

Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Rześkie chardonnay o szerokiej gamie zapachów, od cytrusów po owoce tropikalne. Wspaniałe jako wino aperitifowe. Wino do krewetek.
Krab brązowy z veloute z awokado zasługuje na swoją francuską nazwę, a sos jest tak aksamitny, jak sama nazwa wskazuje. Krab jest delikatny i łatwo rozpływa się w ustach. Na wierzchu układany jest cienki plaster świeżej gruszki, dodający soczystej nuty owocowej. Albizzia Chardonnay Toscana jest świeża i rozkwita aromatami cytrusów. Jego elegancja dobrze komponuje się z delikatnością kraba, a lekko kwaskowy finisz oczyszcza kubki smakowe z resztek kremowego awokado.
Świeże i przyjemnie miękkie wino, które już w kieliszku zachwyca swoim wyjątkowym charakterem ze słomkowożółtą barwą i zielonkawymi refleksami. W nosie Chardonnay prezentuje nuty jabłka, białej brzoskwini i cytryny z beztroskimi akcentami kwiatowymi. Chardonnay Albizzia jest wszechstronnym towarzyszem posiłków.
W nosie - oceaniczny spray morski, woskowe, rodzime kwiaty splecione z białymi brzoskwiniami. Te smaki są jednak wyczuwalne na podniebieniu wraz z nutami kopru włoskiego i rdzenia yuzu. Wino flirtuje z wykwintną równowagą mineralności i precyzji. Chardonnay do delikatnego schłodzenia, hojnego dzielenia się i cieszenia się nim ze wszystkim, co latem zabierze Cię z powrotem nad morze, na przykład na surfowanie, wspomnienia lub wędrówkę.
Jasny lekko żółty odcień z zielonymi akcentami. Delikatne niuanse brzoskwini i mango oraz nuta skórki pomarańczy. Soczysta przyjemność w organicznej jakości i wspaniałej wartości!
Wino Albizzia nie jest szczególnie wyrazistym winem, więc nie spodziewaj się eksplozji smaków szukających światła. Zamiast tego wyobraź sobie spacer po ogrodzie, gdy wiosna budzi się z serią aromatów delikatnie unoszących się na powitanie twoich pąków w nosie. Najpierw kwiat cytryny, potem skórki migdałów i soda śmietankowa, brzoskwiniowy meszek, koper włoski, a nawet jaśmin. Smaki rozszerzają się w ustach, a po kilku minutach poczujesz, jak te wspaniałe stare winorośle przechodzą, gdy rośnie w intensywności, smaki igraszki radośnie razem, a zwięzły kęs cytrusów i orzechów migdałów nadaje nieco krągłe i mięsiste podniebienie bardziej awangardowy. To białe wino, które możesz z dekantować, jeśli chcesz przyspieszyć jego rozwój.
Jest odważny, ale świeży z bogatymi brzoskwiniowymi owocami i odrobiną cytrusowej jasności. Jest bogactwo podniebienia środkowego o gładkiej konsystencji i lekkiej oleistości, a także nuty nerkowca i miodu, kończące się odważnymi nutami gruszki i krystalicznymi cytrusami. Bardzo luksusowe, bogate, dość harmonijne Chardonnay.
Na widok Albizzia Toscana Chardonnay ma intensywny i jasny słomkowożółty kolor. Na nosie nuty brzoskwini, cytrusów, kwiatów rumianku, siana i nut orzechów laskowych. W ustach pełne, okrągłe, miękkie i zamknięte przyjemną kwasowością końcową. Ogólnie pachnące i czyste, bardzo dobrze zrobione. Frescobaldi Chardonnay doskonale sprawdza się jako aperitif w ciepły wiosenno-letni wieczór. Idealnie nadaje się do łączenia ze świeżymi i kremowymi serami, delikatnymi daniami rybnymi lub z pierwszymi daniami z owoców morza.
Kolor jasnożółty z nutą zieleni. Bukiet uwodzi aromatami kwiatów i owoców, szczególnie nutami cytrusowymi. Smak jest jednocześnie łagodny i orzeźwiający, pięknie zbalansowany, niezbyt ciężki i od razu utrzymujący się posmak. Winiarz i jego zespół zdołali połączyć autentyczność.
Morski spray i zielona oliwka , solone migdały, biała brzoskwinia i skórka z cytryny, ale owoce są w tle. Ma nutę brzoskwiniowej i kredowej, jak Chardonnay-come-Manzanilla-with-mrug-at-Jura, solanka z trochę przypraw i długi, lekko ostry finisz. W ten sposób. Idealnie pasowałby do słonych przekąsek przed kolacją
2025-02-01
Chardonnay z Toskanii
Pięknie wykonane białe wino, które zachwyca zmysły swoimi skomplikowanymi smakami i aromatami. Jasnosłomkowy kolor wina i aromaty tostowanej brioszki, przypraw do pieczenia i kandyzowanej skórki cytryny to dopiero początek podróży smakowej. W smaku wino jest pełne i kremowe, ze zrównoważoną kwasowością, która wzmacnia niuanse smaków żółtego jabłka, kremu cytrynowego, pieczonej gruszki i melona, z subtelnymi nutami tostu dębowego. To Chardonnay doskonale nadaje się do delektowania się nim samodzielnie lub w połączeniu z różnymi daniami, takimi jak grillowane owoce morza, pieczony kurczak lub kremowy makaron.