

Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Świeże soczyste i miłe w smaku.
Niedawno skorzystałem z Twojej oferty. Cieszę się, że to zrobiłem i teraz żałuję, że nie kupiłem więcej
Smak dojrzały i gęsty, a jednocześnie mocno ustrukturyzowany, z mocnym, korzennym i słodko-kwiatowym nosem granny smith, wiosennych kwiatów, suszonego rumianku, skórki limonki i mokrego kamienia. Sok ma poważną okrągłość tekstury na podniebieniu, z ładną wewnętrzną słodyczą równoważoną kręgosłupem słonej kwasowości, ponieważ minerały i cierpkie owoce sadu sprawiają, że wszystko jest świeże i trwałe. Nuty pikantnej pomarańczy i mandarynki utrzymują się przez długi i marszczący policzki finał. Oszałamiający wyraz Pecorino, stworzony do starzenia, ale idealny na te późne letnie miesiące.
Wino Pecorimo dobrze smakuje, lecz zobaczcie ofertę win z Nowej Zelandii od Bachus Wina tu można pozostać na dłużej imponujący wybór win sauvignon blanc i pinot noir
Pecorino ma czyste, świeże i eleganckie aromaty o średniej do wysokiej intensywności unoszące się ze szklanki z dojrzałymi cytrusami cytrynowo-limonkowymi, drożdżowo-drożdżową mineralnością, białą brzoskwinią, skorupą ostrygi i aromatami ziołowymi. Ma bardzo dobrą wagę i koncentrację na średnio+ do średnio-pełnego, wytrawnego i lekko miodowego podniebienia z pysznymi i złożonymi cytrusami, białą brzoskwinią, jabłkiem-gruszką, przyprawami i słonymi minerałami. Ma ładnie zrównoważoną, soczystą kwasowość i bardzo delikatną teksturę w ustach. Nuty jabłka i gruszki ustępują miejsca minerałom drożdżowym i muszli ostryg na długim, chrupiącym i dobrze zrównoważonym finiszu. Ciesz się przez następne 4-5 lat. Bardzo polecam zakup w sklepie Bachus Wina cena kusząca! Ocena: 90 pkt.
Świeże i eleganckie, odzwierciedlające odmianę. Ustrukturyzowane. Owocowe, z długotrwałym finiszem. Słomkowożółte z zielonymi odcieniami.Wyjątkowy potencjał aromatyczny odmiany z owocowymi i kwiatowymi nutami. Intensywne i złożone, zawiera lekki mineralny akcent.
Blady, żółty kolor z zielonymi odcieniami. Nos z intensywnym zapachem kwiatów i dojrzałych cytrusów. Na podniebieniu dobrze zbudowane, z niuansami mineralnymi.
Wino charakteryzujące się żywą kwasowością, która pobudza podniebienie. Węchowo jest stonowane, z delikatnymi nutami owoców, takich jak zielone jabłko i cytryna, misternie przeplatanymi z ziołowymi niuansami. Na podniebieniu jego lekkość i nieskazitelny profil sprawiają, że jest to jednoznaczne i łatwo przyjemne wino, wyróżniające się czystością i wyrazistością owocowych smaków. Jest to białe wino, które odzwierciedla klarowność i precyzję przy każdym łyku.
Smak na wejściu to wyraźne wino, o dobrej strukturze i dobrej kwasowości. Zauważysz trwałość i soczystość ze świetnymi nutami mineralnymi, a także bardzo przyjemną i delikatną eksplozję egzotycznych owoców.
Aromat dość intensywny z nutami kwiatów i żółtego miąższu owoców. Świeży, miękki i trwały smak. Pijemy wino Pecorino na co dzień polecamy.
Przyjemne białe, łatwe do picia, z nutami cytrusowymi, o harmonijnym smaku, z utrzymującą się kwasowością. Dobrze komponuje się z daniami rybnymi, doskonale komponuje się z pierwszymi daniami lub bulionami.
Pecorino wino ukazuje się jako błyszcząca biel z charakterem, będącym wyrazem wspaniałych cech tej odmiany wina. W nosie intensywne aromaty przypominające egzotyczne owoce, następnie lekkie nuty cytrusowe. W ustach gładkie, żywe, z wyraźną kwasowością skontrastowaną z dobrym smakiem, w rezultacie szczególnie świeże, z nutami cytrusowymi towarzyszącymi na finiszu. Delikatniejsze dania rybne, takie jak surowe ryby i przekąski, stanowią idealne połączenie dla tego doskonałego Pecorino.
Pecorino Tenuta Ulisse to tradycyjne białe wino z Abruzji, bardzo przyjemne wino, o intensywnych aromatach przypominających brzoskwinie i owoce egzotyczne oraz o świeżym, mineralnym, harmonijnym smaku, z trwałym finiszem, idealne do surowych ryb .
