentracja, dostarczająca aromatów ciemnej wiśni, śliwki, soli i tytoniu. Moc i werwa w gruboskórnych owocach jagodowych na podniebieniu o średniej treściwości, zbudowane przez solidną ramę garbników i napędzane przez orzeźwiającą nutę kwasowości.
Wina oczyszczają organizm z toksyn i spowalniają procesy starzenia się organizmu. Dzięki zawartości resveratolu, wino opóźnia starzenie się komórek ciała. Wino poprawia koloryt i napięcie skóry, nadają jej blask, odświeża, relaksuje i odpręża. Dobrym tego przyklade jest montepuliciano d'abruzzo, jego jasna czerwona wiśnia łączy się z kruszonym granitem i ziołami w nosie tej czerwieni. Podniebienie średnio treściwe jest soczyste w żywym smaku czerwonej wiśni, z linią chrupiących tanin i żywą kwasowością, które je wspierają.
Gęste aromaty nasączonej brandy czerwonej wiśni i śliwki spotykają się w nosie z mocną mieszanką słodkich przypraw i kruszonych ziół. Na podniebieniu o średniej treściwości jest zaokrąglone i ukazuje soczystą mieszankę świeżych owoców wiśni i śliwek, doprawioną większą ilością słodkich przypraw.
Wio jak piękna czerwień, wykonana w całości z Montepulciano, zaczyna się od jasnego aromatu tytoniu, kruszonych ziół i czarnego pieprzu. W smaku jedwabiście gładkie i soczyste, z mocnym posmakiem czerwonej wiśni, z dużą kwasowością i chwytliwymi taninami, które trzymają wszystko pod kontrolą. Kruszony kamień i więcej ziół dodają uroku trwałemu finiszowi.
Wzorcowe wino Montepulciano d'Abruzzo. Początkowo napotkasz się na gęsty aromat wiśni i jeżyn zanurzonych w brandy łączy się ze zdecydowanymi dawkami tytoniu, anyżu i kardamonu w tej zmysłowej czerwieni. Pełne podniebienie jest zaokrąglone i elastyczne w dotyku, ze skoncentrowanymi aromatami ciemnych jagód i śliwki, które są podkreślone mieszanką słodkich i pikantnych przypraw. Mocna sieć tanin spaja całość, nie umniejszając walorów owocu.
Gęsto upakowane aromaty nasączonych brandy śliwek i jeżyn łączą się z płynnymi akcentami ziela angielskiego i tytoniu w tej ponurej czerwieni. Bogate w odczucie na podniebieniu, soczysty smak czarnej śliwki owinięty kocem wypolerowanych tanin i wzmocniony niezachwianą kwasowością. Ta czerwień ma połysk i głębię, która potrzebuje trochę czasu, aby się rozwikłać.
To wysokiej klasy Montepulciano zachwyca bogatymi aromatami kakao, pudełka po cygarach, kopru i anyżu, które łączą się w głęboką studnię nasączonej brandy czarnej wiśni i ciemnej śliwki. Na podniebieniu pełne i otulające, a jednocześnie czterokwadratowe w naturze, zbudowane przez drobnoziarniste, wypolerowane taniny i zintegrowaną kwasowość, która otacza gęsto upakowane ciemne owoce. Przyprawione śliwki pozostają na długim finiszu, co oznacza, że dobrze utrzyma się w piwnicy.
W tym Montepulciano uderza w gęste aromaty czarnej śliwki i jeżyny są podkreślone akcentami zmiażdżonych ziół i posiekanej mięty. Na podniebieniu pulchne owoce, gładkie w dotyku, zintegrowane taniny i jasna kwasowość. W tej opanowanej czerwieni ani jeden włos nie jest nie na miejscu.
Wspaniała, wypolerowana czerwień Abruzzo z aromatami kruszonego kamienia, jeżyn i jagód, a także nutami grafitu i pumeksu. Pełne i gładkie taniny, ale jednocześnie zrównoważone i wypolerowane. Trwa to minutami. Najlepsza czerwień z regionu.
Bogactwo wina i soczyste owoce to wyraźnie, ale w tym pikantnym profilu jest coś więcej niż tylko ukłon w stronę przyjaznego jedzeniu stylu Włoch. W winie wyczuwalne są nuty zarówno przypraw, jak i pieprzu – niemal rustykalny akcent, zwłaszcza w połączeniu z jedzeniem. Jego pełna konsystencja jest gęsta, zbliżona do syropu.
Po tej nazwie nie spodziewałem się wiele, ale jest zaskakująco bujny i dobrze wykonany. I bardzo uczciwa cena.
Intensywny, zwarty rubinowy kolor, nos jest upojony aromatami i perfumami, a smak pokazuje różne aspekty i ewolucje z każdym łykiem. Wino idealnie komponujące się z grillowanymi czerwonymi mięsami, doskonałe do gulaszu i mięs duszonych.
