

Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Toskańskie wino które warto poznać. Nos ukazuje intensywnie owocowe nuty dojrzałych wiśni, porzeczek i dzikich jagód wraz z dobrze zintegrowanymi nutami prażonego dębu i tytoniu oraz odrobiną balsamicznych doznań. Podniebienie jest szerokie i otulające, aromatyczne, z miękkimi taninami i aksamitną teksturą. Finisz i smak są długie i trwałe. Wino do jagnięciny.
Gęsta, mocna czerwień z aromatami czarnej wiśni, jeżyny, ziemi i żelaza. Zrównoważone, w zwarty sposób, z utrzymującym się finiszem ziemi i ciemnych owoców. Wyraźna kwasowość napędza finisz. Wino do indyka pieczonego w rękawie z dodatkiem pieczonego buraka i ziemniakiem z serem.
Jest bardzo wyrafinowane, z dużą ilością charakteru sangiovese, ukazując wiśnie, brzoskwinie i korę, a także igły sosnowe. Średnio treściwe i cudownie atrakcyjne. Na finiszu delikatne taniny. Wino w połączeniu z schabowym w panierce i zapiekanym ziemniakiem oraz mizerią udowadnia że polska kuchnia jest doskonała i dobrze uzupełnia się z winami. Lub wina są tak dobre że dobrze się odnajdują przy polskich potrawach. Jak kto woli. Wino Chianti jest pyszne nawet gdy już brak czasu na posiłek a jest chęć zmienić smak przed spaniem.
Aromaty i smaki czarnej porzeczki, cedru, oliwek, żelaza i tytoniu nawiązują do Caberneta w mieszance, w pozytywnym sensie. Ta czerwień jest płynna, elegancka i o mocnej strukturze, z doskonałą równowagą i długim, porywającym finiszem. Napięty profil wskazuje na potencjał starzenia.
Chianti Classico Riserva Villa Antinori 2016 (z Sangiovese i odrobiną Merlota w celu złagodzenia krawędzi) to liniowe i szerokie czerwone wino, które będzie pasować do prostych dań mięsnych lub makaronów. Dostajesz tu mnóstwo owoców z wiśnią, jeżyną i odrobiną miękkiej przyprawy do pieczenia wplecioną na zakończenie. Ten ładny rocznik ma skupiony i ostry charakter.
Historyczna etykieta Antinori opiera się na tradycji Chianti Classico polegającej na łączeniu Sangiovese z niewielką ilością innych odmian winogron; w tym przypadku Cabernet Sauvignon, Merlot i Malvasia Nera. Dojrzewa głównie w dużych dębowych beczkach, oferuje urocze nuty słodkich ziół ogrodowych, dzikiej wiśni i cynamonu. Krzemienna krawędź kontrastuje z dojrzałym, spokojnym rdzeniem i ustępują pudrowe taniny. Zapewni to mnóstwo przyjemności w najbliższej przyszłości.
Villa Antinori Chianti Classico Riserva ma rubinowoczerwony kolor. W nosie intensywnie owocowe nuty dojrzałych wiśni, czerwonych porzeczek i owoców dzikich jagód, wraz z dobrze zintegrowanymi nutami prażonego dębu i tytoniu oraz odrobiną balsamicznych wrażeń. W smaku obfite i otulające, pikantne, miękkie w taninach i aksamitne w konsystencji. Finisz i posmak są długie i trwałe.
Na pierwszy rzut oka ma intensywny rubinowy kolor. Aromaty, które otulają nos, przywodzą na myśl nuty dojrzałych czerwonych owoców, wzbogacone aromatami drzewnymi i aromatami słodkich przypraw, takich jak wanilia. W ustach ma dobrą strukturę, z szerokim i otulającym łykiem na podniebieniu dzięki drobno gładkiej taninie. Zamyka się z trwałym finiszem.
Wino posła intensywny rubinowoczerwony kolor z fioletowym paznokciem. Na nosie ślady śliwki, dojrzałej wiśni, jeżyny i morwy, zwiędłego fiołka, nuty zielnej i eukaliptusa. Wrażenia wanilii, gałki muszkatołowej, czarnego pieprzu i tytoniu. W jamie ustnej jest żywy, otaczający i kwaśny i mineralny. Trwałe wykończenie i to wraca do odniesień do dojrzałych czerwonych owoców. Ten Chianti Classico to naprawdę wielki klasyk stołów Włochów. Może towarzyszyć całemu posiłkowi, jest wzmocniony, jeśli jest połączony ze średnio gotowanymi daniami mięsnymi, takimi jak tradycyjny florencki stek lub grillowane mięso. Spróbuj również z wyborem sera pecorino w średnim wieku. Chianti Classico Riserva DOCG "Villa Antinori" 2015 75 cl butelka to czerwone wino produkowane przez rodzinę Antinori. Wino to jest produkowane w posiadłościach rodziny od 1928 roku; To historyczna etykieta, klasyka pod każdym względem, obecna na stołach Włochów i fanów na całym świecie od ponad 80 lat. Wraz z inauguracją winnicy Antinori w Chianti Classico, firma chciała odnowić ten wielki klasyk poprzez dedykowany rezerwat.
Skoncentrowany rubinowy kolor z delikatnymi pomarańczowymi refleksami. Nos wyraża przede wszystkim nuty ciemnych owoców z jeżynami i śliwkami, a następnie skręca w kierunku wilgotnej ziemi i runa leśnego, nuty kory, popiołu i pikanterii goździków i cynamonu. Doskonała równowaga smakowa pomiędzy cytrusową świeżością, przywodzącą na myśl krwistą pomarańczę, a dobrze zintegrowaną taniną, ze zrównoważoną zawartością alkoholu i bogatą trwałością nut prażonych i lekko wędzonych. To wino, produkowane w innowacyjnej piwnicy Chianti Classico, potwierdza i odnawia więź i miłość rodziny Antinori do tego wspaniałego terytorium, zgodnie z filozofią produkcji z pasją i absolutną jakością. W hołdzie historycznej marce wina z długą tradycją, ta etykieta ma być wyrafinowanym i spójnym wyrazem tego, co pozostaje fundamentalną nazwą włoskiego wina, z mistrzostwem i kompetencjami magicznego dotyku rodziny, która od 1385 roku , kontynuuje historię wspaniałego włoskiego wina wysokiej jakości.
Aromaty czerwonej porzeczki, jeżyny, suszonych ziół, wanilii i słodkiego tytoniu. Jest średnio mocne z delikatnymi, elastycznymi taninami. Soczyste i zaokrąglone ze świeżym finiszem