W aromacie wina kryje się bogactwo aromatycznych i ziołowych niuansów tymianku, maści, rozmarynu i mięty pieprzowej. Cytrusy są obecne zarówno w aromacie, jak i smaku, podobnie jak żółte owoce. Jest też roślinna nuta zielonego pieprzu i nuta jałowca. Wysoka kwasowość i delikatna mineralność sprawiają, że wino jest dobrym winem spożywczym, które doskonale nadaje się do gnocchi ze szparagami i owczym serem, dań włoskich na białej fasoli ze świeżą cytryną, risotto z owocami morza lub, w przypadku nieco bardziej pikantnego dania, do świeżego makaronu z borowikami i kiełbasa ziołowa. Wino schłodzone w nadmiaże tłumi swoje zalety.
Wino to będzie dobrze komponować się z miękkim kozim serem, makaronem w białym sosie i włoskim kurczakiem maślanym cytrynowym lub po prostu popijać z przyjaciółmi na letniej imprezie. Z nutą orientalną będzie to również dobrze komponować się z każdym chińskim daniem rybnym zawierającym świeży imbir.
Nos raczej dyskretny z nutami owoców pestkowych, liści i kamieni. Ma pikantny charakter, powściągliwy i skupiony. Przyprawy na finiszu. Z miłym smakiem pozostają wspomnienia po degustacji.
Intensywny słomkowy żółty z nutami gruszki, białych kwiatów i egzotycznych owoców. W smaku strukturalne, z intensywnymi nutami cytrusów i owoców egzotycznych. Pełne i bogate, z finiszem dojrzałych owoców.
Pełne, dojrzałe wino. Głównie wyczuwalne owoce cytrusowe. Bardzo przyjemne, godne polecenia.
Cudowna, miękka konsystencja z wyraźnie orzeźwiającą kwasowością. Rozkosznie aromatyczny z kwiatowymi nutami akacji, kwiatu cytryny i jaśminu. Na podniebieniu: cytryna, brzoskwinia, jaśmin z lekką mineralną nutą i nutą balsamiczną na finiszu. Ser Pecorino (słony i orzechowy) dobrze komponuje się ze świeżą kwasowością wina Pecorino i aromatami owoców pestkowych. Grillowane ryby i skorupiaki, posypane suszonymi ziołami. Makaron Primavera i lekko smażone wiosenne warzywa. Pecorino to jedna z rodzimych włoskich odmian winorośli uprawianych na wzgórzach Abruzji. Znane jest ze swojej orzeźwiającej kwasowości, aromatów kwiatowych, owoców pestkowych, aromatów owoców tropikalnych i mineralności. Dzielimy to rdzenne dziedzictwo z Mecolą, naszym przodkiem, który dumnie bronił wolności rolników w Abruzji w latach sześćdziesiątych XIX wieku podczas zjednoczenia Włoch.
Szukając smacznych win Pecorino wino w ostatnim czasie najlepiej spełnia naszym gustom. Słomkowa żółć, delikatne miedziane refleksy. Atrakcyjny bukiet owoców cytrusowych, melona, brzoskwini, gruszki i pomarańczy z piękną głębią i nutą mineralności. W ustach świeże i pyszne. Dobra długość i jeszcze lepsza wartość. Wino zbliżone smakiem do Bukettraube z RPA
Pecorino dobrze smakuje, ujawnia się w kieliszku w jasnożółtym kolorze. Dobrze schłodzone nalane do kieliszka pozwala odczuć cudownie wyraziste aromaty fiołków, bzu, owoców gwiaździstych i jaśminu, dopełnione zieloną papryką, lubczykiem i garrigue.
Pecorino dobrze smakuje, ujawnia się w kieliszku w jasnożółtym kolorze. Dobrze schłodzone nalane do kieliszka pozwala odczuć cudownie wyraziste aromaty fiołków, bzu, owoców gwiaździstych i jaśminu, dopełnione zieloną papryką, lubczykiem i garrigue.
Dry white wine produced from native Pecorino grapes from the Italian regions of Marche and Abruzzo. Its name refers to the sheep - pecora in Italian - which, returning from the pastures, passed through the areas where this grape grew. Sheep especially like this grape variety because of its relatively high sugar content. Pecorino is a legendary variety that has almost been forgotten nowadays. From the first moment, the wine seduces with the rich scent of exotic fruits such as mango and papaya, as well as the nuances of ripe citrus fruits, peaches and flowers. As pleasant on the palate as in the smell, with perfect balance.
Ciekawe, cytrusowe i rześkie. Do długiego delektowania się zarówno zapachem unoszącym się z lampki jak i smakiem w ustach. Warte spróbowania. Dobre wino Pecorino
Najlepsze białe wino. Cantina Tollo Pecorino to intrygujące wino z Abruzji, z regionu Terre di Chieti. Pecorino jest wyjątkowym szczepem, daje wina pełne, ze świetną strukturą i balsamicznością na finiszu. W nosie ciepłe, dojrzałe owoce, głównie cytrusowe. Włoskie wino, który zaskoczy niejednego amatora.