Montepulciano d'Abruzzo DOC ukazuje prawie nieprzenikniony rubinowoczerwony kolor. W nosie bukiet, który dotyka wszystkich rodzin aromatycznych, od owocowych nut śliwki po paloną kawę i nuty czekolady, niuans balsamiczny i mineralny, nuty humusu i mokrych liści. Na podniebieniu tanina jest dobrze zintegrowana w harmonijnym i intensywnym łyku, kończąc się długim finiszem, który przypomina pikantne nuty. Wino to doskonale komponuje się z: pieczoną jagnięciną, kaczka w sosie pomarańczowym, pieczona cielęcina, dziecko, sarna, duszony dzik, filet z zieloną papryką, polędwica wołowa, florencki, dojrzałe sery, łowca zajęcy, pappardelle z zajęczą szmatą, Kacza pierś, Gulasz z jelenia, golonka wieprzowa, gulasz z osła, tagliatelle z ragu.
Wino Montepulciano d'Abruzzo o złożonym profilu organoleptycznym, kolorze ciemnego granatu z fioletowymi refleksami. Nos jest szeroki i bogaty w aromaty z owocowymi nutami granatu i jagód, kwiatowymi nutami fiołka i pikantnym odcieniem pieprzu. Na podniebieniu można dostrzec aksamitne, bardzo trwałe taniny, eleganckie wino, które kończy się owocowymi aromatycznymi zwrotami.
Wino Montepulciano d'Abruzzo jest wyjątkowe i bardzo złożone. Na szkle wyczuwalny jest ciemny kolor granatu, a w nosie pojawiają się intensywne nuty owocowe z lekkim korzennym niuansem. Smak jest bardzo zrównoważony, harmonijny i aksamitny, czerwone wino pasuje do dań z czerwonego mięsa, takich jak grillowane mięsa lub dojrzałe sery.
Montepulciano d'Abruzzo DOP marki Tenuta Ulisse to czerwień natychmiastowa, rozpoznawalna ze względu na rubinowoczerwony kolor, przyjemny od razu, ale wzmacniający się także po kilku latach starzenia. Świeże aromaty czerwonych owoców, które ewoluują z czasem i świeży smak, jeśli jest pijany młodo, otulający, którym można się delektować podczas wieczorów towarzyskich z wędlinami i serami, ale także grillowanymi czerwonymi mięsami.
Po otwarciu korka w promieniu 1 metra od butelki wina uwalniają się zapachy śliwek i lukrecji. Ma głęboki rubinowy kolor i mieszankę zapachów śliwki i lukrecji, a także dębu, czarnej porzeczki i wiśni. Ma średnie ciało, umiarkowanie miękkie taniny, subtelną słodycz i lekką kwasowość, która jest dobrze zrównoważona. To wino, które nigdy nie zawodzi, o ile nie jest za młode. Cóż mogę powiedzieć, wydaje się, że różnice między rocznikami są niewielkie, a cena jest niska, co czyni je winem dobrej jakości. Jeśli spojrzeć na stare notatki degustacyjne, było napisane, że zaleca się pić go po co najmniej 4 latach.
Wino ma fioletowo-czerwony odcień z fioletowymi akcentami. W aromacie eleganckie odcienie czerwieni, dojrzałych jagód, konserwowanych owoców i przypraw. Taniny są wyraźne, ale miękkie, wino ma dobre ciało, a charakter jest namacalnie autentyczny. Do wina wybierz smaczne, rustykalne jedzenie. Osobiście proponuje świeży makaron z klopsikami, polentę z kiełbaską przyprawioną ziołami, grillowaną pieczeń jagnięcą, pieczeń cielęcą z pomidorami i parmezanem lub wegetariańską na grillowanych warzywach i zapiekanym serze.
Czerwone wino, produkowane z owoców pochodzących ze zrównoważonych źródeł, jest jedwabistym i czystym czerwonym winem, które ma naturalną owocowość i kwasowość i będzie dobrze komponować się z obfitym daniem z pieczonego bakłażana. Bukiet jest pachnący i jasny, z nutami suszonej wiśni, czarnej porzeczki, dymu, żywicy i płonącego węgla.
Wysoka półka wina. Cena wina przystępna co do jakości: świetne aromaty jagód, jeżyn i dębu. Przyjemnie ewoluuje i jest długie jednak nie oceniłbym tego wina jako wybitne, szacowałbym na 90pkt. Możliwe ze trzeba dłużej przechowywać.
Wolskie przysmaki. Bukiet oferuje aromaty jagód, minerałów i mentolu. Na podniebieniu wino jest pełne i bogate, czyste i jednocześnie odrobinę ostre. Charakteryzuje je mocna koncentracja i owocowość.
W aromacie wiśnia i dzikie zioła. Na podniebieniu owocowe nuty kwaśnej wiśni, czereśni, jeżyn, słodkiego cedru, białego pieprzu i tytoniu. Pełne, soczyste, gęste i gładkie wino z dojrzałymi taninami i średnią, idealnie wyważoną kwasowością. Długi, nasycony owocem finisz. Klasyk o wspaniałej relacji jakości do ceny.
Wino zupełnie niebywałe, intensywnie aromatyczne, w którym czerwone, dojrzałe owoce przeplatają się w harmonii z nutami waniliowymi. Usta są precyzyjnie zbalansowane, struktura dobra, a taniny świetnie zintegrowane z całością. Włoskie wino będące przykładem klasy na światowym poziomie.