Zacznijmy od odmiany winogron. Mamy do czynienia z rodzimym winogronem wielkiej klasy. Mówimy o Pecorino, starożytnej białej odmianie winogron, która może dać szansę bardziej znanemu Trebbiano na sukces. iLauri uprawia ją w Loreto Aprutino, w winnicy z roślinami w wieku od 8 do 18 lat. Jesteśmy około 300 metrów nad poziomem morza, w winnicy o powierzchni około 5,5 hektara z optymalną ekspozycją południowo-wschodnią. Avalos to imię starożytnej hiszpańskiej rodziny, która przeniosła się do Włoch i była historycznym antagonistą rodziny Medyceuszy. Tutaj, w zielonym sercu Włoch, rozwijały się centra kulturalne o niekwestionowanej i znanej doskonałości. Pecorino to jednak przede wszystkim wystawne i zbudowane białe wino, wyraźnie wyrażające nuty owoców o białym miąższu, brzoskwini i świeżej gruszki. To wino odpowiednie na tysiąc okazji. Uniwersalny, doskonale komponuje się z apetycznymi potrawami, takimi jak smażona ryba czy duża grillowana biedna ryba. Prawdziwy klejnot, którego nie można przegapić.
Wino jasne podobne z wyglądu do klasycznego sauvignon blanc z Nowej Zelandii. Aromat intensywny jak Dolce Gabbana z nutami akacji oraz szałwii. Pachnie też owocami tropikalnymi i ananasem. Na podniebieniu jest pełne, o dobrej strukturze oraz długo utrzymującym się smaku z przyjemnym, mineralnym niuansem. Doskonałe do pierogów z mięsem z skwarkami i dużą ilością natki.
Na podniebieniu wino to prezentuje zachwycającą grę smaków, które pobudzają kubki smakowe. Jego rześka i świeża natura jest pięknie uzupełniona żywym owocowym charakterem, zawierającym dojrzałe zielone owoce, cytrusy i nuty przypominające cukierki. Przepyszna kwasowość dodaje orzeźwiającego wigoru, a odrobina alkoholowego ciepła nadaje całości głębi. Subtelna fenolowa goryczka dodaje złożoności, prowadząc do odświeżająco rześkiego posmaku, który pozostawia niezapomniane wrażenie. Dzięki chudemu, rześkiemu i świeżemu stylowi wino to zapewnia rewitalizujące i orzeźwiające doznania.
Wino posiada intensywny słomkowożółty kolor z zielonkawymi refleksami. Na czuciu nosa białych owoców, takich jak brzoskwinia, cytrusy, grejpfrut, mango i czysta mineralność jodu. W ustach jest miękki początkowo pozostawiając miejsce na wyraźną mineralność i końcową kwasowość. Pecorino Tenuta Ulisse doskonale sprawdza się jako aperitif w ciepły wiosenny lub letni wieczór. Koncentruje się na cechach winnicy i terytorium oraz na stylistycznym wyborze firmy na aromatach i łatwości picia; Jest to klasyczna butelka do zakończenia za chwilę, nawet jeśli jest bardzo znacząca i daje dodatkową nutę złożoności doznania mineralnego. Spróbuj także z crudités rybnymi, serami w średnim wieku i pieczonymi rybami. Terre di Chieti IGT Pecorino 2019 Tenuta Ulisse 75 cl to białe wino produkowane przez Tenuta Ulisse w Abruzji, w rejonie Crecchio, w prowincji Chieti. Tenuta Ulisse została założona w 2006 roku przez dwóch braci Antonio i Luigi Ulisse w celu zwiększenia i innowacji w produkcji wina w Abruzji. Ulisse jest w rzeczywistości bardzo związany z rodzimymi winoroślami regionu, ale istnieją również innowacje i wina produkowane z międzynarodowych winogron: znajdujemy Montepulciano D'Abruzzo, Trebbiano D'Abruzzo, Pecorino, Cococciola, Passerina, ale także Cabernet Sauvignon, Cabernet, Merlot i Chardonnay. Piwnica jest bardzo nowoczesna i wyposażona do winifikacji każdej odmiany winorośli indywidualnie, wzmacniając indywidualne cechy poprzez różne techniki i metody winifikacji i starzenia. Pasja, technika i wiedza oraz ekspresja terytorium: to jest to, co znajdujemy w każdym winie firmy, charakteryzującym się świeżością i wyraźną mineralnością dla bezpośredniej ekspozycji winnic na morzu. Przyczyna homonimiczności z dobrze znanym serem jest nadal niepewna, ale prawdopodobnie wynika z faktu, że pasterze z tego obszaru przywieźli stada na wypas bezpośrednio na winnicach tego rodzaju winogron.